probleem lokaal v.s. webserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 14:26:05
Quote Anchor link
Ik heb een backoffice programma in php met mysql geschreven. Dit programma heeft de afgelopen 7 jaar zonder enige problemen gedraaid op een webserver. Deze webserver is onlangs geüpdatet. Op dit moment werken 2 zwaardere scripts niet meer. Het gekke is dat ik lokaal WAMP heb draaien met de zelfde PHP versie en Mysql versie.

Lokaal werkt het zonder problemen en op de webserver hebben die 2 scripts problemen en krijgen die niet de data binnen die ze moeten krijgen uit Mysql.

Heeft iemand hier al eens zo een probleem gehad en wat zou hier een mogelijke oplossing kunnen zijn?

Het volgende is al aangepast alleen heeft geen resultaat opgeleverd.

max_execution_time van 30 naar 300 gezet
max_input_vars van 1000 naar 5000 gezet
max_input_time van 60 naar 300 gezet
De memory limit stond op 128M en die heb ik nu op 512 M gezet.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:08:07
 
Marian Essies

Marian Essies

20/06/2022 14:52:03
Quote Anchor link
Is er aangegeven wat er exact is geupdate? Soms kan je aan de hand daarvan ook achterhalen waar het probleem mogelijk in zit.
Zelf kijk ik altijd naar de logs of die iets aangeven.
Verder, als dat mogelijk is, bouwde ik vroeger in mijn scripts momenten in dat het bepaalde informatie dumpt (ook bijvoorbeeld het tijdstip dat een deel van een script draait, wanneer het eindigt etc.). Die vergelijk ik dan met wat ik met wamp kreeg en daar kon ik dan vaak wel zien waar iets verschilde en ging er soms een lampje branden.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:13:57
Quote Anchor link
welke PHP versie was het eerst, en welke is het nu.
En ook voor MySQL.

En was is lokaal gelijk? PHP kan met en zonder de nodige extensies geïnstalleerd worden: wel of geen mysqli of PDO ondersteuning, wel of geen GD, wel of geen SOAP, etc.

En als het aan de PHP versie ligt (of extensie) dan zal daar een foutmelding uit voortkomen die in je log-files terug te vinden is.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:24:13
Quote Anchor link
PHP versie is van 5.6.40 naar 7.4.26 gegaan
en mysql naar 5.7.38 oude versie weet ik eerlijk gezegd niet.

Alleen het probleem zit in het feit dat ik lokaal dezelfde versies draai als op de webserver en het probleem zich alleen voordoet op de webserver en niet lokaal.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:29:03
Quote Anchor link
En wat voor fout treedt er op?
Een timeout, of een fatal error of "gewoon" en wit scherm.

In die laatste 2 gevallen zul je de error op moeten zoeken.

--
Ik heb hier nog ergens een applicatie die gebaseerd is op een heel oude versie van Mysql. Daar kon je join-query's in een willekeurige volgorde schrijven.

ipv: select from auto
join wielen
join banden
join ventieldopje

kon je die tabellen ook in willekeurige volgorde gooien, bijvoorbeeld from auto, join ventieldopje join wielen etc.

Dat geeft ook foutmeldingen.
Maar nogmaals: zonder foutmelding kun je oneindig veel scenario's bedenken.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:36:07
Quote Anchor link
Het gaat o.a. om deze query:

"SELECT
oneplace_bb3.ritten.id,
oneplace_bb3.ritten.lid,
oneplace_bb3.ritten.van,
oneplace_bb3.ritten.naar,
oneplace_bb3.ritten.naam,
oneplace_bb3.ritten.starttijd,
oneplace_bb3.postcode.street,
oneplace_bb3.ritten.huisnummervan,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingvan,
oneplace_bb3.postcode.postcode,
oneplace_bb3.postcode.city,
oneplace_bb3.ritten.naam1,
postcode1.street As street1,
oneplace_bb3.ritten.huisnummernaar,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingnaar,
postcode1.postcode As postcode1,
postcode1.city As city1,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar
From
oneplace_bb3.ritten Inner Join
oneplace_bb3.postcode
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan = oneplace_bb3.postcode.id Inner Join
oneplace_bb3.postcode postcode1
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar = postcode1.id
Where
oneplace_bb3.ritten.lid = ? And
oneplace_bb3.ritten.naam != ''AND
oneplace_bb3.ritten.starttijd > ?
Group By
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan
Order By
oneplace_bb3.ritten.naam";


Lokaal word deze uitgevoerd en krijg ik de data er van binnen, op de webserver krijg ik geen data binnen en er word ook geen foutmelding gegenereerd.

Toevoeging op 20/06/2022 15:39:05:

Het programma loopt gewoon wel alleen de html select word niet gevuld met keuze opties, er worden ook geen foutmeldingen gegenereerd (afgezien van de verwijzing naar lege opbjecten)
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:41:58
Quote Anchor link
en als je die query uitvoert via iets als PHPMyAdmin?

