Probleem met email.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Daan

Daan

17/04/2008 22:03:00
Quote Anchor link
Ik was een profiel aan het maken dat je voor jezelf kon lezen.
Mijn vraag was waarom kan ik mijn e-mail adres niet lzen?

Dit is het script:

<html>

<head>
<title>Admin</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    include("config.php")
    ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
    header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."");
    $ip = getenv("REMOTE_ADDR") ;
    $sql = "SELECT * FROM `inlogsysteem` WHERE `email` = '".$email."'";
    $query = mysql_query($sql);
    echo "
    <CENTER><table width=\"700\" border=\"0\" bgcolor=\"#666666\">
    <tr>
    <td><CENTER><b>Jouw profiel.</b></b></td>
    </table></CENTER>
    <br />
    <table width=\"200\" border=\"0\" bgcolor=\"#666666\">
    <CENTER><TABLE width=700 bgColor=#000000 border=1 bordercolor=#666666>
    <TBODY>
    <TR>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;spelernaam&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;"
.ucfirst($_SESSION['naam'])."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;Rank&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD></TR>
    <TR>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;email-adres</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;"
.($_GET['email'])."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;Level&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD></TR>
    <TR>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;ip-adres&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;"
.$ip."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;Status&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD>
    <TD bgcolor=\"#666666\">&nbsp;"
.($_SESSION['status'])."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</TD></TR>
    </TBODY></TABLE>
    Email - adres = "
.$email."";
?>

</html>

Kijk naar het laatste Email - adres = jouw email.
Dat zou er moeten staan.
Maar het wilt niet werken.
Ik hoop dat iemand me kan helpen ;).
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:22:24
 
Bart Tuma

Bart Tuma

17/04/2008 22:13:00
Quote Anchor link
Het zou fijn zijn als:

je de td's opmaak netjes in een css beatnd zet! want bgcolor=\"#666666\" is wel heel erg 1997!...

en je met divjes gaat werken en je netjes leert scripten...

Gebruik nooit backslashkes...doen dan het volgende:

echo '<table width="700"></table> ';

het zijn alleen maar tips is geen kritiek...
 
Daan

Daan

17/04/2008 22:25:00
Quote Anchor link
J
 
Daan

Daan

17/04/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Ja nu zo'n prof ben ik niet.
Ben nog maar juist begonnen en heb niet echt netjes gewerkt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/04/2008 22:31:00
Quote Anchor link
En waar moet de variabele $email vandaan komen? Waar maak je die aan?
 
Daan

Daan

17/04/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Van mijn database
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/04/2008 22:39:00
Quote Anchor link
Oh ja? Dan ontbreekt er nog wel wat aan je code. Op dit moment bestaat $email namelijk gewoon niet...

Je zult de resultaten van je query nog moeten fetchen met een functie als mysql_fetch_assoc(). Dan pas kun je wat met die gegevens gaan doen.
 
Daan

Daan

17/04/2008 22:42:00
Quote Anchor link
Maar als ik nu $_SESSION['email'] doe marcheert het ook niet.
Terwijl het bij de username en status wel marcheert.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/04/2008 23:09:00
Quote Anchor link
Maar bestaat $_SESSION['email'] wel? Net zei je nog dat het uit je database moest komen, wat wil je nu?

SQL beginnershandleiding

Zie ook deze handleiding over hoe je records uit een database kunt selecteren. Hoofdstuk 7 uit mn hoofd...
 
Daan

Daan

18/04/2008 17:03:00
Quote Anchor link
ok bedankt.
 
Steen

steen

18/04/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Email staat in je GET waarde, wat is daar het doel van?

Waarom al die nep-spaties? Je kunt ook width=25% doen bij elk van de 3 kolommen. (dan ook Width=... bij tabel)

EDIT: volgende keer alles tussen [.code][./code] tags
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
Daan

Daan

18/04/2008 19:34:00
Quote Anchor link
Maar mijn vraag is eigenlijk.
Hoe kan ik gewoon het email adres van 1 user uit mijn database halen.
Hoe kan ik informatie van 1 persoon uit mijn database halen?
 
Steen

steen

18/04/2008 19:35:00
Quote Anchor link
$sql = "SELECT email FROM gebruikers WHERE naam='".$_SESSION['naam']."'";

ps. kun je wel mysql :D
 
Daan

Daan

18/04/2008 19:54:00
Quote Anchor link
Ok, dit ziet er al goed uit.
Maar hoe moet je dit dan typen?
Hoe moet ik nu zeggen email = ???


ps. Nee ik kan niet zo goed mysql :D XD
 
Bas

Bas

18/04/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Je haalt het resultaat niet op uit de database...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email
= mysql_result($query, 'email');
?>
 
Daan

Daan

18/04/2008 19:59:00
Quote Anchor link
Maar moet ik nu typen
Jouw email = $_SESSION['email']
 
Bas

Bas

18/04/2008 20:12:00
Quote Anchor link
Nee, gewoon $email, want die heb je net aangemaakt met mysql_result. Weet je wel wat een session is?
 
Daan

Daan

18/04/2008 20:14:00
Quote Anchor link
Euhm is het niet zoiets dat je als je ergens iets invult.
Dat het je gegeven ergens onthoud ? :S
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/04/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Gegevens van 1 user ophalen, alles bij elkaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $sql
= "
        SELECT email
        FROM users
        WHERE naam = 'pietje'
        "
;
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            echo '<p>' . $row['email'] . '</p>';
        }
    }

?>
 
Daan

Daan

18/04/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Ja Jan,
die code kende ik al.
Maar ik kan toch niet voor elke user die zich aanmeld een apparte
pagina maken.
Het is toch beter dat ik een code heb die herkent jou naam dus ook
jouw email - adres.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/04/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Daan schreef op 18.04.2008 20:19:
Maar ik kan toch niet voor elke user die zich aanmeld een apparte
pagina maken.

Geen idee wat je bedoelt?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.