Probleem met arjan's fotoalbum V2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

04/09/2006 20:16:00
Quote Anchor link
hallo, ik heb een probleem,
in FF werkt het perfect maar in IE niet. kunnen jullie eens kijken.
www.kljzaffelare.be/home.php?menu=foto

De foto's worden in IE naast elkaar gezet en in FF naast en onder.
Normaal moeten er 4 naast een staan en 3 onder elkaar.

Grtzz Pieter
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:38:22
 
Ponzi

Ponzi

04/09/2006 20:20:00
Quote Anchor link
Als ik zo snel eventjes kijk, lijkt het alsof alle afbeeldingen tegen elkaar staan? Firefox zet ze gewoon op de volgende regel, maar IE niet. Als je nu overal eens een spatie tussen zet zal hij het wel doen denk ik. Post eens het stukje script waar dat de afbeeldingen worden ge-echo-d?
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

04/09/2006 20:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
  //Als er meer dan 10 fotos zijn krijgen we een volgende/vorige knopje.
        if($aantalfotos > $afbeeldingenperpagina)
        {

            echo '<div style="text-align: center; margin: 10px;">';
            
            //Hebben we een vorige knopje nodig?
            if ($paginanr > 0)
            {

                echo '<a href="home.php?menu=foto&paginanr='.($paginanr - 1).'&amp;map='.substr_replace($map,"",-1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr).'" class="link">&lt;&lt; Vorige</a>';
            }
else{
                echo '&lt;&lt; Vorige';
            }

    
            //We laten even zien op welke pagina we zitten en hoeveel er zijn.
            echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp; Pagina '.ceil($paginanr+1).' van '.ceil($aantalfotos/$afbeeldingenperpagina).' &nbsp;&nbsp;&nbsp;';
        
            //Hebben we een volgende knopje nodig?
            if ($paginanr < floor(($aantalfotos -1)/$afbeeldingenperpagina))
            {

                echo '<a href="home.php?menu=foto&paginanr='.($paginanr + 1).'&amp;map='.substr_replace($map,"",-1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr + 2).'" class="link">Volgende &gt;&gt;</a><br>';
            }
else{
                echo 'Volgende &gt;&gt;<br>';
            }
    
                
            echo '</div>';
        }

   //Don't ask, hogere wiskunde vereist. Ik weet zelf niet meer wat ik deed maar het werkt...
        for($fotonr = ($paginanr * $afbeeldingenperpagina); $fotonr <= ($paginanr * $afbeeldingenperpagina) + ($afbeeldingenperpagina) -1 && $fotonr < count($bestanden); $fotonr += 1)
        {

            //Okay.. wat als er geen thumbsmap is?
            if(!is_dir($map.'thumbs/'))
            {

                //Dan maak je die natuurlijk!
                mkdir($map.'thumbs/',0777);
            }

            
            //Okay... wat als er geen thumbnail is?
            if(!file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                //Dan maak je die natuurlijk!
                thumbnail($map,'thumbs/', $bestanden[$fotonr],$breedte_klein,$hoogte_klein);
            }

            
            //De thumbnail bestaat... wat moet ik doen?
            if(file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {

                //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
                echo '<a href="home.php?menu=foto&map='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a>';
            }
        }
    }

?>


Edit:
Ja, was een beetje te snel geweest met kopieren, was een stukje vergeten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Boussaer
 
Ponzi

Ponzi

04/09/2006 20:25:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je het stukje er juist onder moet hebben, hier worden de volgende en vorige-knopjes gemaakt ;) .

Edit:
Je was sneller ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ponzi
 
Ponzi

Ponzi

04/09/2006 20:28:00
Quote Anchor link
Ok, denk dat ik het heb ;)

Verander dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
                //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
                echo '<a href="home.php?menu=foto&map='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a>';
            }

?>

in dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
                //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
                echo '<a href="home.php?menu=foto&map='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a>&nbsp;';
            }

?>


Gewoon &nbsp; toegevoegd op het einde van de regel ;) !

Edit:
typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ponzi
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

04/09/2006 20:29:00
Quote Anchor link
Nee, het is niet gelukt
 
Ponzi

Ponzi

04/09/2006 20:34:00
Quote Anchor link
Dan zie ik het ook niet meteen... ben je er zeker van dat er ergens anders in je script niet nog een div ofzoiets open staat, je css goed is?
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

04/09/2006 20:36:00
Quote Anchor link
ja, alles is goed.
Ik denk dat dit gewoon aan de div ligt die rond de foto's zit.
Maar weet nie wat

deze div : <div style="text-align: center; margin: 10px;">
 
Kees V

Kees V

04/09/2006 20:58:00
Quote Anchor link
Je kunt de gehele output in een div zetten. Dus direct na <body> die div openen en direct voor </body> de div weer sluiten.

Bij het openen kun je dan meteen de afmetingen opgeven. Alle thumbnails zullen dan binnen die div blijven.
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

04/09/2006 21:13:00
Quote Anchor link
oe bedoel je afmetingen mee geven.
Ik heb het goed gekregen. Heb aan men div een width meegegeven.

Bedank allemaal
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Boussaer
 
Kees V

Kees V

04/09/2006 21:29:00
Quote Anchor link
Als je ook nog een hight opgeeft wordt het nog mooier!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.