probleelpje met img

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek Kasius

Niek Kasius

16/07/2010 04:53:28
Quote Anchor link
ik ben bezig met een reactie script dat ik van verschillende scripts in elkaar heb geflanst en het werkt opzich wel, alleen de afbeeldingen zoals onderandere de smilies werken niet mee, ze werken wel maar als je een nieuw bericht plaats worden alle afbeeldingen opnieuw geladen.
Wat doe ik fout?
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
  //variabelen
$leeg = "";  
$bestand = "gastenboek.txt";
$datum = date("d.m.y H:i");
$foto = $_POST["foto"];
$naam = $_POST["naam"];
$email = $_POST["email"];
$bericht = $_POST["bericht"];
  //controleer of alles is ingevuld
 if (empty($_POST["naam"]))  
 {
  
echo "<font color=\"#0000FF\" size=\"4\">Helaas, je berichtje is niet verstuurd!!</font><font color=\"#0000FF\"><br>
<br>
Je hebt geen naam ingevuld. Klik <a href=\"schrijven.php\">hier</a> om terug te gaan.</font>."
;  
 }
    
 elseif (empty($_POST["bericht"]))  
 {
  
echo "<font color=\"#0000FF\" size=\"4\">Helaas, je berichtje is niet verstuurd!!</font><font color=\"#0000FF\"><br>
<br>
Je hebt geen bericht ingevuld. Klik <a href=\"gastenboekbericht.php\">hier</a> om terug te gaan.</font>"
;  
 }
  
  //einde van de controle, schrijf het bericht in de $bestand $bericht = strip_tags($bericht);

  
$bericht = htmlentities($bericht);
$bericht = wordwrap($bericht, 90, '<br>', 1);
$bericht = nl2br("$bericht");
$bericht = stripslashes($bericht);

$bericht = preg_replace("/\[b\](.+?)\[\/b\]/is",'<strong>\1</strong>', $bericht);
$bericht = preg_replace("/\[i\](.+?)\[\/i\]/is",'<em>\1</em>', $bericht);
$bericht = preg_replace("/\[u\](.+?)\[\/u\]/is",'<u>\1</u>', $bericht);

$bericht = str_replace ("","<br><br><b>Code:</b><table align=\"right\" cellpadding=\"2\" cellspacing=\"0\" bgcolor=\"#FFFFFF\"

width=\"93%\"><tr><td align=\"left\"><font face=Courier size=\"2\" color=\"#0000A0\">"
, $bericht);
$bericht = str_replace ("", "</font></td></tr></table>", $bericht);


$bericht = str_replace(":)","<img src=\"images/smileys/knipoog.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":(","<img src=\"images/smileys/blozen.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(";)","<img src=\"images/smileys/boos.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(";(","<img src=\"images/smileys/cool.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":D","<img src=\"images/smileys/droevig.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":S","<img src=\"images/smileys/grijns.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":P","<img src=\"images/smileys/kwijlen.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":B","<img src=\"images/smileys/glimlach.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":$","<img src=\"images/smileys/tong.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":|","<img src=\"images/smileys/verward.gif\">",$bericht);

$foto = str_replace('[img]','<img src="http://',$foto);
$foto = str_replace('[/img]','" width="80" height="90">',$foto);

$best = file("gastenboek.txt");
$beri = fopen("gastenboek.txt", "w+");
fwrite($beri, "<table width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" border=\"0\">[/quote]
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:18:59
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

16/07/2010 07:53:48
Quote Anchor link
Wat is precies het probleem ?
Zie je de smileys niet als je zeg maar het bericht wilt typen ?
Of het tonen van de berichten ? Controleer wel even of de root url goed is /
 
Johan Dam

Johan Dam

16/07/2010 10:39:05
Quote Anchor link
'... worden alle afbeeldingen opnieuw geladen'

Dus ze werken prima, maar het duurt eventjes voordat je ze ziet?

