Probleem met array's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjaak t hof

sjaak t hof

17/03/2012 14:56:40
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het bewerking van een fotoscript, zodat hij automatisch alle foto's erin zet zodat je ze niet hoeft uit te typen.
<code>
if ($dir = @opendir("imagess"))
{
while (($file = readdir($dir)) !== false)
{
if($file != ".." && $file != "." && $file != 'Template')
{
$filelist[] = $file; //$filelist is het overzicht vab alle mappen in de dir imagess
}
}
closedir($dir);
}
sort($filelist);
while (list ($key, $val) = each ($filelist)) // tot hier leest hij de mappen in de $dir images uit. Hieronder geeft hij de mappen weer met de juiste relatie!
{
echo "<ul class='gallery clearfix'>";
echo "<li><a href='imagess/$val/*.jpg' rel='prettyPhoto[gallery$key]'>$val</a></li>";


$dir = "imagess/$val/"; foreach (glob("$dir*.jpg") as $filename) {
echo $filename;
echo "<li><a href='$filename' style='display:none;' rel='prettyPhoto[gallery$key]'></a></li>";
}

echo "</ul>";
}
?>
</code>


Hij geeft de foto;s weer met prettyphoto.
Nu is het de bedoeling dat hij de eerste photo uit een map weergeeft, zodra je daar op klikt komt de slideshow van prettyphoto.
Nu lukt het mij niet om de eerste foto uit een map weer te geven met de goede link.
Gewijzigd op 17/03/2012 14:57:29 door Sjaak t hof
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:33:30
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/03/2012 14:59:40
Quote Anchor link
Zeer omslagtig, je kan beter glob of de directory itterator implementeren

Voor het andere, pak de handleiding van prettyphoto er eens bij, zal mij niet verbazen als het daar in beschreven wordt.
 
Sjaak t hof

sjaak t hof

17/03/2012 15:04:19
Quote Anchor link
In de handleiding zet je alle foto's er handmatig in

Toevoeging op 17/03/2012 15:16:40:

@noppes Homeland ik heb net wat geprobeerd DirectoryIterator maar kom er niet uit, kan je helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.