Probleem met foto's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Shakes

Shakes

20/11/2006 19:47:00
Quote Anchor link
Hallo,

Doormiddel van Afbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Shakes
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:52:37
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

20/11/2006 20:18:00
Quote Anchor link
door met php de breedte en hoogte met getimagesize te bepalen en daaromp in te spelen door in php de tags aan te maken..
dat werkt in elke browser aangezien t niet door de brouwser gedaan word :D
 
Shakes

Shakes

20/11/2006 20:20:00
Quote Anchor link
Kun je dat verwerken in het UBB script!?

Kom er zelf niet uit namelijk!

UBB: (nog met js)
$string = preg_replace("#\[img\](http)(.+?)\[/img\]#is","<img src=\"\\1\\2\" border=\"0\" onload=\"if(this.width > 500) {this.width=500}\" onclick=\"if(this.width == 500) { window.open('\\1\\2', '_blank'); return false; }\" alt=\"Indoorkarten, outdoorkarten het nieuws ervan vind je hier!\" />",$string);
$string = preg_replace("#\[img\](.+?)\[/img\]#is","<img src=\"http://\\1\" border=\"0\" onload=\"if(this.width > 500) {this.width=500}\" onclick=\"if(this.width == 500) { window.open('http://\\1', '_blank'); return false; }\" alt=\"Indoorkarten, outdoorkarten het nieuws ervan vind je hier!\" />",$string);


Kun je dus getimagesize(//1) erin verwerken ofzo? Is me tot nu toe nog nooit gelukt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Shakes
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

20/11/2006 21:19:00
Quote Anchor link
haal eerst ff het adres uit de string en controleer de dimensies.. voeg daarna de breedte en hoogte toe via gewone variabelen.. ik heb nu geen tijd een voorbeeld te maken maar als er niks staat als ik weer terug ben doe ik dat alsnog wel.
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

21/11/2006 08:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
preg_match("/\[img\](http://.+)\[/img\]", $string, $subs);
list($width, $height) = getimagesize($subs);

?>

nu kan je met $width en $height rekenen als het goed is en daarmee de breedte en hoogte bepalen die je wilt hebben.. dat kan je met een variabele aan je eigen script toevoegen.
 
Shakes

Shakes

21/11/2006 14:31:00
Quote Anchor link
Dat kan ik in mijn ubb script zetten ipv wat ik had? Als dat zo is gaat het me me wel lukken. Ga er straks even naar kijken.

Alvast bedankt!
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

21/11/2006 15:18:00
Quote Anchor link
dat was een toevoeging.. geen vervanging..
 
Shakes

Shakes

21/11/2006 22:53:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt.

Ik heb nu dit:
preg_match_all("/\[img\](.*?)\[\/img\]/is", $string, $matches);
for ($i=0; $i< count($matches[0]); $i++) {
error_reporting(0);

$pic_size = getimagesize($matches[1][$i]);
if ($pic_size !='') {
list($width,$height) = $pic_size;

if($width > 590) {
$test = $width / $height;
$width = 590;
$height = $width / $test;

} else {
list($width,$height) = $pic_size;

}



}}


$string = preg_replace("#\[img\](http)(.+?)\[/img\]#is","<img width=\"".$width."\" src=\"\\1\\2\" alt=\"Plaatje\" />",$string);
$string = preg_replace("#\[img\](.+?)\[/img\]#is","<img width=\"".$width."\" src=\"http://\\1\" alt=\"Plaatje\" />",$string);

En dan krijg ik dit:
http://www.kartfanatics.nl/data/nieuws/477/

Hij pakt de width, herschrijft het naar <img src maar er komt geen plaatje te staan. Waar doe ik het fout?
 
Shakes

Shakes

21/11/2006 22:59:00
Quote Anchor link
Argh never mind.

Super bedankt Crawlbackwards. Ik had het nog voor de striphtmlchars staan omdat ik bezig was met testen. Nu doet hij het!
 
Shakes

Shakes

28/11/2006 19:50:00
Quote Anchor link
*bump*

Ik dacht dat het werkte maar ook al heb ik volgens mij niets verandert hij doet het niet meer! Hij wil wel resizen maar dan resized hij alle plaatjes tegelijk...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
preg_match_all("/\[img\](.*?)\[\/img\]/is", $string, $matches);
for ($i=0; $i< count($matches[0]); $i++) {
error_reporting(0);

$pic_size = getimagesize($matches[1][$i]);
if ($pic_size !='') {
list($width,$height) = $pic_size;

if($width > 590) {
$test = $width / $height;
$width = 590;
$height = $width / $test;

} else {
list($width,$height) = $pic_size;

}



}}


Dan maakt hij alle plaatjes 590 breed :s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.