probleem met explode()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim B

Pim B

08/04/2011 23:01:40
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een databasetable waar onder andere achternamen in staan.
Maar de achternamen staan erin als bijv. Berg, van den of Dijk, van. En ze moeten natuurlijk geëchood worden als van den Berg, van Dijk etc.

Ik heb het geprobeerd met een explode():

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$achternaam
= $row['achternaam'];
explode(",", $achternaam);
$achternaam = $achternaam[1].$achternaam[0];
echo $achternaam;
?>

Maar op deze manier gaat er iets goed fout. Hij echoot 'Berg, van den' als 'eB'.
Hij doet dus net alsof ik het splitteken ',' niet opgegeven heb in de explode-functie. Ik snap het in ieder geval niet meer. Iemand een suggestie?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:24:41
 
Aad B

Aad B

08/04/2011 23:05:32
Quote Anchor link
je moet wel exploden into een andere variabele:
$pieces = explode(",", $achternaam);
echo $pieces[0]; // piece1
echo $pieces[1]; // piece2
http://php.net/manual/en/function.explode.php
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/04/2011 23:07:21
Quote Anchor link
Je neemt de [1] ( de 2e letter ) en [0] ( 1e letter ) en die zet je achter elkaar

Dan krijg je eB
Gewijzigd op 08/04/2011 23:09:33 door Jordi Kroon
 
Pim B

Pim B

08/04/2011 23:16:59
Quote Anchor link
@aad: inderdaad, dat was ik vergeten. Bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.