Probleem met array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wim

Wim

25/09/2006 12:10:00
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met een bepaald aantal checkboxes, nu leek het mij in eerste instantie een eenvoudige oplossing door de namen van de checkboxes alsvolgt te doen:

<input type='checkbox' name='aanw[$subcount]' value='$id'>

Voor iedere checkbox laat ik $subcount met de waarde 1 ophogen.

Op deze manier zou ik (waarschijnlijk niet op de juiste wijze?) een array moeten creeëren, alleen als ik op een of andere manier daar iets mee wil doen, krijg ik steeds alleen maar Array() in de browser terug.

Ik kan mij herinneren een dergelijke constructie gebruikt te hebben als ik bijv. tekst wilde opsplitsen met explode() en dat werkte altijd prima.

Komt iemand dit bekend voor, of heeft iemand andere suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:06:43
 
- SanThe -

- SanThe -

25/09/2006 12:50:00
Quote Anchor link
<input type='checkbox' name='aanw[]' value='$id'>

Zo komt het ook in een array().

En je kunt het uitlezen met:
foreach($_POST['aanw'] as $key => $value)
{
...
}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/09/2006 12:56:00
Quote Anchor link
Het is in principe niet nodig om die subcount erin te zetten, er zal vanzelf doorgeteld worden.

<input type='checkbox' name='aanw[]' value='$id'>

Maar om te kijken hoe je variabele/array er nu precies uitziet zou je print_r() kunnen gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(isset($_POST['aanw']))
{

    print_r($_POST['aanw']);
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wim

Wim

25/09/2006 13:06:00
Quote Anchor link
Bedankt! Ik ga er mee aan de slag. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.