probleem met afbeelding maken in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Eilander

Marco Eilander

09/04/2014 17:40:06
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een probleem bij het maken van een afbeelding.
De achtergrond wil ik transparant hebben, maar op één of ander manier, doet die het niet netjes.

Script :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

if($_POST['tekst'] !=''){
$text = $_POST['tekst'];



// afbeelding grootte
$im = imagecreatetruecolor(200, 40);

// tekst kleur
if ($_POST['kleur'] =='black'){
$black = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
}

if ($_POST['kleur'] =='gold'){
$black = imagecolorallocate($im, 225, 187, 52);
}

$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$grey = imagecolorallocate($im, 128, 128, 128);
imagefilledrectangle($im, 0, 0, 200, 40, $grey);
imagecolortransparent($im, $grey);


// lettertype
$font = 'trajan.otf';


// tekst toevoegen
imagettftext($im, 20, 0, 20, 28, $black, $font, $text);

//filenaam aanmaken
$bestandsnaam = rand(1000,9999);

//afbeelding maken
imagepng($im, 'tekstimages/'.$bestandsnaam.'.png');
imagedestroy($im);
echo "<img src=tekstimages/".$bestandsnaam.".png style='border:0px solid black;'??/>";
echo "<br>Je hebt gekozen voor tekstkleur : ".$_POST['kleur']."";
}
else{
echo "Je hebt geen tekst ingevuld.";
}

}

?>


<form action="tekstgenerator.php" method="POST">
<p>Tekst kleur:<br>
<select name="kleur">
<option value="black">Black</option>
<option value="gold">Gold</option>
</select>
</p>
<p><input type="text" name="tekst"/><input type="submit" value="Genereer"/></p>
</form>


Op de pagina zelf als voorbeeld, ziet het er netjes uit (behalve bij tekstkleur zwart), maar zodra je het opslaat, of bekijkt in een nieuw tabblad, ziet het er opeens heel pixelig(lelijk) uit.

Iemand een idee, waar aan het ligt?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:54:41
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/04/2014 22:16:38
Quote Anchor link
Op http://www.php.net/manual/en/function.imagepng.php staat dat je ook een waarde mee kunt geven voor de kwaliteit. Dat al geprobeerd?
 
Marco Eilander

Marco Eilander

10/04/2014 13:46:43
Quote Anchor link
Bedankt, ik zal er vanavond naar kijken. ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.