Probleem met count functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael VDR

Michael VDR

23/05/2006 20:18:00
Quote Anchor link
Ik heb volgende code

$sql2="SELECT COUNT (rid) as aantal FROM gastenboek_reacties";
$result2=mysql_query($sql2);
$row2=mysql_fetch_assoc($result2);
$aantalberichten = $row2["aantal"] ;
echo"Er zijn $aantalberichten berichten";


De sql-code werkt perfect in phpmyadmin maar waneer ik naar mijn php ga geeft die volgende fout

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/user/mich/www/gastenboek/gastenboek.php on line 75

Kan iemand me helpen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:06:28
 
Frank -

Frank -

23/05/2006 20:26:00
Quote Anchor link
COUNT is een functie, er mag dan (blijkbaar) geen spatie tussen de naam van de functie en de haken staan.
COUNT (rid) => fout
COUNT(rid) => goed

Vraag me niet waarom, maar het werkt hier nu wel.
 
Michael VDR

Michael VDR

23/05/2006 20:29:00
Quote Anchor link
Dank je !!! Probleem opgelost.

zou hier anders nog lang op moeten zoeken hebben ...

syntax :-s
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael VDR
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.