probleem lokaal v.s. webserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 14:26:05
Quote Anchor link
Ik heb een backoffice programma in php met mysql geschreven. Dit programma heeft de afgelopen 7 jaar zonder enige problemen gedraaid op een webserver. Deze webserver is onlangs geüpdatet. Op dit moment werken 2 zwaardere scripts niet meer. Het gekke is dat ik lokaal WAMP heb draaien met de zelfde PHP versie en Mysql versie.

Lokaal werkt het zonder problemen en op de webserver hebben die 2 scripts problemen en krijgen die niet de data binnen die ze moeten krijgen uit Mysql.

Heeft iemand hier al eens zo een probleem gehad en wat zou hier een mogelijke oplossing kunnen zijn?

Het volgende is al aangepast alleen heeft geen resultaat opgeleverd.

max_execution_time van 30 naar 300 gezet
max_input_vars van 1000 naar 5000 gezet
max_input_time van 60 naar 300 gezet
De memory limit stond op 128M en die heb ik nu op 512 M gezet.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 08:21:02
 
Marian Essies

Marian Essies

20/06/2022 14:52:03
Quote Anchor link
Is er aangegeven wat er exact is geupdate? Soms kan je aan de hand daarvan ook achterhalen waar het probleem mogelijk in zit.
Zelf kijk ik altijd naar de logs of die iets aangeven.
Verder, als dat mogelijk is, bouwde ik vroeger in mijn scripts momenten in dat het bepaalde informatie dumpt (ook bijvoorbeeld het tijdstip dat een deel van een script draait, wanneer het eindigt etc.). Die vergelijk ik dan met wat ik met wamp kreeg en daar kon ik dan vaak wel zien waar iets verschilde en ging er soms een lampje branden.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:13:57
Quote Anchor link
welke PHP versie was het eerst, en welke is het nu.
En ook voor MySQL.

En was is lokaal gelijk? PHP kan met en zonder de nodige extensies geïnstalleerd worden: wel of geen mysqli of PDO ondersteuning, wel of geen GD, wel of geen SOAP, etc.

En als het aan de PHP versie ligt (of extensie) dan zal daar een foutmelding uit voortkomen die in je log-files terug te vinden is.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:24:13
Quote Anchor link
PHP versie is van 5.6.40 naar 7.4.26 gegaan
en mysql naar 5.7.38 oude versie weet ik eerlijk gezegd niet.

Alleen het probleem zit in het feit dat ik lokaal dezelfde versies draai als op de webserver en het probleem zich alleen voordoet op de webserver en niet lokaal.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:29:03
Quote Anchor link
En wat voor fout treedt er op?
Een timeout, of een fatal error of "gewoon" en wit scherm.

In die laatste 2 gevallen zul je de error op moeten zoeken.

--
Ik heb hier nog ergens een applicatie die gebaseerd is op een heel oude versie van Mysql. Daar kon je join-query's in een willekeurige volgorde schrijven.

ipv: select from auto
join wielen
join banden
join ventieldopje

kon je die tabellen ook in willekeurige volgorde gooien, bijvoorbeeld from auto, join ventieldopje join wielen etc.

Dat geeft ook foutmeldingen.
Maar nogmaals: zonder foutmelding kun je oneindig veel scenario's bedenken.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:36:07
Quote Anchor link
Het gaat o.a. om deze query:

"SELECT
oneplace_bb3.ritten.id,
oneplace_bb3.ritten.lid,
oneplace_bb3.ritten.van,
oneplace_bb3.ritten.naar,
oneplace_bb3.ritten.naam,
oneplace_bb3.ritten.starttijd,
oneplace_bb3.postcode.street,
oneplace_bb3.ritten.huisnummervan,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingvan,
oneplace_bb3.postcode.postcode,
oneplace_bb3.postcode.city,
oneplace_bb3.ritten.naam1,
postcode1.street As street1,
oneplace_bb3.ritten.huisnummernaar,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingnaar,
postcode1.postcode As postcode1,
postcode1.city As city1,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar
From
oneplace_bb3.ritten Inner Join
oneplace_bb3.postcode
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan = oneplace_bb3.postcode.id Inner Join
oneplace_bb3.postcode postcode1
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar = postcode1.id
Where
oneplace_bb3.ritten.lid = ? And
oneplace_bb3.ritten.naam != ''AND
oneplace_bb3.ritten.starttijd > ?
Group By
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan
Order By
oneplace_bb3.ritten.naam";


Lokaal word deze uitgevoerd en krijg ik de data er van binnen, op de webserver krijg ik geen data binnen en er word ook geen foutmelding gegenereerd.

Toevoeging op 20/06/2022 15:39:05:

Het programma loopt gewoon wel alleen de html select word niet gevuld met keuze opties, er worden ook geen foutmeldingen gegenereerd (afgezien van de verwijzing naar lege opbjecten)
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:41:58
Quote Anchor link
en als je die query uitvoert via iets als PHPMyAdmin?

