probleem lokaal v.s. webserver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 14:26:05
Quote Anchor link
Ik heb een backoffice programma in php met mysql geschreven. Dit programma heeft de afgelopen 7 jaar zonder enige problemen gedraaid op een webserver. Deze webserver is onlangs geüpdatet. Op dit moment werken 2 zwaardere scripts niet meer. Het gekke is dat ik lokaal WAMP heb draaien met de zelfde PHP versie en Mysql versie.

Lokaal werkt het zonder problemen en op de webserver hebben die 2 scripts problemen en krijgen die niet de data binnen die ze moeten krijgen uit Mysql.

Heeft iemand hier al eens zo een probleem gehad en wat zou hier een mogelijke oplossing kunnen zijn?

Het volgende is al aangepast alleen heeft geen resultaat opgeleverd.

max_execution_time van 30 naar 300 gezet
max_input_vars van 1000 naar 5000 gezet
max_input_time van 60 naar 300 gezet
De memory limit stond op 128M en die heb ik nu op 512 M gezet.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:53:39
 
Marian Essies

Marian Essies

20/06/2022 14:52:03
Quote Anchor link
Is er aangegeven wat er exact is geupdate? Soms kan je aan de hand daarvan ook achterhalen waar het probleem mogelijk in zit.
Zelf kijk ik altijd naar de logs of die iets aangeven.
Verder, als dat mogelijk is, bouwde ik vroeger in mijn scripts momenten in dat het bepaalde informatie dumpt (ook bijvoorbeeld het tijdstip dat een deel van een script draait, wanneer het eindigt etc.). Die vergelijk ik dan met wat ik met wamp kreeg en daar kon ik dan vaak wel zien waar iets verschilde en ging er soms een lampje branden.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:13:57
Quote Anchor link
welke PHP versie was het eerst, en welke is het nu.
En ook voor MySQL.

En was is lokaal gelijk? PHP kan met en zonder de nodige extensies geïnstalleerd worden: wel of geen mysqli of PDO ondersteuning, wel of geen GD, wel of geen SOAP, etc.

En als het aan de PHP versie ligt (of extensie) dan zal daar een foutmelding uit voortkomen die in je log-files terug te vinden is.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:24:13
Quote Anchor link
PHP versie is van 5.6.40 naar 7.4.26 gegaan
en mysql naar 5.7.38 oude versie weet ik eerlijk gezegd niet.

Alleen het probleem zit in het feit dat ik lokaal dezelfde versies draai als op de webserver en het probleem zich alleen voordoet op de webserver en niet lokaal.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:29:03
Quote Anchor link
En wat voor fout treedt er op?
Een timeout, of een fatal error of "gewoon" en wit scherm.

In die laatste 2 gevallen zul je de error op moeten zoeken.

--
Ik heb hier nog ergens een applicatie die gebaseerd is op een heel oude versie van Mysql. Daar kon je join-query's in een willekeurige volgorde schrijven.

ipv: select from auto
join wielen
join banden
join ventieldopje

kon je die tabellen ook in willekeurige volgorde gooien, bijvoorbeeld from auto, join ventieldopje join wielen etc.

Dat geeft ook foutmeldingen.
Maar nogmaals: zonder foutmelding kun je oneindig veel scenario's bedenken.
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:36:07
Quote Anchor link
Het gaat o.a. om deze query:

"SELECT
oneplace_bb3.ritten.id,
oneplace_bb3.ritten.lid,
oneplace_bb3.ritten.van,
oneplace_bb3.ritten.naar,
oneplace_bb3.ritten.naam,
oneplace_bb3.ritten.starttijd,
oneplace_bb3.postcode.street,
oneplace_bb3.ritten.huisnummervan,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingvan,
oneplace_bb3.postcode.postcode,
oneplace_bb3.postcode.city,
oneplace_bb3.ritten.naam1,
postcode1.street As street1,
oneplace_bb3.ritten.huisnummernaar,
oneplace_bb3.ritten.toevoegingnaar,
postcode1.postcode As postcode1,
postcode1.city As city1,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan,
oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar
From
oneplace_bb3.ritten Inner Join
oneplace_bb3.postcode
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan = oneplace_bb3.postcode.id Inner Join
oneplace_bb3.postcode postcode1
On oneplace_bb3.ritten.postcodeidnaar = postcode1.id
Where
oneplace_bb3.ritten.lid = ? And
oneplace_bb3.ritten.naam != ''AND
oneplace_bb3.ritten.starttijd > ?
Group By
oneplace_bb3.ritten.postcodeidvan
Order By
oneplace_bb3.ritten.naam";


Lokaal word deze uitgevoerd en krijg ik de data er van binnen, op de webserver krijg ik geen data binnen en er word ook geen foutmelding gegenereerd.

Toevoeging op 20/06/2022 15:39:05:

Het programma loopt gewoon wel alleen de html select word niet gevuld met keuze opties, er worden ook geen foutmeldingen gegenereerd (afgezien van de verwijzing naar lege opbjecten)
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 15:41:58
Quote Anchor link
en als je die query uitvoert via iets als PHPMyAdmin?

