Probleem bij mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Hallo,

via .htaccess herschrijf ik mijn url. Dit lukt allemaal, maar ik gebruik shaduw voor mijn titels, en als ik dan de url ingeef /info, de schaduw komt erop maar als ik ingeef /interactief/links , of dergelijke komt de schaduw er niet meer op.
De schaduw verdwijnt altijd vanaf het 2de niveau. Hoe komt dit??

Kijk zelf maar eens als je het niet goed begrijpt.
http://www.kljzaffelare.be/beta

Dit is mijn code voor de shaduw
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript" src="/beta/files/shadow/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/beta/files/shadow/jquery.dropshadow.js"></script>
<script type="text/javascript">

window.onload = function(){

$(".titel span").dropShadow({left: 3, top: -6, opacity: 0.9, blur: 1});
$("input:text, input:submit, input:reset, input:password, select").dropShadow({left: 3, top: 3});

};
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Boussaer
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:50:10
 
--

--

05/08/2008 13:22:00
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon een plaatje gebruiken voor die schaduw?
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:24:00
Quote Anchor link
Hoe moet dat dan?
De titels haal ik uit de database.
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:25:00
Quote Anchor link
Je kunt de src="" van de <script>s een absolute URL meegeven i.p.v. een relatieve URL. Dan zou het probleem opgelost moeten zijn.
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:26:00
Quote Anchor link
En wat is een absolute url??
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:30:00
Quote Anchor link
http://www.site.nl/map/bestand.js i.p.v. map/bestand.js
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:31:00
Quote Anchor link
Ik heb dit aangepast, maar het lukt nog steeds niet.
Alle javascript wordt uitgeschakeld als ik op het 2de niveau zit.

Bovenaan lopen de verjaardagen en als ik naar interactief/gb ga werkt dit ook niet meer
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Dan heb je iets fout gedaan. Het gebruik van een absolute URL lost zulke dingen altijd op...
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:36:00
Quote Anchor link
Ik denk van niet

Dit is men .htaccess

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti*

RewriteEngine On
RewriteBase /beta/
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]+)/([A-Za-z0-9-]+)/([A-Za-z0-9-]+)/?$ index.php?menu=$1&submenu=$2&p=$3
RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]+)/([A-Za-z0-9-]+)/?$ index.php?menu=$1&submenu=$2
RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]+)/?$ index.php?menu=$1
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:38:00
Quote Anchor link
Vreemd... Ik zie überhaupt geen schaduw op jouw website, maar dat zal wel een ander probleem zijn...
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:39:00
Quote Anchor link
Onder de groene titels moet er normaal met javascript een shaduw worden gezet.
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:40:00
Quote Anchor link
Ik zie het in IE ja, het is dus niet cross-browser-compatible, en ik zie inderdaad dat het niet werkt op de meer-niveau-paginas... Vreemd... Ik weet het echt niet, sorry.
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Ik zie het in FF3, Opera 9.5 en IE7

Ik zal nog wel verder zoeken
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:43:00
Quote Anchor link
FF3: Niks, Opera: Niet getest, IE7: Jup
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:46:00
Quote Anchor link
Als je firebug hebt aanstaan op FF dan zie je het inderdaad niet.
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:47:00
Quote Anchor link
Okay, die heb ik inderdaad aanstaan. Maar vreemd dat je het daardoor niet ziet... (Op http://eyebulb.com/dropshadow/ by the way wel...)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Ik zie al hoe het komt.
In firebug krijg ik een error

oDomDoc.documentElement is null
http://www.kljzaffelare.be/beta/files/include/parseXml.js
Line 33

Daardoor loopt alles mis
dit is parseXml.js, wat zou er mis zijn?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
// JSscript Document
// Parse XML {IExplorer - Firefox/Netscape}
var oDomDoc;
function parseXml(sFileName) {
// bestand inladen
    if (navigator.userAgent.indexOf("MSIE") != -1) {
        oDomDoc =  new ActiveXObject("Microsoft.XMLDOM");
        oDomDoc.async = false;
        oDomDoc.validateOnParse=true;

        oDomDoc.load(sFileName);
        documentLoaded("");
    } else {
        oDomDoc =  document.implementation.createDocument("NSpace","rootElmnt",null);
        oDomDoc.async = false;
        oDomDoc.validateOnParse=true;

        oDomDoc.load(sFileName);
        documentLoaded("") ;
    }
}
function documentLoaded() {
//    foutdetectie met DTD
    if (navigator.userAgent.indexOf("MSIE") != -1) {
        var oErrorXML = oDomDoc.parseError;
        if (oErrorXML.errorCode != 0 ) {
            alert( oErrorXML.reason + '\n Regel ' + oErrorXML.line ) ;
        } else {
//            alert (oDomDoc.documentElement.nodeName + " is ingeladen in Internet Explorer.") ;
        }
    } else {
        var oErrorXML = oDomDoc.parseError;
        if (oDomDoc.documentElement.nodeName == "parsererror") {
            var s = new XMLSerializer();
            var str = s.serializeToString(oDomDoc);
            alert(str);
        } else {
//            alert (oDomDoc.documentElement.nodeName + " is ingeladen in Netscape/Firefox .");
        }
    }
}
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:53:00
Quote Anchor link
Geen idee... Waar heb je parseXml.js vandaan?
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Ooit ergens op een site gezien.
Ik heb die gekopieerd omdat ik dacht dat dat nodig was om de verjaardagen uit een xml file te halen.

Is dit eigenlijk nodig??
 
Douwe

Douwe

05/08/2008 13:57:00
Quote Anchor link
Uhm... Run je die twee functies ooit? If(true) { Misschien } else { Nope. }
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

05/08/2008 14:00:00
Quote Anchor link
In scroller.js staat er
parseXml('files/include/verjaar.xml');

dus parseXml gebruik ik en ik parseXml staat er documentLoaded();
dus de 2 gebruik ik.
Ik heb documentLoaded al eens weg gelaten maar dan komt er een andere error op.


Quote:
De shaduw is opgelost, ik had bij parseXml('/files/include/verjaar.xml'); een / vergeten.

Nu juist als firebug aanstaat krijg ik een error te zien en doet hij het niet.
Ik snap echt niet waaromn hij zegt Geen toestemming om eigenschap Element.nodeName te lezen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Boussaer
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.