Wat heeft die GROUP BY daar trouwens te zoeken? Ik zie geen aggregatie-functie (zoals MAX(), AVG() of COUNT()

Toevoeging op 20/06/2022 15:43:15:

oh en als Mysql de (terechte) setting "only full group by" aan heeft staan dan zou er zo maar een query-fout kunnen optreden door deze overbodige group=by

https://www.phphulp.nl/php/tutorial/databases/group-by/846/
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:45:57
Quote Anchor link
De group by is om te zorgen dat er niet 10 keer de zelfde keuze in de select komt te staan, is niet rekenkundig of zo, puur een stukje opschoning van de resultaten

Toevoeging op 20/06/2022 16:09:49:

only full group by, zou inderdaad het probleem kunnen verolorzaken. Via PHPMyAdmin de query gedraaid en geeft idd een foutmelding op de GROUP BY. Ik krijg straks een terugkoppeling van de hosting provider als hij dat heeft aangepast. Ik laat je weten of het dan idd werkt.

Voor zo ver super bedankt voor het mee denken!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2022 16:10:56
Quote Anchor link
Ik vermoed dat een MySQL setting de oorzaak is. Soms wil deze behoorlijk strak staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sql_mode=
staat bij mij leeg in my.cnf.
Gewijzigd op 20/06/2022 16:11:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 16:53:29
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk de hosting provider vragen om je Mysql in standje kreupel te zetten, maar je kunt ook gewoon je query fatsoeneren.

Dus Group by eruit, en als je kennelijk een hoop dubbelen ophaalt, dan zou DISTINCT na het woordje SELECT soelaas bieden.

(al blijft de vraag of je niet op een andere manier die dubbelen had moeten voorkomen)

Toevoeging op 20/06/2022 16:54:37:

En die setting kun je ook bij het opbouwen van je verbinding naar Mysql meegeven.
Staat volgens mij ook in dat genoemde group-by artikel (maar dan juist om hem áán te zetten)

zie ook https://stackoverflow.com/questions/23921117/disable-only-full-group-by
Gewijzigd op 20/06/2022 16:56:46 door Ivo P
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 17:41:49
Quote Anchor link
Helaas is het een programma waar vrijwilligers mee werken en data/entry doen. DISTINCT na het woordje SELECT zou goed werken als de naam die er bij werd gezet door iedereen exact het zelfde zou zijn, anders krijg je nog steeds meerdere verwijzingen naar het zelfde adres. B.V. AH - ah - Alberthein - Albert Hein, en de mogelijke typ fouten.

Hoe lelijk deze oplossing misschien is, zo effectief is die ook.
En ik ben er van overtuigd dat er nog wel een aantal dingen in het programma zitten die niet wenselijk zijn, en dat gaat straks bij het modulair opbouwen van de applicatie ook allemaal opgeschoond worden, moet alleen eerst een goed team daar voor bij elkaar zoeken.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 22:22:07
Quote Anchor link
Maar dat betekent dus wel dat de naam die je ophaalt bij zo'n adres een bepaalde mate van random gaat zijn.

Als het niet uitmaakt dat er op het ene scherm AH staat en op het volgende Albert Heijn, dan kun je dit toepassen.
Want je laat het nu aan je database welke naam hij ophaalt.

Natuurlijk is het ideaalste als je je data normaliseert en 1 naam-postcode-straatnaam combinatie hebt in een tabel en daar dan het ID gebruikt om naar te verwijzen.

Ik zie namelijk een potentieel probleem als je op de postcode matcht.
Zelf doe ik iets met onder andere bouwmarkten en ik weet dat het vaker zo is dat de "praxis" en de "gamma" of "karwei" vlak naast elkaar zitten op een meubelboulevard en dan dezelfde postcode kunnen hebben.

Toevoeging op 20/06/2022 22:26:53:

korte zoektocht levert op dat MAX() ook op niet numerieke waarden werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   MIN(ritten.naam) AS naam,
   andere,
   kolommen
FROM ..
GROUP BY
   andere,
   kolommen


zou daarmee de alfabetisch eerste naam opleveren
En dit kun je ook doen met de andere namen in je query.
Als je de rest van de gewone kolommen maar in de group-by gooit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2022 08:58:17
Quote Anchor link
De drie-eenheid postcode + huisnummer + huisnummertoevoeging geeft in Nederland altijd een unieke index en een uniek adres. PostNL noemt dat zelfs de KlantIndex (KIX). Je zou dus kunnen groeperen op die drie kolommen samen.

Na verloop van tijd krijg je op een adres altijd een andere naam, omdat mensen en bedrijven verhuizen. En ter ziele gaan. Als namen per adres variëren, is het daarom logischer om uit te gaan van de laatst toegevoegde data.
 
Ivo P

Ivo P

21/06/2022 09:13:18
Quote Anchor link
Klopt wat Ward zegt: met de nodige fusies in supermarktland ijn de C1000's overgegaan op (hier in de buurt) COOP, maar dat wordt binnenkort weer Plus. Toch is het verder dezelde eigenaar en personeel.

Dus dan sla je het beste bij een adres de naam samen met een datum op.
Alleen uitgaan van postcode+huisnummer om de naam te zoeken, kan ook weer een issue geven als zowel "Albert Heijn" als "postnl-agentschap" op dat adres gevestigd zijn.
 
Joost Walter

Joost Walter

21/06/2022 09:47:25
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost.
Iedereen bedankt voor het mee denken het was inderdaad only full group by.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.