private static

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Unthinking majority

unthinking majority

19/01/2015 23:08:26
Quote Anchor link
Hallo,

Is het een goede manier om vanuit een static functie inloggegevens
op te halen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
class DBverbinding{

private static $host;
private static $db;
private static $user;
private static $password;

public static function getHost(){
self::$host = "127.0.0.1";
return self::$host;
}


public static function getDB(){
self::$db = "unthinking";
return self::$db;
}


public static function getUser(){
self::$user = "";
return self::$user;
}


public static function getPW(){
self::$password = "";
return self::$password;
}
}

?>


Met private, protected en public werkt het namelijk allemaal vanuit een andere class.
Alvast bedankt.
Gewijzigd op 19/01/2015 23:08:59 door Unthinking majority
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:25:52
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/01/2015 23:32:20
Quote Anchor link
Unthinking majority op 19/01/2015 23:08:26:
Met private, protected en public werkt het namelijk allemaal vanuit een andere class.
Alvast bedankt.


vanuit de andere classes roep je enkel de methods (functies) aan. Probeer je echter de properties (variabelen) van de class te benaderen dan krijg je een foutmelding tenzij je de properties public maakt. Zo ook als je de methods private of protected maakt in plaats van public.
Gewijzigd op 19/01/2015 23:33:05 door Frank Nietbelangrijk
 
Unthinking majority

unthinking majority

19/01/2015 23:59:34
Quote Anchor link
Bedankt, dat klopt.
Ik zou protected methods willen ophalen vanuit de andere class.
DBverbinding::getHost() en de rest heb ik protected gezet.

Dat wil ik dan zo gebruiken maar ik krijg deze fout:
"Fatal error: Call to protected method DBverbinding::getHost() from context 'Unthinking' in i:\think\htdocs\unthinking.php on line 11"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
include_once "DBverbinding.class.php";

class Unthinking{
private $host;
private $database;
private $username;
private $password;

public function __construct(){
    $this->host = DBverbinding::getHost();
    $this->database = DBverbinding::getDb();
    $this->username = DBverbinding::getUser();
    $this->password = DBverbinding::getDb();
        
    
        try{
            $this->db = new PDO("mysql:host=". $this->host .";dbname=". $this->database ."",$this->username /*,$this->password */);
            $this->db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }

        catch(PDOException $e)
        {

            $this->set_error("Fout op regel: ".$e->getLine());
            $this->set_error("Foutmelding: ".$e->getFile());
            $this->set_error("Fout in bestand: ".$e->getMessage());
        }
}
}


$majority = new Unthinking;
?>
Gewijzigd op 20/01/2015 00:05:17 door unthinking majority
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/01/2015 00:18:54
Quote Anchor link
Nee.

Als je goed bezig bent komt je code in een version control system (VCS) te staan.
Wachtwoorden wil je niet in dat VCS hebben staan maar in een configuratie bestand.
Zet a.u.b. wel een dummy config bestand in je VCS.

Je mag helemaal zelf weten of dat config bestand een ini file, een yaml file, xml file, json file of iets dergelijks is.

Verder heb je die info alleen nodig om een connectie op te zetten. Zodra de connectie tot stand is gekomen (of dat mislukt) wil je eigenlijk dat die data nergens meer in PHP te vinden is.

Zet je het in een array? Weg met de array!
Maak je een DatabaseConfig class die het config bestand uit leest? Weg met de instantie zodra je de gegevens niet meer nodig hebt!

PS. dat je geen VCS gebruikt is geen reden om een slechte gewoonte aan te leren.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 14:27:35
Quote Anchor link
Okeey,
Ik vind die manieren allemaal geweldig maar niet alle lijken mij echt veilig genoeg als ze
van overal bereikbaar kunnen zijn.
Alles in een array zetten is niet zo moeilijk en de array verwijderen of hergebruiken ook niet.
Op de website van yaml hebben ze het over een hack.
XML lijkt me handiger te gebruiken als er al een verbinding met een database is.
Json jquery is sowieso 90 kB en wil het liefst geen 90 kB dataverkeer gebruiken per inlogpoging.
ini lijkt me nog wel een handige manier.

Bij al deze vraag ik me wel af hoe de gegevens protected ingeladen kunnen worden dus niet buiten het object toegankelijk zijn.
Een slechte gewoonte aanleren is niet zo slecht volgens mij maar op gebied van veiligheid is het niet zo verstandig denk ik.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 14:34:11
Quote Anchor link
>> Op de website van yaml hebben ze het over een hack.
>> XML lijkt me handiger te gebruiken als er al een verbinding met een database is.

Wat bedoel je hiermee? Yaml of xml heeft niks met veiligheid te maken.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 15:00:15
Quote Anchor link
Ik zie nu inderdaad dat Yaml of xml niets met de veiligheid van elkaar te maken hebben.
In mijn geval lijkt Yaml of xml overbodig omdat ik
gegevens van een centraal punt op zou willen halen om verbinding te maken met MySQL.
Een soort DHCP functie waarbij elke class de gegevens op kan halen om verbinding te maken met MySQL.
Ik vraag me af hoe ik bijvoorbeeld een statische functie zou kunnen gebruiken om daarbij private properties op te kunnen halen.
In ieder geval bedankt.
Gewijzigd op 20/01/2015 15:03:28 door unthinking majority
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 15:02:23
Quote Anchor link
Vergeet static, vergeet private ... en leg dan eens even in normale simpele taal uit wat je precies wilt, en waarom?
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 15:15:12
Quote Anchor link
In simpele taal:
toegang tot de database hergebruiken.

