Probleem met & in url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark

mark

09/05/2009 14:37:00
Quote Anchor link
Beste bezoekers,

Op mijn site heb ik een Grubb icoontje geplaatst zodat bezoekers artikelen van mijn site op Grubb kunnen plaatsen. Ik zit nu met 1 probleem. In de code hieronder staan alle gegevens goed alleen als ik dan op het icoontje klik en de gegevens worden bij grubb automatisch ingevuld onstaat er een probleem met de url.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<a href=\"http://www.grubb.nl/directlink?source=".urlencode("http://www.nextgamer.nl/index.php?pagina=video/lezen&id=".$list->id)."&title=".$list->onderwerp."&body=".$list->bericht."\"><img src=\"grubb-icon.gif\" title=\"Grubb\"/></a>";
?>


De & (&amp;) teken word niet herkend. Dus de hele link word geplaatst behalve het gedeelte na het & teken. Als je een Grubb account heb kan je het zelf zien:

vb. http://nextgamer.nl/index.php?pagina=video/lezen1&id=639 (bovenin staat het icoon)

Hopelijk kan iemand mij helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:28:10
 
- SanThe -

- SanThe -

09/05/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Misschien helpt het als je de volgorde verandert?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<a href=\"http://www.grubb.nl/directlink?title=".$list->onderwerp."&body=".$list->bericht."&source=".urlencode("http://www.nextgamer.nl/index.php?pagina=video/lezen&id=".$list->id)."\"><img src=\"grubb-icon.gif\" title=\"Grubb\"/></a>";
?>
 
Mark

mark

09/05/2009 14:54:00
Quote Anchor link
Nee helaas het probleem zit hem echt in het & teken.

Ik heb het opgelost. verander het & teken in %26 dan werkt hij wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/05/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Haal die urlencode er eens uit? Die maakt van de & namelijk %26 terwijl jij wilt dat die & gewoon in de url uitgevoerd wordt...
 
Afra ca

Afra ca

09/05/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Gewoon zo even een tip, gebruik bij echo single quotes, zodat je de double quotes niet hoeft te escapen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.