probleem lokaal v.s. webserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 14:26:05
Quote Anchor link
Ik heb een backoffice programma in php met mysql geschreven. Dit programma heeft de afgelopen 7 jaar zonder enige problemen gedraaid op een webserver. Deze webserver is onlangs geüpdatet. Op dit moment werken 2 zwaardere scripts niet meer. Het gekke is dat ik lokaal WAMP heb draaien met de zelfde PHP versie en Mysql versie.

Lokaal werkt het zonder problemen en op de webserver hebben die 2 scripts problemen en krijgen die niet de data binnen die ze moeten krijgen uit Mysql.

Heeft iemand hier al eens zo een probleem gehad en wat zou hier een mogelijke oplossing kunnen zijn?

Het volgende is al aangepast alleen heeft geen resultaat opgeleverd.

max_execution_time van 30 naar 300 gezet
max_input_vars van 1000 naar 5000 gezet
max_input_time van 60 naar 300 gezet
De memory limit stond op 128M en die heb ik nu op 512 M gezet.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:46:53
 
Marian Essies

Marian Essies

20/06/2022 14:52:03
Quote Anchor link
Is er aangegeven wat er exact is geupdate? Soms kan je aan de hand daarvan ook achterhalen waar het probleem mogelijk in zit.
Zelf kijk ik altijd naar de logs of die iets aangeven.
Verder, als dat mogelijk is, bouwde ik vroeger in mijn scripts momenten in dat het bepaalde informatie dumpt (ook bijvoorbeeld het tijdstip dat een deel van een script draait, wanneer het eindigt etc.). Die vergelijk ik dan met wat ik met wamp kreeg en daar kon ik dan vaak wel zien waar iets verschilde en ging er soms een lampje branden.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:13:57
Quote Anchor link
welke PHP versie was het eerst, en welke is het nu.
En ook voor MySQL.

En was is lokaal gelijk? PHP kan met en zonder de nodige extensies geïnstalleerd worden: wel of geen mysqli of PDO ondersteuning, wel of geen GD, wel of geen SOAP, etc.

En als het aan de PHP versie ligt (of extensie) dan zal daar een foutmelding uit voortkomen die in je log-files terug te vinden is.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:24:13
Quote Anchor link
PHP versie is van 5.6.40 naar 7.4.26 gegaan
en mysql naar 5.7.38 oude versie weet ik eerlijk gezegd niet.

Alleen het probleem zit in het feit dat ik lokaal dezelfde versies draai als op de webserver en het probleem zich alleen voordoet op de webserver en niet lokaal.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:29:03
Quote Anchor link
En wat voor fout treedt er op?
Een timeout, of een fatal error of "gewoon" en wit scherm.

In die laatste 2 gevallen zul je de error op moeten zoeken.

--
Ik heb hier nog ergens een applicatie die gebaseerd is op een heel oude versie van Mysql. Daar kon je join-query's in een willekeurige volgorde schrijven.

ipv: select from auto
join wielen
join banden
join ventieldopje

kon je die tabellen ook in willekeurige volgorde gooien, bijvoorbeeld from auto, join ventieldopje join wielen etc.

Dat geeft ook foutmeldingen.
Maar nogmaals: zonder foutmelding kun je oneindig veel scenario's bedenken.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:36:07
Quote Anchor link
Het gaat o.a. om deze query:

"SELECT
oneplace_bb3.ritten.id,
oneplace_bb3.ritten.lid,
oneplace_bb3.ritten.van,
oneplace_bb3.ritten.naar,
oneplace_bb3.ritten.naam,
oneplace_bb3.ritten.starttijd,
oneplace_bb3.postcode.street,
oneplace_bb3.ritten.huisnummervan,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingvan,
oneplace_bb3.postcode.postcode,
oneplace_bb3.postcode.city,
oneplace_bb3.ritten.naam1,
postcode1.street As street1,
oneplace_bb3.ritten.huisnummernaar,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingnaar,
postcode1.postcode As postcode1,
postcode1.city As city1,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar
From
oneplace_bb3.ritten Inner Join
oneplace_bb3.postcode
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan = oneplace_bb3.postcode.id Inner Join
oneplace_bb3.postcode postcode1
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar = postcode1.id
Where
oneplace_bb3.ritten.lid = ? And
oneplace_bb3.ritten.naam != ''AND
oneplace_bb3.ritten.starttijd > ?
Group By
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan
Order By
oneplace_bb3.ritten.naam";


Lokaal word deze uitgevoerd en krijg ik de data er van binnen, op de webserver krijg ik geen data binnen en er word ook geen foutmelding gegenereerd.

Toevoeging op 20/06/2022 15:39:05:

Het programma loopt gewoon wel alleen de html select word niet gevuld met keuze opties, er worden ook geen foutmeldingen gegenereerd (afgezien van de verwijzing naar lege opbjecten)
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:41:58
Quote Anchor link
en als je die query uitvoert via iets als PHPMyAdmin?

