private static

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 17:25:14
Quote Anchor link
Nogmaals, robots (wat voor soort dan ook) hebben hier niks mee te maken, en een andere server kan pas toegang tot jouw server krijgen als jij die toegang geeft. Maar goed, succes verder ...
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:00:19
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/01/2015 17:26:42
Quote Anchor link
Het heeft alles te maken met bescherming, maar niets met beveiliging.

Als je server als zó ver open staat dat een externe server een class kan includen, kan deze alle karakters gewoon uitlezen, ook die van private of protected properties en methoden.

Gebruik maar eens private of protected properties en doe dan van buiten een var_dump() van een object: je krijgt alle properties te zien. Ja, ook dat databasewachtwoord.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 17:49:42
Quote Anchor link
Dat klopt.
Als ik hier dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
include_once "DBverbinding.class.php";

class Unthinking{
private $host;
private $database;
private $username;
private $password;

public function __construct(){
    //$this->host = DBverbinding::getHost();
    //$this->database = DBverbinding::getDb();
    //$this->username = DBverbinding::getUser();
    //$this->password = DBverbinding::getDb();

        
    
        try{
            $this->db = new PDO("mysql:host=". $this->host .";dbname=". $this->database ."",$this->username /*,$this->password */);
            $this->db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }

        catch(PDOException $e)
        {

            $this->set_error("Fout op regel: ".$e->getLine());
            $this->set_error("Foutmelding: ".$e->getFile());
            $this->set_error("Fout in bestand: ".$e->getMessage());
        }
}
}


$majority = new Unthinking;
var_dump($majority);
?>

geeft ie dit als antwoord:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
object(Unthinking)#1 (5) { ["host":"Unthinking":private]=> NULL ["database":"Unthinking":private]=> NULL ["username":"Unthinking":private]=> NULL ["password":"Unthinking":private]=> NULL ["db"]=> object(PDO)#2 (0) { } }


Maar als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
include_once "DBverbinding.class.php";

class Unthinking{
private $host;
private $database;
private $username;
private $password;

public function __construct(){
    $this->host = DBverbinding::$host;
    $this->database = DBverbinding::$db;
    $this->username = DBverbinding::$user;
    $this->password = DBverbinding::$password;
        
    
        try{
            $this->db = new PDO("mysql:host=". $this->host .";dbname=". $this->database ."",$this->username /*,$this->password */);
            $this->db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }

        catch(PDOException $e)
        {

            $this->set_error("Fout op regel: ".$e->getLine());
            $this->set_error("Foutmelding: ".$e->getFile());
            $this->set_error("Fout in bestand: ".$e->getMessage());
        }
}
}


$majority = new Unthinking;
var_dump($majority);
?>


Geeft php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Cannot access protected property DBverbinding::$host in i:\think\htdocs\unthinking.php on line 11


Dus is de property eigenlijk wel beschermd maar niet te gebruiken.

Wanneer ik bijvoorbeeld de method public heb en de get functies gebuik maakt het niets
uit hoe de properties staan zowel: public, protected als private.

Misschien dat mijn vraag een beetje onduidelijk was.

Toevoeging op 20/01/2015 17:54:05:

Maar ik denk nu te begrijpen dat self:: dus eigenlijk de public inerits en dat ik geen self had moeten gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 17:58:29
Quote Anchor link
>> Dus is de property eigenlijk wel beschermd maar niet te gebruiken.

Nee ... hij is niet beschermd, je hebt simpelweg een programmeerfout gemaakt. Dat geeft ie ook keurig aan:

Fatal error: Cannot access protected ...

Nogmaals, ik bedoel het niet vervelend, maar je moet echt even wat informatie gaan opzoeken over hoe classes werken. Op deze manier schiet het niet echt op.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 18:29:22
Quote Anchor link
Bij static werkt het anders.
Dat probeer ik te zeggen.

