Probleem bij XML-response

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

A R

A R

29/05/2013 21:30:15
Quote Anchor link
Ik probeer een XML response met PHP voor elkaar te krijgen. Ik heb een simpel voorbeeld van W3schools gebruikt, maar deze geeft foumeldingen bij het uitvoeren.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title></title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        header("Content-type: text/xml");
        echo ("<?xml version='1.0' encoding='ISO-8859-1'?>");
        echo "<note>";
        echo "<from>Jani</from>";
        echo "<to>Tove</to>";
        echo "<message>Remember me this weekend</message>";
        echo "</note>";
        ?>

</body>
</html>

Foutmelding:

This page contains the following errors:

error on line 10 at column 12: Opening and ending tag mismatch: meta line 0 and head
Below is a rendering of the page up to the first error.


Wat zie ik over het hoofd?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:29:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/05/2013 22:11:10
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen SimpleXML?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

29/05/2013 22:30:24
Quote Anchor link
En waarom gebruik je de <html> tag?
Je wilt toch xml genereren?

Dus alleen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        header("Content-type: text/xml");
        echo ("<?xml version='1.0' encoding='ISO-8859-1'?>");
        echo "<note>";
        echo "<from>Jani</from>";
        echo "<to>Tove</to>";
        echo "<message>Remember me this weekend</message>";
        echo "</note>";
?>

Is genoeg.
 
A R

A R

30/05/2013 08:59:24
Quote Anchor link
De XML response wordt een onderdeel van mijn programma. Ik krijg XML binnen en die lees ik met een simpleXML_load_string uit. De gegevens uit deze XML verwerk ik in een Mysql database en als dat succesvol is, dan moet ik een XML response terugggeven.

Vandaar dat ik de html tag opgenomen heb.
 
Erwin H

Erwin H

30/05/2013 09:07:14
Quote Anchor link
Maar dat blijft fout. Je geeft of html terug, of xml terug. Beide kan niet. In elk geval zo niet, want een header kan je bijvoorbeeld niet versturen als er al content verstuurd is. Die xml header wordt dus gewoon genegeerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.