Wat heeft die GROUP BY daar trouwens te zoeken? Ik zie geen aggregatie-functie (zoals MAX(), AVG() of COUNT()

Toevoeging op 20/06/2022 15:43:15:

oh en als Mysql de (terechte) setting "only full group by" aan heeft staan dan zou er zo maar een query-fout kunnen optreden door deze overbodige group=by

https://www.phphulp.nl/php/tutorial/databases/group-by/846/
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:45:57
Quote Anchor link
De group by is om te zorgen dat er niet 10 keer de zelfde keuze in de select komt te staan, is niet rekenkundig of zo, puur een stukje opschoning van de resultaten

Toevoeging op 20/06/2022 16:09:49:

only full group by, zou inderdaad het probleem kunnen verolorzaken. Via PHPMyAdmin de query gedraaid en geeft idd een foutmelding op de GROUP BY. Ik krijg straks een terugkoppeling van de hosting provider als hij dat heeft aangepast. Ik laat je weten of het dan idd werkt.

Voor zo ver super bedankt voor het mee denken!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2022 16:10:56
Quote Anchor link
Ik vermoed dat een MySQL setting de oorzaak is. Soms wil deze behoorlijk strak staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sql_mode=
staat bij mij leeg in my.cnf.
Gewijzigd op 20/06/2022 16:11:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 16:53:29
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk de hosting provider vragen om je Mysql in standje kreupel te zetten, maar je kunt ook gewoon je query fatsoeneren.

Dus Group by eruit, en als je kennelijk een hoop dubbelen ophaalt, dan zou DISTINCT na het woordje SELECT soelaas bieden.

(al blijft de vraag of je niet op een andere manier die dubbelen had moeten voorkomen)

Toevoeging op 20/06/2022 16:54:37:

En die setting kun je ook bij het opbouwen van je verbinding naar Mysql meegeven.
Staat volgens mij ook in dat genoemde group-by artikel (maar dan juist om hem áán te zetten)

zie ook https://stackoverflow.com/questions/23921117/disable-only-full-group-by
Gewijzigd op 20/06/2022 16:56:46 door Ivo P
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 17:41:49
Quote Anchor link
Helaas is het een programma waar vrijwilligers mee werken en data/entry doen. DISTINCT na het woordje SELECT zou goed werken als de naam die er bij werd gezet door iedereen exact het zelfde zou zijn, anders krijg je nog steeds meerdere verwijzingen naar het zelfde adres. B.V. AH - ah - Alberthein - Albert Hein, en de mogelijke typ fouten.

Hoe lelijk deze oplossing misschien is, zo effectief is die ook.
En ik ben er van overtuigd dat er nog wel een aantal dingen in het programma zitten die niet wenselijk zijn, en dat gaat straks bij het modulair opbouwen van de applicatie ook allemaal opgeschoond worden, moet alleen eerst een goed team daar voor bij elkaar zoeken.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 22:22:07
Quote Anchor link
Maar dat betekent dus wel dat de naam die je ophaalt bij zo'n adres een bepaalde mate van random gaat zijn.

Als het niet uitmaakt dat er op het ene scherm AH staat en op het volgende Albert Heijn, dan kun je dit toepassen.
Want je laat het nu aan je database welke naam hij ophaalt.

Natuurlijk is het ideaalste als je je data normaliseert en 1 naam-postcode-straatnaam combinatie hebt in een tabel en daar dan het ID gebruikt om naar te verwijzen.

Ik zie namelijk een potentieel probleem als je op de postcode matcht.
Zelf doe ik iets met onder andere bouwmarkten en ik weet dat het vaker zo is dat de "praxis" en de "gamma" of "karwei" vlak naast elkaar zitten op een meubelboulevard en dan dezelfde postcode kunnen hebben.

Toevoeging op 20/06/2022 22:26:53:

korte zoektocht levert op dat MAX() ook op niet numerieke waarden werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   MIN(ritten.naam) AS naam,
   andere,
   kolommen
FROM ..
GROUP BY
   andere,
   kolommen


zou daarmee de alfabetisch eerste naam opleveren
En dit kun je ook doen met de andere namen in je query.
Als je de rest van de gewone kolommen maar in de group-by gooit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2022 08:58:17
Quote Anchor link
De drie-eenheid postcode + huisnummer + huisnummertoevoeging geeft in Nederland altijd een unieke index en een uniek adres. PostNL noemt dat zelfs de KlantIndex (KIX). Je zou dus kunnen groeperen op die drie kolommen samen.

Na verloop van tijd krijg je op een adres altijd een andere naam, omdat mensen en bedrijven verhuizen. En ter ziele gaan. Als namen per adres variëren, is het daarom logischer om uit te gaan van de laatst toegevoegde data.
 
Ivo P

Ivo P

21/06/2022 09:13:18
Quote Anchor link
Klopt wat Ward zegt: met de nodige fusies in supermarktland ijn de C1000's overgegaan op (hier in de buurt) COOP, maar dat wordt binnenkort weer Plus. Toch is het verder dezelde eigenaar en personeel.

Dus dan sla je het beste bij een adres de naam samen met een datum op.
Alleen uitgaan van postcode+huisnummer om de naam te zoeken, kan ook weer een issue geven als zowel "Albert Heijn" als "postnl-agentschap" op dat adres gevestigd zijn.
 
Joost Walter

Joost Walter

21/06/2022 09:47:25
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost.
Iedereen bedankt voor het mee denken het was inderdaad only full group by.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.