Probleem bij includen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Shane Deconinck

Shane Deconinck

01/05/2006 12:52:00
Quote Anchor link
probleem: als ik mijn code uitvoer krijg ik errors over de mysql socket. als in ik de index-pagina "include (nieuws.inc.php')" vervang door zijn inhoud werkt hij wel. Dus het probleem bevindt zich bij het doorgeven van de mysql informatie. Hoe kan ik dit oplossen?

Index pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
include ('header.inc.php');
..

include ('nieuws.inc.php');
..

?>


header.inc.php: bevat de connectie naar de database
nieuws.inc.php: bevat de content (met o.a. mysql_fetch_array's)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Shane Deconinck
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:43:43
 
Eris -

Eris -

01/05/2006 13:08:00
Quote Anchor link
er gaat was mis met het maken van de verbinding.
Draait mysql?
 
Shane Deconinck

Shane Deconinck

01/05/2006 13:34:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_query(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in. Dit is de error.

Je moet in dit bestand zelf verbinding maken met config.inc.php of anders werkt het niet.

Ik zou willen dat hij die informatie samen met enkele variabelen haalt uit header.inc.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Shane Deconinck
 
Shane Deconinck

Shane Deconinck

01/05/2006 14:37:00
Quote Anchor link
bij includen plakt hij toch gewoon de code in dat bestand, of behandeld hij dat bestand apart?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2006 14:39:00
Quote Anchor link
Hij 'plakt' hem er gewoon in, maar aan de error te zien mis je de php_mysql.dll (als het een windows server is tenminste :))
 
Jelmer -

Jelmer -

01/05/2006 15:00:00
Quote Anchor link
Of de server staat gewoon uit...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.