Inderdaad eerder protected dan private. (srry was foutje)
het gaat om dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$this
->host = DBverbinding::getHost();
$this->database = DBverbinding::getDb();
$this->username = DBverbinding::getUser();
$this->password = DBverbinding::getDb();
?>

Ik zou gegevens op willen halen maar ook willen hergebruiken.
Als host heb ik nu localhost of 127.0.0.1.
Maar als ik van host 1 naar host 2 ga wil ik niet dat alles gewijzigd moet maar dat er een vast centraal punt is.
Omdat het ip-adres van de mysql-host meestal niet variabel is, heb ik geleerd om static te gaan gebruiken.

Toevoeging op 20/01/2015 15:33:19:

Misschien een makkelijkere uitleg.

DATABASE gegevens
| |
\|/ \|/
registratie.php login.php
Gewijzigd op 20/01/2015 15:35:35 door unthinking majority
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 15:46:06
Quote Anchor link
Maar wat is nu precies je vraag dan? Je kunt je database-gegevens toch gewoon ergens in een configuratiebestand zettten? Al je configuratiegegevens stop je in een object, en uit dat object kun je dan de gegevens ophalen.

Je zou ook kunnen gaan werken met een service container (dependency injection) maar ik weet niet of je daar de kennis voor hebt.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:03:01
Quote Anchor link
Zo'n service container is eigenlijk wat ik bedoelde.
De vraag was dus eigenlijk of het de beste manier is om een service container te gebruiken of een configuratiebestand.
Deze prioriteit hou ik altijd aan: veiligheid->snelheid->makkelijkheid
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:08:29
Quote Anchor link
Het hangt er vanaf waar je zelf de voorkeur aan geeft. Uiteindelijk is een service container makkelijk, maar die is wel moeilijker om te maken. Het is niet iets wat je zomaar even doet, en het steekt ook anders in elkaar dan jouw eerdere voorbeelden.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:26:01
Quote Anchor link
Statisch is dus het probleem.
Variabel werkt alles maar statisch kan ik het niet veilig maken.
Met een zoekrobotje is dat zo te hacken.

Mijn voorkeur gaat naar een service container.
1 service punt waarbij honderden classen onderling met elkaar kunnen praten.
Ik wil niet dat een object ermee kan praten dus dat het protected blijft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:37:20
Quote Anchor link
Ik snap echt niet wat je bedoelt. Wat heeft een zoekrobot er mee te maken??

Objecten moeten ook met je service container praten, dus ik snap niet waar jouw angst vandaan komt. leg eens uit waar je bang voor bent? Wat denk jij dat er kan gebeuren?
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:41:32
Quote Anchor link
Wanneer de link bekent is zou dat include kunnen worden van buitenaf en dus
zo de mysql login gegvens op kunnen halen.
En zou er remote alle adres en privacy gevoelige informatie opgehaald kunnen worden.
Dat heeft er mee te maken waarom veiligheid mijn eerste prioriteit is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:46:42
Quote Anchor link
>> Wanneer de link bekend is zou dat include kunnen worden van buitenaf en dus

Dus zet je dat bestand buiten de public folder zodat niemand er bij kan.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:54:04
Quote Anchor link
Maar is die link dan nog wel toegankelijk vanuit een public class?

Toevoeging op 20/01/2015 16:56:33:

Ik heb namelijk alleen nog maar een localhost.
PHP heb ik nog nooit public gebruikt.
Dus misschien dat mijn kennis daarbij misschien wat minder is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:58:12
Quote Anchor link
>> Maar is die link dan nog wel toegankelijk vanuit een public class?

Uiteraard. Ik denk dat je beter eerst even wat beter in kunt lezen hoe classes werken, want ik merk dat je hier nog niet helemaal goed van op de hoogte bent. Je trekt allerlei "vreemde" conclusies die niet kloppen.
Gewijzigd op 20/01/2015 16:58:39 door Ozzie PHP
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 17:01:41
Quote Anchor link
Quote:
Je trekt allerlei "vreemde" conclusies die niet kloppen.


Mag ik als leerpuntje mogen weten welke conclusies niet kloppen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 17:11:04
Quote Anchor link
>> Mag ik als leerpuntje mogen weten welke conclusies niet kloppen?

Ja dat mag uiteraard. Je trekt conclusies op basis van dingen die niets met elkaar te maken hebben. Public, protected en private hebben niets te maken met het feit of bestanden binnen of buiten de webroot staan. Het geeft enkel aan hoe de methods en properties in een class (wel of niet) door andere classes benaderd kunnen worden. Dit heeft verder niets te maken met "de buitenwereld". Als je je bestanden buiten de webroot zet, kunnen hackers er niet bij (tenzij ze je server in weten te komen). Vanuit programmeer-oogpunt ga je vervolgens bepalen of je public, protected of private methods en properties gaat gebruiken, maar dit heeft dus niks te maken met veiligheid tegen hackers. Het heeft wel alles te maken met slim programmeren.
Gewijzigd op 20/01/2015 17:11:25 door Ozzie PHP
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 17:21:09
Quote Anchor link
Dat begrijp ik.

Ik zie nu niet zo snel waar ik die conclusie heb getrokken.
Een webrobot is totaal verschillend tussen een zoek of hack robot.
Misschien dat ik het onduidelijk neergezet heb ergens.
Public heeft er mee te maken dat het buiten de class als object toegankelijk is.
Protected en Private heeft ermee te maken dat het alleen binnen de class toegankelijk is.
Wanneer alle static properties zowel private, protected of public toegankelijk is, is de veiligheid weg.

En natuurlijk heeft het mede veiligheid tegen hackers te maken.
Wanneer ik op een andere server een stukje php neerzet en een andere class include is het niet de bedoeling dat die mijn static gegevens op kunnen halen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.