Probleem met ereg

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjoerd Rosdorff

Sjoerd Rosdorff

19/02/2006 15:06:00
Quote Anchor link
Ik ben inmiddels geen onbekende meer met PHP, maar met ereg heb ik de grootste problemen. Ik heb een invoerveld waar mensen hun naam kunnen invullen. Ik heb daarin zowel hoofd- als kleine letters toegestaan, alsmede spaties en (). Nu kwam het verzoek om ook een koppelteken toe te staan, maar meer dan 1x wil ik dat niet toelaten. Heb inmiddels tich mogelijkheden geprobeerd en even zoveel berichten op internet gelezen, maar kom er niet uit. Gaarne hulp.

Door oorspronkelijke code is:

if (!ereg('^[A-Za-z ()]+$', $naam)) {

Inmiddels heb ik dit:

if (!ereg('(^[A-Za-z]$)*([-]{0,1})', $naam)) {

Maar dit staat meerdere koppeltekens toe.
Gewijzigd op 19/02/2006 15:31:00 door Sjoerd Rosdorff
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:01:54
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

19/02/2006 15:26:00
Quote Anchor link
ik denk dat je wat jij wilt beter met een andere functie kan doen...
Je kan het doen met count(in_array(...));
ik weet dat daarvoor een speciale functies maar ik kan em ff niet meer vinden
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/02/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Probeer eens zo?

if (!ereg('^[A-Za-z ()]+[-]?[A-Za-z ()]+$', $naam)) {
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

19/02/2006 15:34:00
Quote Anchor link
ik heb de functie voor je gevonden.
substr_count
op php.nl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$tel_streep
= substr_count($naam,"-");
if($tel_streep > 1) {
echo "FOUT!";
}

?>
Gewijzigd op 19/02/2006 15:43:00 door Jason de Ridder
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

19/02/2006 15:44:00
Quote Anchor link
Dit is een handige zeg :))
Bedankt voor het zoeken!
 
Sjoerd Rosdorff

Sjoerd Rosdorff

19/02/2006 16:27:00
Quote Anchor link
Jan:
Probeer eens zo?

if (!ereg('^[A-Za-z ()]+[-]?[A-Za-z ()]+$', $naam)) {


Werkt perfect.
Hartelijk dank voor de hulp.
Resultaat is hier te bekijken:

http://sjoerd.rosdorff.dyndns.org/lingo/lingo.php
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

19/02/2006 16:40:00
Quote Anchor link
Grappig gedaan, wat ik zou doen is mensen tijd geven, dus met mysql een DATETIME tabel neer zetten, en één keer in een halve minuut opnieuw laden o.i.d.
ik zou ook laten kijken of het woord in je database voorkomt. zoniet... fout...
checken of het woord niet te kort is...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.