Toevoeging op 20/01/2015 18:35:01:

Zelfde vraag maar dan anders gesteld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

class DBverbinding{

private static $host;
private static $db;
private static $user;
private static $password;

public static function getHost(){
self::$host = "127.0.0.1";
return self::$host;
}


public static function getDB(){
self::$db = "unthinking";
return self::$db;
}


public static function getUser(){
self::$user = "localhost";
return self::$user;
}


public static function getPW(){
self::$password = "";
return self::$password;
}
}


echo(DBverbinding::getHOST());

?>


Toevoeging op 20/01/2015 18:35:21:

Waarom werkt dit?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/01/2015 18:43:03
Quote Anchor link
DBverbinding::getHOST() is public

DBverbinding::getHOST() probeert de waarde DBverbinding::$host op te vragen.

DBverbinding::getHOST() en DBverbinding::$host behoren beiden tot de zelfde class.

DBverbinding::getHOST() mag bij DBverbinding::$host.

private geeft aan dat het alleen benaderd kan worden vanuit de zelfde class.
protected geeft aan dat het alleen benaderd kan worden vanuit de zelfde class of subclasses.
public geeft aan dat het vanaf elke plek benaderd kan worden.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 18:44:18
Quote Anchor link
Ik denk zelf al het antwoord te vullen met static is eigenlijk een normale functie binnen de class dus zijn alle private properties dus anders ten opzichte van de variabelen in de static method / functies.
Ik ga verder proberen.
In ieder geval bedankt voor de hulp zover.

Toevoeging op 20/01/2015 18:46:18:

Bedankt voor de hulp.
Ik had het bericht nog niet gelezen.
Mijn vraag was waarom het wel werkt.
Als het normale methods waren is het ook zo denk ik.

Toevoeging op 20/01/2015 19:02:15:

Mijn vraag was om een verduidelijking in de classes.
In ieder geval bedankt.

Wat ik bedoelde is dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
private $host;
private $db;
private $user;
private $password;
//maakt dus niks uit of hierboven op private, protected of public staat.
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
private static $host;
private static $db;
private static $user;
private static $password;
//maakt dus niks uit of hierboven op private, protected of public staat.
?>


Als de method anders staat dan de propertie.
Dus als de method public is worden de properties dat ook meteen.

Toevoeging op 20/01/2015 19:20:17:

Frank heeft het antwoord dus eigenlijk al gegeven maar ik denk dat ik het antwoord niet
begreep.
En omdat het niet de goede manier was ben ik verder met static gaan proberen.
Iedereen in ieder geval bedankt.
Gewijzigd op 20/01/2015 19:06:52 door unthinking majority
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/01/2015 19:43:45
Quote Anchor link
"Mijn vraag was waarom het wel werkt."
Onder 'werken' versta ik, de host wordt geprint zonder foutmeldingen. Ik heb uitgelegd waarom je geen foutmelding kreeg wanneer je de public method DBverbinding::getHOST() gebruikt en waarom je dus een foutmelding krijgt als je de private (statische) variabele DBverbinding::$host probeert te gebruiken.

"Dus als de method public is worden de properties dat ook meteen."
Nee hoor.
Je hebt een methode gemaakt om de variabele publiekelijk leesbaar te maken.
Schrijven is nog steeds niet mogelijk voor het publiek, alleen maar voor de class zelf.
Pas als je ook een public methode gemaakt hebt om de variabele aan te passen heb je de private/protected variabele in essentie public gemaakt.

Hopelijk is public/protected/private je ondertussen een beetje duidelijk.

Dat zou betekenen dat ik weer terug kan komen op mijn "ga inloggegevens aub NIET hardcoden" punt.
Dus... emhe... niet hardcoden maar een config bestand aanmaken en uitlezen aub?
Dat zou mooi EN ietsjes veiliger zijn. Niet veel, maar ietsjes. Zolang het config bestand tenminste niet via een url bereikbaar is (zet het buiten de webroot!)
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 19:54:50
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips.
Het klopt dat het een functie was om als object te gebruiken.
De propertie stond op private en de method op public.
De host werd geprint omdat ik de method aanriep en niet de propertie.
Als config file zal ik naar ini files gaan kijken.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.