Printen via iframe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 14:09:51
Quote Anchor link
Hi,

Ik zoek een mooie manier waarmee ik een html-pagina kan printen via een button op een andere pagina.
Dus: ik heb een pagina met een print-button, en die moet een andere html-pagina printen die ook op de server staat.

Dat klinkt makkelijk, maar ik zoek er een die in meerdere browsers werkt. En die heb ik nog niet gevonden.

Iemand tips?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 07:29:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2018 14:30:46
Quote Anchor link
Welke heb je gevonden? Misschien dat er tegen een beveiliging wordt gehikt?
 
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 15:20:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<iframe src="print.php?ID=29" style="display:none;" name="director-29"></iframe>
<a class="btn btn-default btn-xs" onclick="frames['director-29'].print()"><i class="fa fa-print"></i> PRINT</a>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2018 15:37:41
Quote Anchor link
Werkt dit wel?

https://stackoverflow.com/a/473350

Verder staan er in die thread nog meer handige tips.
Gewijzigd op 12/04/2018 15:38:12 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 16:29:49
Quote Anchor link
Wat ik nog niet helemaal begrijp, heb dit in de iframepagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
function printPage() { print(); }


Dit in de pagina met de button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function printIframe(id)
{
    var iframe = document.frames ? document.frames[id] : document.getElementById(id);
    var ifWin = iframe.contentWindow || iframe;
    iframe.focus();
    ifWin.printPage();
    return false;
}


Maar hoe maak ik nu een button die print.php?ID=XXXX oproept?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

12/04/2018 19:18:16
Quote Anchor link
Je geeft het iframe bij de definitie een id mee. Bijvoorbeeld <iframe id=“samenvatting” > en bij de button <button onclick=“printIframe(‘samenvatting’);”>PRINT</button>
En klaar is het. Als je pagina wilt instellen, bijvoorbeeld geen achtergrondfiguur, zoek dan eens op @print css.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/04/2018 14:23:45
Quote Anchor link
Ik heb letterlijk het volgende:

Link:test

print.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printPage() { print(); }
</script>
</head>

<body>

Deze pagina moet geprint worden.
</body>
</html>


paginametbutton.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printIframe(id)
{
    var iframe = document.frames ? document.frames[id] : document.getElementById(id);
    var ifWin = iframe.contentWindow || iframe;
    iframe.focus();
    ifWin.printPage();
    return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe url="print.html" id="test"></iframe>
    <button onclick="printIframe('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


Maar er gebeurt niks als je op de print-knop drukt... in geen een browser... Wat gaat er mis?
Gewijzigd op 13/04/2018 14:25:23 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2018 14:47:10
Quote Anchor link
Wat zegt de JS-debugger?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

13/04/2018 15:18:02
Quote Anchor link
Hier heb je een werkende functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();// focus on contentWindow is needed on some ie versions
            frm.print();
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe url="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


Succes!
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 10:06:44
Quote Anchor link
Hi Jan,

Super, de printfuctie wordt nu geladen.
Enige probleem is dat de preview in de printfunctie helemaal leeg is. En dat is print.html niet.
Gaat er nog iets mis bij het laden?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 11:16:03
Quote Anchor link
Ja, het moet iframe src zijn en niet iframe url.
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 13:24:03
Quote Anchor link
Thanks!
Het werkt nu in Safari en Firefox... Chrome niet, IE weet ik niet.
Valt daar nog wat aan te doen?
Ik heb nu dit:

test.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();// focus on contentWindow is needed on some ie versions
            frm.print();
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe src="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


print.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printPage() { print(); }
</script>
</head>

<body>
Hier alles wat geprint moet worden...
</body>
</html>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 17:13:31
Quote Anchor link
Probeer het eens met frm.printPage() in plaats van frm.print(). Dan gebruik je de print functie binnen de pagina zodat het door Chrome en Safari niet als onveilig bestempeld wordt.
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 19:48:06
Quote Anchor link
Dan gebeurt er bij mij nog niks in Chrome, bij jou wel Ben?
Safari en Firefox werkt wel...
IE kan ik niet testen....
Gewijzigd op 14/04/2018 19:49:29 door Daan Vee
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 21:03:49
Quote Anchor link
Zo werkt het in Firefox, IE, Edge en Chrome. Safari kan ik niet testen:
test.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();
            frm.postMessage('print', '*');
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe src="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


print.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
(function() {
  window.addEventListener('message', function(event) {
    if (event.data == 'print') {
      window.print();
    }
  });
})();
</script>
</head>

<body>
Hier alles wat geprint moet worden...
</body>
</html>
Gewijzigd op 14/04/2018 21:06:16 door Ben van Velzen
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 21:43:29
Quote Anchor link
Super het werkt, zelfs in Safari!

Nog 1 ding, hoe zorg ik ervoor dat het iframe in alle browsers verborgen is?
Dit lijkt niet te werken...?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<iframe src="print.html" id="test" style="display:none;"> </iframe>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 21:45:02
Quote Anchor link
visibility: hidden al geprobeerd?

Edit:
Ik lees ook dat HTML5 een hidden argument heeft voor haast elke tag.
Gewijzigd op 14/04/2018 21:46:47 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 21:55:52
Quote Anchor link
display:none werkt wel maar zal niets printen.
visibility: hidden; width:0; height: 0 verbergt voor mij correct.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 22:00:20
Quote Anchor link
Speel anders eens met opacity-properties, en eventueel zelfs met de @media print
Gewijzigd op 14/04/2018 22:01:08 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 23:29:59
Quote Anchor link
Super, alles werkt! Thanks allemaal!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 23:37:31
Quote Anchor link
Welke oplossing heb je nu toegepast?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.