Wat heeft die GROUP BY daar trouwens te zoeken? Ik zie geen aggregatie-functie (zoals MAX(), AVG() of COUNT()

Toevoeging op 20/06/2022 15:43:15:

oh en als Mysql de (terechte) setting "only full group by" aan heeft staan dan zou er zo maar een query-fout kunnen optreden door deze overbodige group=by

https://www.phphulp.nl/php/tutorial/databases/group-by/846/
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 15:45:57
Quote Anchor link
De group by is om te zorgen dat er niet 10 keer de zelfde keuze in de select komt te staan, is niet rekenkundig of zo, puur een stukje opschoning van de resultaten

Toevoeging op 20/06/2022 16:09:49:

only full group by, zou inderdaad het probleem kunnen verolorzaken. Via PHPMyAdmin de query gedraaid en geeft idd een foutmelding op de GROUP BY. Ik krijg straks een terugkoppeling van de hosting provider als hij dat heeft aangepast. Ik laat je weten of het dan idd werkt.

Voor zo ver super bedankt voor het mee denken!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2022 16:10:56
Quote Anchor link
Ik vermoed dat een MySQL setting de oorzaak is. Soms wil deze behoorlijk strak staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sql_mode=
staat bij mij leeg in my.cnf.
Gewijzigd op 20/06/2022 16:11:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 16:53:29
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk de hosting provider vragen om je Mysql in standje kreupel te zetten, maar je kunt ook gewoon je query fatsoeneren.

Dus Group by eruit, en als je kennelijk een hoop dubbelen ophaalt, dan zou DISTINCT na het woordje SELECT soelaas bieden.

(al blijft de vraag of je niet op een andere manier die dubbelen had moeten voorkomen)

Toevoeging op 20/06/2022 16:54:37:

En die setting kun je ook bij het opbouwen van je verbinding naar Mysql meegeven.
Staat volgens mij ook in dat genoemde group-by artikel (maar dan juist om hem áán te zetten)

zie ook https://stackoverflow.com/questions/23921117/disable-only-full-group-by
Gewijzigd op 20/06/2022 16:56:46 door Ivo P
 
Joost Walter

Joost Walter

20/06/2022 17:41:49
Quote Anchor link
Helaas is het een programma waar vrijwilligers mee werken en data/entry doen. DISTINCT na het woordje SELECT zou goed werken als de naam die er bij werd gezet door iedereen exact het zelfde zou zijn, anders krijg je nog steeds meerdere verwijzingen naar het zelfde adres. B.V. AH - ah - Alberthein - Albert Hein, en de mogelijke typ fouten.

Hoe lelijk deze oplossing misschien is, zo effectief is die ook.
En ik ben er van overtuigd dat er nog wel een aantal dingen in het programma zitten die niet wenselijk zijn, en dat gaat straks bij het modulair opbouwen van de applicatie ook allemaal opgeschoond worden, moet alleen eerst een goed team daar voor bij elkaar zoeken.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2022 22:22:07
Quote Anchor link
Maar dat betekent dus wel dat de naam die je ophaalt bij zo'n adres een bepaalde mate van random gaat zijn.

Als het niet uitmaakt dat er op het ene scherm AH staat en op het volgende Albert Heijn, dan kun je dit toepassen.
Want je laat het nu aan je database welke naam hij ophaalt.

Natuurlijk is het ideaalste als je je data normaliseert en 1 naam-postcode-straatnaam combinatie hebt in een tabel en daar dan het ID gebruikt om naar te verwijzen.

Ik zie namelijk een potentieel probleem als je op de postcode matcht.
Zelf doe ik iets met onder andere bouwmarkten en ik weet dat het vaker zo is dat de "praxis" en de "gamma" of "karwei" vlak naast elkaar zitten op een meubelboulevard en dan dezelfde postcode kunnen hebben.

Toevoeging op 20/06/2022 22:26:53:

korte zoektocht levert op dat MAX() ook op niet numerieke waarden werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   MIN(ritten.naam) AS naam,
   andere,
   kolommen
FROM ..
GROUP BY
   andere,
   kolommen


zou daarmee de alfabetisch eerste naam opleveren
En dit kun je ook doen met de andere namen in je query.
Als je de rest van de gewone kolommen maar in de group-by gooit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/06/2022 08:58:17
Quote Anchor link
De drie-eenheid postcode + huisnummer + huisnummertoevoeging geeft in Nederland altijd een unieke index en een uniek adres. PostNL noemt dat zelfs de KlantIndex (KIX). Je zou dus kunnen groeperen op die drie kolommen samen.

Na verloop van tijd krijg je op een adres altijd een andere naam, omdat mensen en bedrijven verhuizen. En ter ziele gaan. Als namen per adres variëren, is het daarom logischer om uit te gaan van de laatst toegevoegde data.
 
Ivo P

Ivo P

21/06/2022 09:13:18
Quote Anchor link
Klopt wat Ward zegt: met de nodige fusies in supermarktland ijn de C1000's overgegaan op (hier in de buurt) COOP, maar dat wordt binnenkort weer Plus. Toch is het verder dezelde eigenaar en personeel.

Dus dan sla je het beste bij een adres de naam samen met een datum op.
Alleen uitgaan van postcode+huisnummer om de naam te zoeken, kan ook weer een issue geven als zowel "Albert Heijn" als "postnl-agentschap" op dat adres gevestigd zijn.
 
Joost Walter

Joost Walter

21/06/2022 09:47:25
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost.
Iedereen bedankt voor het mee denken het was inderdaad only full group by.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.