Probleem met dubbele haakjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pepijn van gastel

pepijn van gastel

27/04/2008 22:12:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een nieuws syteem, alleen nu heb ik een de mysql een rij staat waar in staat: TU Delft wacht op 'ready for take-off'. Alleen om hem via een GET uit de database te laten halen moet ik dubele haakjes gebruiken (geen idee waarom). Dus dan zou het worden: TU Delft wacht op ''ready for take-off''.

De pagina waarop het nieuws word wergegeven roep ik aan met: ?x=TU%20Delft%20wacht%20op%20'ready%20for%20take-off'. En via deze code wou ik de dubbele haakjes omzeilen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$nieuws_uit_db_halen = $_GET['x'];
$weghalen = array("%20");
$replace = ' ';
$test = str_replace($weghalen, $replace, $nieuws_uit_db_halen);
$queryy = mysql_query("SELECT * FROM nieuws WHERE title LIKE '%".$test."%' ");


Helaas alleen werkt dit niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:14:00
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/04/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Bedoel je geen dubbele aanhalingstekens (quotes) in plaats van haakjes?

Gebruik " en voordat je er een url van maakt haal je urlencode () er overheen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Scrptr

Scrptr

27/04/2008 22:31:00
Quote Anchor link
De output van de get kun je terugzetten naar nette tekst dmv urldecode.
Urldecode("TU%20Delft%20wacht%20op%20'ready%20for%20take-off'") geeft TU Delft wacht op 'ready for take-off'
Deze manier is vele malen beter dan een replace.
Wat je wel kan oplossen met een str_replace is het veranderen van een enkele haak naar een dubbele haak.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$get
= "TU%20Delft%20wacht%20op%20'ready%20for%20take-off'";
$get4db = str_replace('\'', '"', urldecode($get));
// vervolgens kun je met $get4db een query uitvoeren
?>

Let daarnaast ook op het beveiligen van je get.
Veel succes
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

27/04/2008 23:47:00
Quote Anchor link
Bijde; Erg bedankt! Hiermee moet het hopelijk wel lukken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.