Als ik het zo goed begrijp dan ligt het probleem bij de cache, daar kan je met php niks aan veranderen (tenzij je een overdreven oplossing wilt die het waarschijnlijk net zo goed gaat doen als wat je nu hebt)

Ik stel je voor om naar Application Cache te gaan kijken, AKA Cache Manifest,

Daarmee kan je de browser vertellen welke afbeeldingen het moet cachen, IE negeert dit echter (die zal dus precies hetzelfde doen als nu)

Anders kan je eens kijken of je de afbeeldingen wat kleiner kan maken (bestandsgrote bedoel ik dan)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

16/07/2010 17:52:54
Quote Anchor link
Ik krijg die afbeeldingen allemaal wel te zien, dat is het probleem niet.
Maar ze worden steeds opnieuw geladen als je een nieuw bericht plaast.

Als ik 1 bericht plaats met maar 1 smilie erin, krijg je onder in de Statusbalk

(20 items resterend) wachten op localhost/reacties/reactie.php

En de smilies worden ook zichtbaar in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
$bericht = str_replace ("","<br><br><b>Code:</b><table align=\"right\" cellpadding=\"2\" cellspacing=\"0\" bgcolor=\"#FFFFFF\" width=\"93%\"><tr><td align=\"left\"><font face=Courier size=\"2\" color=\"#0000A0\">", $bericht);

zelf op de raarste plaatsen, ik zet hieronder 1 stukje text zoals die in het txt bestand word opgeslagen,
zodat je enig inzicht krijgt  

<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
  <tbody>
    <tr>
      <td valign="top" align="center" width="100%">
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" border="1px" bgcolor="#9EBAD6" bordercolor="#0000A0">
  <tbody>
    <tr>
      <td valign="top" align="left" width="150">
<table cellpadding="5" cellspacing="0" width="100%" border="0" bordercolor="#0000A0">
  <tbody>
    <tr>
      <td align="center">
        <img src="http://localhost/gastboek/images/plaatje.png" width="80" height="90">
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td align="center">niek</a><br><i>16.07.10 17:15</i>
      </td>
    </tr>
  </tbody>
</table>
</div>
      <td align="center" valign="top">
<div align="center">
<table cellpadding="10" cellspacing="0" width="100%" border="0" bgcolor="#9EBAD6" bordercolor="#0000A0">
  <tbody>
    <tr>
      <td align="left"><strong>tekst</strong> <img src="images/smileys/droevig.gif">  <br />
<em>tekst</em>  <br />
<u>tekst</u> <br />
<br><br><b>Code:</b><table align="right" cellpadding="2" cellspacing="0" bgcolor="#FFFFFF" width="93%"><tr><td align="left"><font face=Courier size="2" color="#0000A0">&lt;?php<br />
include&lt;br&gt<img src="images/smileys/cool.gif">&quot;includes/header.php&quot<img src="images/smileys/boos.gif">;<br />
?&gt;<br />
&lt;/head&gt;<br />
&lt;body&gt;<br />
&lt;div id=&quot;main_container&quot;&gt;<br />
&lt;div&lt;br&gt;id=&quot;header&quot;&gt;<br />
&lt;p&gt;<br />
  Gastenboek-verstuur <br />
&lt;/p&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;div id=&quot;content&quot;&gt;<br />
&lt;?php <br />
&lt;br&gt;<br />
//variabelen <br />
$leeg = &quot;&quot;;  <br />
$bestand = &quot;gastenboek.txt&quot;; <br />
$datum = date(&quot;d.m.y&lt;br&gt;H:i&quot<img src="images/smileys/boos.gif">;<br />
$foto = $_POST[&quot;foto&quot;]; <br />
$naam = $_POST[&quot;naam&quot;]; <br />
$email =&lt;br&gt;$_POST[&quot;email&quot;]; <br />
$bericht = $_POST[&quot;bericht&quot;]; <br />
  <br />
Gewijzigd op 16/07/2010 17:58:29 door Niek Kasius
 
Niek Kasius

Niek Kasius

18/07/2010 10:03:50
Quote Anchor link
dat steeds opnieuw van die afbeeldingen heb ik al opgelost! ik had het in een "include("header.php") met een stylesheet staan en daarin er stond "img { behavior: url(iepngfix.htc); }" in de style, en dat was de oorzaak dat die plaatjes steeds geladen werden. alleen die smilies die in de code tags staan krijg ik er niet uit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.