Wat heeft die GROUP BY daar trouwens te zoeken? Ik zie geen aggregatie-functie (zoals MAX(), AVG() of COUNT()

Toevoeging op 20/06/2022 15:43:15:

oh en als Mysql de (terechte) setting "only full group by" aan heeft staan dan zou er zo maar een query-fout kunnen optreden door deze overbodige group=by

https://www.phphulp.nl/php/tutorial/databases/group-by/846/
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:45:57
Quote Anchor link
De group by is om te zorgen dat er niet 10 keer de zelfde keuze in de select komt te staan, is niet rekenkundig of zo, puur een stukje opschoning van de resultaten

Toevoeging op 20/06/2022 16:09:49:

only full group by, zou inderdaad het probleem kunnen verolorzaken. Via PHPMyAdmin de query gedraaid en geeft idd een foutmelding op de GROUP BY. Ik krijg straks een terugkoppeling van de hosting provider als hij dat heeft aangepast. Ik laat je weten of het dan idd werkt.

Voor zo ver super bedankt voor het mee denken!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2022 16:10:56
Quote Anchor link
Ik vermoed dat een MySQL setting de oorzaak is. Soms wil deze behoorlijk strak staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sql_mode=
staat bij mij leeg in my.cnf.
Gewijzigd op 20/06/2022 16:11:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 16:53:29
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk de hosting provider vragen om je Mysql in standje kreupel te zetten, maar je kunt ook gewoon je query fatsoeneren.

Dus Group by eruit, en als je kennelijk een hoop dubbelen ophaalt, dan zou DISTINCT na het woordje SELECT soelaas bieden.

(al blijft de vraag of je niet op een andere manier die dubbelen had moeten voorkomen)

Toevoeging op 20/06/2022 16:54:37:

En die setting kun je ook bij het opbouwen van je verbinding naar Mysql meegeven.
Staat volgens mij ook in dat genoemde group-by artikel (maar dan juist om hem áán te zetten)

zie ook https://stackoverflow.com/questions/23921117/disable-only-full-group-by
Gewijzigd op 20/06/2022 16:56:46 door Ivo P
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 17:41:49
Quote Anchor link
Helaas is het een programma waar vrijwilligers mee werken en data/entry doen. DISTINCT na het woordje SELECT zou goed werken als de naam die er bij werd gezet door iedereen exact het zelfde zou zijn, anders krijg je nog steeds meerdere verwijzingen naar het zelfde adres. B.V. AH - ah - Alberthein - Albert Hein, en de mogelijke typ fouten.

Hoe lelijk deze oplossing misschien is, zo effectief is die ook.
En ik ben er van overtuigd dat er nog wel een aantal dingen in het programma zitten die niet wenselijk zijn, en dat gaat straks bij het modulair opbouwen van de applicatie ook allemaal opgeschoond worden, moet alleen eerst een goed team daar voor bij elkaar zoeken.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 22:22:07
Quote Anchor link
Maar dat betekent dus wel dat de naam die je ophaalt bij zo'n adres een bepaalde mate van random gaat zijn.

Als het niet uitmaakt dat er op het ene scherm AH staat en op het volgende Albert Heijn, dan kun je dit toepassen.
Want je laat het nu aan je database welke naam hij ophaalt.

Natuurlijk is het ideaalste als je je data normaliseert en 1 naam-postcode-straatnaam combinatie hebt in een tabel en daar dan het ID gebruikt om naar te verwijzen.

Ik zie namelijk een potentieel probleem als je op de postcode matcht.
Zelf doe ik iets met onder andere bouwmarkten en ik weet dat het vaker zo is dat de "praxis" en de "gamma" of "karwei" vlak naast elkaar zitten op een meubelboulevard en dan dezelfde postcode kunnen hebben.

Toevoeging op 20/06/2022 22:26:53:

korte zoektocht levert op dat MAX() ook op niet numerieke waarden werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   MIN(ritten.naam) AS naam,
   andere,
   kolommen
FROM ..
GROUP BY
   andere,
   kolommen


zou daarmee de alfabetisch eerste naam opleveren
En dit kun je ook doen met de andere namen in je query.
Als je de rest van de gewone kolommen maar in de group-by gooit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2022 08:58:17
Quote Anchor link
De drie-eenheid postcode + huisnummer + huisnummertoevoeging geeft in Nederland altijd een unieke index en een uniek adres. PostNL noemt dat zelfs de KlantIndex (KIX). Je zou dus kunnen groeperen op die drie kolommen samen.

Na verloop van tijd krijg je op een adres altijd een andere naam, omdat mensen en bedrijven verhuizen. En ter ziele gaan. Als namen per adres variëren, is het daarom logischer om uit te gaan van de laatst toegevoegde data.
 
Ivo P

Ivo P

21/06/2022 09:13:18
Quote Anchor link
Klopt wat Ward zegt: met de nodige fusies in supermarktland ijn de C1000's overgegaan op (hier in de buurt) COOP, maar dat wordt binnenkort weer Plus. Toch is het verder dezelde eigenaar en personeel.

Dus dan sla je het beste bij een adres de naam samen met een datum op.
Alleen uitgaan van postcode+huisnummer om de naam te zoeken, kan ook weer een issue geven als zowel "Albert Heijn" als "postnl-agentschap" op dat adres gevestigd zijn.
 
Joost Walter

Joost Walter

21/06/2022 09:47:25
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost.
Iedereen bedankt voor het mee denken het was inderdaad only full group by.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.