probleem lokaal v.s. webserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 14:26:05
Quote Anchor link
Ik heb een backoffice programma in php met mysql geschreven. Dit programma heeft de afgelopen 7 jaar zonder enige problemen gedraaid op een webserver. Deze webserver is onlangs geüpdatet. Op dit moment werken 2 zwaardere scripts niet meer. Het gekke is dat ik lokaal WAMP heb draaien met de zelfde PHP versie en Mysql versie.

Lokaal werkt het zonder problemen en op de webserver hebben die 2 scripts problemen en krijgen die niet de data binnen die ze moeten krijgen uit Mysql.

Heeft iemand hier al eens zo een probleem gehad en wat zou hier een mogelijke oplossing kunnen zijn?

Het volgende is al aangepast alleen heeft geen resultaat opgeleverd.

max_execution_time van 30 naar 300 gezet
max_input_vars van 1000 naar 5000 gezet
max_input_time van 60 naar 300 gezet
De memory limit stond op 128M en die heb ik nu op 512 M gezet.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:32:47
 
Marian Essies

Marian Essies

20/06/2022 14:52:03
Quote Anchor link
Is er aangegeven wat er exact is geupdate? Soms kan je aan de hand daarvan ook achterhalen waar het probleem mogelijk in zit.
Zelf kijk ik altijd naar de logs of die iets aangeven.
Verder, als dat mogelijk is, bouwde ik vroeger in mijn scripts momenten in dat het bepaalde informatie dumpt (ook bijvoorbeeld het tijdstip dat een deel van een script draait, wanneer het eindigt etc.). Die vergelijk ik dan met wat ik met wamp kreeg en daar kon ik dan vaak wel zien waar iets verschilde en ging er soms een lampje branden.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:13:57
Quote Anchor link
welke PHP versie was het eerst, en welke is het nu.
En ook voor MySQL.

En was is lokaal gelijk? PHP kan met en zonder de nodige extensies geïnstalleerd worden: wel of geen mysqli of PDO ondersteuning, wel of geen GD, wel of geen SOAP, etc.

En als het aan de PHP versie ligt (of extensie) dan zal daar een foutmelding uit voortkomen die in je log-files terug te vinden is.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:24:13
Quote Anchor link
PHP versie is van 5.6.40 naar 7.4.26 gegaan
en mysql naar 5.7.38 oude versie weet ik eerlijk gezegd niet.

Alleen het probleem zit in het feit dat ik lokaal dezelfde versies draai als op de webserver en het probleem zich alleen voordoet op de webserver en niet lokaal.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:29:03
Quote Anchor link
En wat voor fout treedt er op?
Een timeout, of een fatal error of "gewoon" en wit scherm.

In die laatste 2 gevallen zul je de error op moeten zoeken.

--
Ik heb hier nog ergens een applicatie die gebaseerd is op een heel oude versie van Mysql. Daar kon je join-query's in een willekeurige volgorde schrijven.

ipv: select from auto
join wielen
join banden
join ventieldopje

kon je die tabellen ook in willekeurige volgorde gooien, bijvoorbeeld from auto, join ventieldopje join wielen etc.

Dat geeft ook foutmeldingen.
Maar nogmaals: zonder foutmelding kun je oneindig veel scenario's bedenken.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:36:07
Quote Anchor link
Het gaat o.a. om deze query:

"SELECT
oneplace_bb3.ritten.id,
oneplace_bb3.ritten.lid,
oneplace_bb3.ritten.van,
oneplace_bb3.ritten.naar,
oneplace_bb3.ritten.naam,
oneplace_bb3.ritten.starttijd,
oneplace_bb3.postcode.street,
oneplace_bb3.ritten.huisnummervan,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingvan,
oneplace_bb3.postcode.postcode,
oneplace_bb3.postcode.city,
oneplace_bb3.ritten.naam1,
postcode1.street As street1,
oneplace_bb3.ritten.huisnummernaar,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingnaar,
postcode1.postcode As postcode1,
postcode1.city As city1,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar
From
oneplace_bb3.ritten Inner Join
oneplace_bb3.postcode
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan = oneplace_bb3.postcode.id Inner Join
oneplace_bb3.postcode postcode1
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar = postcode1.id
Where
oneplace_bb3.ritten.lid = ? And
oneplace_bb3.ritten.naam != ''AND
oneplace_bb3.ritten.starttijd > ?
Group By
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan
Order By
oneplace_bb3.ritten.naam";


Lokaal word deze uitgevoerd en krijg ik de data er van binnen, op de webserver krijg ik geen data binnen en er word ook geen foutmelding gegenereerd.

Toevoeging op 20/06/2022 15:39:05:

Het programma loopt gewoon wel alleen de html select word niet gevuld met keuze opties, er worden ook geen foutmeldingen gegenereerd (afgezien van de verwijzing naar lege opbjecten)
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:41:58
Quote Anchor link
en als je die query uitvoert via iets als PHPMyAdmin?

