Probleem met footer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John De Zon

John De Zon

13/06/2014 18:21:05
Quote Anchor link
Beste,

Ik probeer een footer aan te maken maar ik bots op een probleem.
Mijn footer laat 1 cm open ik kan dit niet goed uitleggen.
Daarom kan je hier kijken naar het probleem. http://www.teamcrafted.tk/
Hier staan alvast mijn codes.

HTML Code:
Code (html)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!DOCTYPE html>
<!--
To change this license header, choose License Headers in Project Properties.
To change this template file, choose Tools | Templates
and open the template in the editor.
-->
<html>
<head>
<title>TeamCrafted: Kies je netwerk!</title>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/welcome.css"/>
</head>
<body>
<div class="logo">
<a href="index.php"><img src="images/PTM_Logo.png"></a>
</div>
<div>Welkom op het TeamCrafted netwerk!</div>
<div class="footer">
<p class="left">&copy; TeamCrafted Company 2014. All rights reserved.</p>
</div>
</body>
</html>


De CSS code:
Code (css)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
body {
    background-image: url("http://planetteamcrafted.tk/images/background.jpg");
    font-family: helvetica;
    font-size: 15pt;
    text-align: center;
    color: #00ccff;
    font-weight: bold;
}

.logo {
    text-align: center;
}

.footer {
    background-color: #ffffff;
    text-align: center;
    color: #999999;
    width: 100%;
    height: 60px;
    border-top: solid #d4d4d4 1px;
    position: absolute;
    bottom: 0px;
    font-size: 12px;
    margin: auto;
}

.left {
    float: left;
    padding-left: 20px;
}


Christophe


Graag volgende keren zelf je codes tussen de code-tags zetten aub.
[/modedit]
Gewijzigd op 14/06/2014 12:21:25 door John De Zon
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:33:58
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/06/2014 19:40:22
Quote Anchor link
Waarom heb je nog niet gereageerd op http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/html-fout/95178/ ? Daar had je toch zo'n haast mee?
 
John De Zon

John De Zon

13/06/2014 22:01:11
Quote Anchor link
Vergeten reageren
 
Wouter J

Wouter J

14/06/2014 10:38:27
Quote Anchor link
Ik zie een compleet andere CSS op je website dan je hier in het topic plaatst? Beetje vaag...

Maar goed, die bottom die je gebruikt heeft alleen effect als je position:absolute; of position:fixed; gebruikt. En als je blieft, doe dat niet voor layout element (header, footer, main, nav, etc.)

Op je site gebruik je dan ook nog margin-top: 35%;. Waar is die 35% op gebaseerd? Want nu zweeft die footer ergens halverwege.

Waar je naar opzoek bent is een sticky footer.
 
John De Zon

John De Zon

14/06/2014 10:51:33
Quote Anchor link
Maar hoe fix ik hetgeen dat er voor zorgt dat mijn footer niet goed tot links komt?
Je kan het vanaf nu via http://www.teamcrafted.tk zien.
 
Erwin Zenden

Erwin Zenden

14/06/2014 13:25:46
Quote Anchor link
Voeg margin: 0; aan je body { } in je css.
 
John De Zon

John De Zon

14/06/2014 13:28:20
Quote Anchor link
Ok dank je de Bugg met mijn footer is opgelost

Toevoeging op 14/06/2014 13:28:35:

Nu alleen nog afwachten op de email om te zien of het werkt


Toevoeging op 14/06/2014 13:31:12:

Ok, footer werkt nu nog afwachten op de email.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.