probleem met css en html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter

Wouter

21/12/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal
Ik heb in mijn css bestand staan over de pagina links dat ze zo moeten staan als ik wil..
dit werkt.
maar ik heb ook filmpjes met de begin tag <a href=""></a>
deze zet hij nu net als de pagina links en dat was niet de bedoeling .
hoe maak ik nu een onderscheiding tussen alle a href in mijn css bestand.

mvg wouter
porbleem met verkeerde center is opgelost ik heb hem gewoon op een andere pagina gezet maar daar maak ik een ander topic over..

iemand hulp voor mij.?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:33:00
 
Bassos

Bassos

21/12/2006 15:41:00
Quote Anchor link
Je moet de <a></a> tags een id of een class meegeven. Zodat je ze appart kunt opmaken.
 
Wouter

Wouter

21/12/2006 15:42:00
Quote Anchor link
en dat doe ik hoe ?
ben niet zo geleerd in die handel ..

mvg wouter
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/12/2006 15:44:00
Quote Anchor link
Geef de links met de filmpjes een andere class mee en geef daarvoor een andere opmaak voor de links:

Onderstaande is volgens w3schools.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a.classnaam:link{
    stijl:waarde;
    }

en zo voor elke linksoort (hover, active en visited)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
GaMer B

GaMer B

21/12/2006 15:45:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp heb je dus een algemene (a:hover) achtige css toch?
Wat nou als je een speciale css maakt dus:
.linkie a:hover {
hier dan de opmaak
}
etc.

en dan <a class="linkie"></a>

Correct me if i do something wrong (CSS is niet mijn sterkste punt)
Flip
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Wouter

Wouter

21/12/2006 15:45:00
Quote Anchor link
de linkjes met filmpjes moeten niet in style zijn
dus kan ik beter de links van de pagina's een classname meegeven..

EDIT: de gegevens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
<head>
<style type="text/css">
body {background-color: black}
ul
{

float:left;
width:100%;
padding:0;
margin:0;
list-style-type:center;
}
a
{
float:left;
width:6em;
text-decoration:none;
color:white;
background-color:blue;
padding:0.2em 0.6em;
border-right:1px solid white;
}
a:hover {background-color:purple}
li {display:inline}
</style>
<title>Movies</title>
</head>
<text="ff0001">
<h1>RONALDINHO</h1>
<a href="http://www.video.google.com/videoplay?docid=1280973368188066181&q=ronaldhino">klik hier voor het filmpje </a>
<br>
<a href="http://video.google.com/videoplay?docid=7308603232412571081&q=luc+nillis">klik hier voor het filmpje</a>
<br>
<a href="http://video.google.com/videoplay?docid=-8374138893722542987&q=voetbal+fun">klik hier voor het filmpje</a>
<br>
<a href="http://video.google.com/videoplay?docid=-3779079938908137673&q=maradonna">klik hier voor het filmpje</a>
<IMG src="ronaldinho.jpg" height="150" width="200" align="right">
<br></br>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/12/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Heb je die linkjes niet in een bepaalde div staan dan?

Zo ja, geef die div dan een class:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.divnaam a:link{
    style:waarde;
    }


Dat is de gemakkelijkste en kortste oplossing. Geef die gewoon geen border en geen underline enzo. Zou moeten werken.
 
Wouter

Wouter

21/12/2006 15:54:00
Quote Anchor link
Die links van de pagina's staan in een div zeker weten..

nu zet ik jou script dan bij a:hover...?
ik kan er bijna geen .****. van en kan ook niet echt opbouwen uit een formulier het meeste kopieer ik gewoon van w3 enzo...
en zet dat dan in een script als ik het goed vind..

mvg wouter
 
Wouter

Wouter

24/12/2006 13:51:00
Quote Anchor link
*bump*

Weet niet juist waar toetevoegen

mvg woutr
 
Wouter

Wouter

26/12/2006 17:15:00
Quote Anchor link
*bump*
Heb nog altijd de zelfde fout
moet ik gewoon in de a zetten
<.a href="filmpje">"Hier film"</a>

zo dan ?

mvg wouter
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2006 17:33:00
Quote Anchor link
Nee, <.a is fout. Het moet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
a.mylink:link, a.mylink:visited {
    text-decoration: none;
    color: blue;
}
a.mylink:hover, a.mylink:active{
    text-decoration: none;
    color: red;
}

En dan in je HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="blabla" class="mylink">speciale link</a>
 
Wouter

Wouter

26/12/2006 17:37:00
Quote Anchor link
Ben je al eens gaan kijken wat ik juist bedoel op mijn site ??
Hier
zal jouw script eens testen...
(moet wel)

mvg wouter


Edit:
Is niet juist wat ik wou
ik wil de gewone filmpjes als link hebben zonder css maar omdat ik al css heb staan met een a klopt de gewone niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2006 17:39:00
Quote Anchor link
Wouter schreef op 26.12.2006 17:37:
Ben je al eens gaan kijken wat ik juist bedoel op mijn site ??
Hier
zal jouw script eens testen...
(moet wel)

mvg wouter

Nee hoor, je moet niets. Graag of traag. En als je deze ondankbare houding volhoudt help ik je niet meer.
 
Leo

Leo

26/12/2006 17:56:00
Quote Anchor link
Ik snap best dat Jan zo doet, hoe moet hij nu weten wat jij wilt? Van je site worden we niets wijzer. Ik zou zeggen speel er wat mee, wij hoeven niet alles exact voor te kauwen.
 
Wouter

Wouter

26/12/2006 18:09:00
Quote Anchor link
Ik ben jan zeker dankbaar
Elke postje vind ik belangrijk
EN op mijn site wordt je er wel wijzer van wat ik juist graag zou willen hebben..

rrr

(doen niet negatief!! :-()

mvg wouter
 
Mark D

Mark D

26/12/2006 18:12:00
Quote Anchor link
In je css code heb je dit stukje staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
a
{
float:left;
width:6em;
text-decoration:none;
color:white;
background-color:blue;
padding:0.2em 0.6em;
border-right:1px solid white;
}
a:hover {background-color:purple}


Maak daar eens van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
ul li a
{
float:left;
width:6em;
text-decoration:none;
color:white;
background-color:blue;
padding:0.2em 0.6em;
border-right:1px solid white;
}
ul li a:hover {background-color:purple}


Die dingen die ik heb toegevoegd zeggen dus:
Deze stijl is van toepassing op elke link die in een ul staan en in een li. In dit geval si dat dus alleen je menu. Zo worden je links dus niet met die stijl gevormd.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2006 18:16:00
Quote Anchor link
Als ik in de CSS van je site kijk, dan zie ik dat je alle <a> tags een float geeft. Dat is een slecht idee. Vandaar mijn vorige post; zorg dat alleen die links die jij aan de linkerkant wilt hebben de goede CSS krijgen. En dat doe je met een class.
 
Wouter

Wouter

26/12/2006 19:18:00
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk weinig veranderen in mijn browser

En heb gedaan wat je zei..

mvg wouter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.