Wat heeft die GROUP BY daar trouwens te zoeken? Ik zie geen aggregatie-functie (zoals MAX(), AVG() of COUNT()

Toevoeging op 20/06/2022 15:43:15:

oh en als Mysql de (terechte) setting "only full group by" aan heeft staan dan zou er zo maar een query-fout kunnen optreden door deze overbodige group=by

https://www.phphulp.nl/php/tutorial/databases/group-by/846/
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:45:57
Quote Anchor link
De group by is om te zorgen dat er niet 10 keer de zelfde keuze in de select komt te staan, is niet rekenkundig of zo, puur een stukje opschoning van de resultaten

Toevoeging op 20/06/2022 16:09:49:

only full group by, zou inderdaad het probleem kunnen verolorzaken. Via PHPMyAdmin de query gedraaid en geeft idd een foutmelding op de GROUP BY. Ik krijg straks een terugkoppeling van de hosting provider als hij dat heeft aangepast. Ik laat je weten of het dan idd werkt.

Voor zo ver super bedankt voor het mee denken!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2022 16:10:56
Quote Anchor link
Ik vermoed dat een MySQL setting de oorzaak is. Soms wil deze behoorlijk strak staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sql_mode=
staat bij mij leeg in my.cnf.
Gewijzigd op 20/06/2022 16:11:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 16:53:29
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk de hosting provider vragen om je Mysql in standje kreupel te zetten, maar je kunt ook gewoon je query fatsoeneren.

Dus Group by eruit, en als je kennelijk een hoop dubbelen ophaalt, dan zou DISTINCT na het woordje SELECT soelaas bieden.

(al blijft de vraag of je niet op een andere manier die dubbelen had moeten voorkomen)

Toevoeging op 20/06/2022 16:54:37:

En die setting kun je ook bij het opbouwen van je verbinding naar Mysql meegeven.
Staat volgens mij ook in dat genoemde group-by artikel (maar dan juist om hem áán te zetten)

zie ook https://stackoverflow.com/questions/23921117/disable-only-full-group-by
Gewijzigd op 20/06/2022 16:56:46 door Ivo P
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 17:41:49
Quote Anchor link
Helaas is het een programma waar vrijwilligers mee werken en data/entry doen. DISTINCT na het woordje SELECT zou goed werken als de naam die er bij werd gezet door iedereen exact het zelfde zou zijn, anders krijg je nog steeds meerdere verwijzingen naar het zelfde adres. B.V. AH - ah - Alberthein - Albert Hein, en de mogelijke typ fouten.

Hoe lelijk deze oplossing misschien is, zo effectief is die ook.
En ik ben er van overtuigd dat er nog wel een aantal dingen in het programma zitten die niet wenselijk zijn, en dat gaat straks bij het modulair opbouwen van de applicatie ook allemaal opgeschoond worden, moet alleen eerst een goed team daar voor bij elkaar zoeken.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 22:22:07
Quote Anchor link
Maar dat betekent dus wel dat de naam die je ophaalt bij zo'n adres een bepaalde mate van random gaat zijn.

Als het niet uitmaakt dat er op het ene scherm AH staat en op het volgende Albert Heijn, dan kun je dit toepassen.
Want je laat het nu aan je database welke naam hij ophaalt.

Natuurlijk is het ideaalste als je je data normaliseert en 1 naam-postcode-straatnaam combinatie hebt in een tabel en daar dan het ID gebruikt om naar te verwijzen.

Ik zie namelijk een potentieel probleem als je op de postcode matcht.
Zelf doe ik iets met onder andere bouwmarkten en ik weet dat het vaker zo is dat de "praxis" en de "gamma" of "karwei" vlak naast elkaar zitten op een meubelboulevard en dan dezelfde postcode kunnen hebben.

Toevoeging op 20/06/2022 22:26:53:

korte zoektocht levert op dat MAX() ook op niet numerieke waarden werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   MIN(ritten.naam) AS naam,
   andere,
   kolommen
FROM ..
GROUP BY
   andere,
   kolommen


zou daarmee de alfabetisch eerste naam opleveren
En dit kun je ook doen met de andere namen in je query.
Als je de rest van de gewone kolommen maar in de group-by gooit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2022 08:58:17
Quote Anchor link
De drie-eenheid postcode + huisnummer + huisnummertoevoeging geeft in Nederland altijd een unieke index en een uniek adres. PostNL noemt dat zelfs de KlantIndex (KIX). Je zou dus kunnen groeperen op die drie kolommen samen.

Na verloop van tijd krijg je op een adres altijd een andere naam, omdat mensen en bedrijven verhuizen. En ter ziele gaan. Als namen per adres variëren, is het daarom logischer om uit te gaan van de laatst toegevoegde data.
 
Ivo P

Ivo P

21/06/2022 09:13:18
Quote Anchor link
Klopt wat Ward zegt: met de nodige fusies in supermarktland ijn de C1000's overgegaan op (hier in de buurt) COOP, maar dat wordt binnenkort weer Plus. Toch is het verder dezelde eigenaar en personeel.

Dus dan sla je het beste bij een adres de naam samen met een datum op.
Alleen uitgaan van postcode+huisnummer om de naam te zoeken, kan ook weer een issue geven als zowel "Albert Heijn" als "postnl-agentschap" op dat adres gevestigd zijn.
 
Joost Walter

Joost Walter

21/06/2022 09:47:25
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost.
Iedereen bedankt voor het mee denken het was inderdaad only full group by.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.