probleem met $_post

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hugo Maes

Hugo Maes

25/05/2011 17:57:48
Quote Anchor link
Volgens een voorbeeld heb ik twee .php pagina's aangemaakt, de eerste roept de tweede op. Helaas blijft die tweede blank. Wat doe ik fout?

Eerste pagina noemt forms.php en tussen de body tags staat dit:
<body>
<form action="process.php" method="post">
Username: <input type="text" name="naam" value="" />
<br />
<input type="submit" name="submit" value="Submit" />
</form>
</body>

De tweede pagina noemt process.php en tussen de body tags staat dit:
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $Username
= $_POST['naam'];
echo "{$Username}:";
?>

</body>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:31:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/05/2011 18:00:19
Quote Anchor link
Waarom doe je gewoon niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_POST['naam'];
?>
 
Hugo Maes

Hugo Maes

25/05/2011 18:07:04
Quote Anchor link
zelfs dit kleine stukje levert een blanco scherm op:
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 
echo $_POST ['naam'];
?>

</body>

los van dat, als voorbeeld was het ook de bedoeling in de input van een gebruiker mee te nemen naar een andere pagina, en dus als variable
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

25/05/2011 18:10:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
    {

        echo $_POST['naam'];
    }

    else
    {
        echo 'Er is niks gepost';
    }

?>
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

25/05/2011 18:12:06
Quote Anchor link
Het is wel zo dat je eerst een waarde invult in het veld met de naam 'naam' en vervolgens met de submit knop naar process.php gaat? Want wat je post zou gewoon moeten werken.

Zet anders op process.php eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($_POST);
?>


Wwat Vincent post is een nettere afhandeling. Als $_POST['naam'] geen waarde bevat, heb je waarschijnlijk de pagina niet met een POST request verkregen.
Gewijzigd op 25/05/2011 18:13:33 door Erik van de Locht
 
Hugo Maes

Hugo Maes

25/05/2011 18:38:42
Quote Anchor link
De eerste post blijkt dus wel te werken * zucht *
Ik doe m'n php in phpdesigner 7, en daarin werkte het niet. je kon wel zien aan de URL balk dat process.php ingeladen was. Met de rechtermuis klikken op de lege pagina en "bron weergeven" gaf ook inderdaad de correcte pagina.
Logisch denken zette me op weg om eens een andere aanpak te proberen: ik heb beide .php bestanden naar een php ondersteunende server ge-upload en daar met Windows Explorer naar verwezen. En ja hoor: dan werkt het wel!
Blijf ik natuurlijk wel met de vraag zitten waarom het binnen phpdesigner niet werkt en online wel.
Alvast bedankt voor de vlotte steun en hulp, het geeft meteen verder inzicht in de materie.
Tot een volgend probleempje!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.