Probleem met backup script van phphulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

04/03/2017 11:29:45
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb het volgende probleem;
Ik ben bezig met het backup script - mysql backup - van de site van php hulp.
Ik heb het script ( de angepaste versie onderaan) omgebouwd van mysql naar mysqli

Lokaal op mijn server werkt het prima.
Ook op een bij een externe host (HOSTNET) werkt het goed.
Bij een andere host (ONE.COM) krijg ik een foutmelding.
Overal gebruik ik hetzelfde script en dezelfde database.

214 if($connection = mysqli_connect($dbServer[$i],$dbUser[$i],$dbPassword[$i])) {
215
216 $sql = "SHOW DATABASES";
217 $query = mysqli_query($connection,$sql);
218 while($result = mysqli_fetch_object($query)) { ENZ..

regel 218 geeft dan: Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result,

Wat zou de reden van deze melding kunnen zijn? Het script is wel gedateerd. Mogelijk is er een betere versie?

Groet,
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:57:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/03/2017 19:48:33
Quote Anchor link
Ik zou goede foutafhandeling met MySQLi toepassen. Doordat je query niet uitgevoerd wordt, geeft deze een FALSE terug. Deze wordt opgepakt door je mysqli_fetch_assoc() en die kan er niks mee.
De beste oplossing: Kijk met mysqli_error($conn) wat er mis is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/03/2017 04:11:12
Quote Anchor link
En controleer eerst of je uberhaupt wel verbonden bent maar dan op de goede manier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.