Probleem betreft image script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin InTervento

Kevin InTervento

02/02/2013 12:10:20
Quote Anchor link
Hallo,
Na uren lang men kop over te breken hoop ik dat jullie mij verder kunnen helpen :)

Ik ben niet echt de PHP-kenner zoals andere van jullie, maar ik tracht mij er wel eens met bezig te houden :)
Tot zover de "inleiding", nu het probleem:
Quote:
PHP Warning: imagefontwidth() expects parameter 1 to be long, string given in date.php on line 32
PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at date.php:32) in /date/date.php on line 60


Het betreffende scriptje:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?

    $im
= imagecreatefrompng("empty.png");
    

    if(!$im)
        die("Error loading image");
    
    imagealphablending($im, true); // setting alpha blending on
    imagesavealpha($im, true); // save alphablending setting (important)
    
    function drawboldtext($image, $size, $angle, $x_cord, $y_cord, $r, $g, $b, $fontfile, $text)
    {

           $color = ImageColorAllocate($image, $r, $g, $b);
           $_x = array(1, 0, 1, 0, -1, -1, 1, 0, -1);
           $_y = array(0, -1, -1, 0, 0, -1, 1, 1, 1);
           for($n=0;$n<=8;$n++)
           {

              ImageTTFText($image, $size, $angle, $x_cord+$_x[$n], $y_cord+$_y[$n], $color, $fontfile, $text);
           }
    }


        $zwart = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
        $schaduw = imagecolorallocate($im, 200, 200, 200);
        $blauw = imagecolorallocate($im, 0, 196, 255);

        $width = imagesx($im);
        $height = imagesy($im);

        $shadow = false;
        $font = "arial";
        $leftTextPos = ( $width - imagefontwidth($font)*strlen($text) )/5-7;
        if (isset($_GET['text1'])) {
            $text1 = $_GET['text1'];
        }
else {
            $text1 = "01";
        }

        
        if (isset($_GET['text2'])) {
            $text2 = $_GET['text2'];
        }
else {
            $text2 = "jan";
        }

        
        if (isset($_GET['text3'])) {
            $text3 = $_GET['text3'];
        }
else {
            $text3 = "10";
        }

    
        if ($shadow) {
            imagettftext($im, 20, 0, $leftTextPos, $height-17, $schaduw, $font, $text);
        }

        
        drawboldtext($im, 25, 0, $leftTextPos+2, $height-37, 0, 0, 0, $font, $text1);
        //drawboldtext($im, 19, 0, $leftTextPos+5, $height-10, 0, 0, 0, $font, $text2);
        imagettftext($im, 19, 0, $leftTextPos, $height-10, $zwart, $font, $text2);
        imagettftext($im, 12, 0, $leftTextPos+47, $height-44, $blauw, $font, $text3);

        Header('Content-type: image/png');

            imagepng($im);

        imagedestroy($im);
?>


Alvast bedankt voor diegene dat mij zouden kunnen verderhelpen! :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:53:58
 
Erwin H

Erwin H

02/02/2013 12:13:32
Quote Anchor link
De eerste foutmelding zegt het zelf al, de functie imagefontwidth() verwacht een integer (long), maar je geeft een string mee ("Arial"). Dat zul je dus moeten aanpassen. De tweede foutmelding is daar een gevolg van. Op regel 60 wil je een header sturen, maar door die foutmelding is er al output naar de browser gestuurd en kan die header dus niet meer. Als je de eerste foutmelding oplost zal die tweede ook verdwijnen.
 
Kevin InTervento

Kevin InTervento

02/02/2013 12:30:58
Quote Anchor link
En dan nu de domme vraag waarschijnlijk, door wat kan ik deze dan best vervangen?
 
Erwin H

Erwin H

02/02/2013 12:36:15
Quote Anchor link
Wat vervangen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.