Probleem met .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier

Olivier

26/05/2006 16:11:00
Quote Anchor link
Op mijn phpbb forum werk ik met .htaccess om deze SEO "vriendelijk" te maken.
Nu heb ik een fout.

Zowel op http://www.datingcity.be/ als op http://www.datingcity.be/forum/ werk ik met .htaccess

Nu als ik in /forum/ naar een bepaalde categorie wil gaan. Bijvoorbeeld Mededelingen, dan verwijst hij naar
http://datingcity.be/forum/viewforum-f-1.html

Maar de .htaccess denkt dat dit een profiel is.
En daardoor kom je niet op de desbetreffende categorie terecht.

Hoe kan ik dit oplossen?

.htaccess in public_html/ (voor datingcity.be)
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on

RewriteRule ^privacy.html$ index.php?page=privacy
RewriteRule ^terms_of_use.html$ index.php?page=terms_of_use
RewriteRule ^services.html$ index.php?page=services
RewriteRule ^stories.html$ index.php?page=stories
RewriteRule ^sitemap.html$ index.php?page=sitemap
RewriteRule ^faq.html$ index.php?page=faq
RewriteRule ^articles.html$ index.php?page=articles
RewriteRule ^news([^/]+).htm$ index.php?page=shownews&newsid=$1
RewriteRule ^allnews.html$ index.php?page=allnews
RewriteRule ^aanmelden.html$ signup.php
RewriteRule ^feedback.html$ feedback.php
RewriteRule ^index.html$ index.php
RewriteRule ^onlineusers.html$ onlineusers.php

# Translates {$id}.html to showprofile.php?id={$id}
RewriteRule ^([^/]+).html$ showprofile.php?id=$1
RewriteRule ^([^/]+).htm$ showprofile.php?id=$1
</IfModule>







.htaccess in public_html/forum/ (voor datingcity.be/forum/)

<files archive>
ForceType application/x-httpd-php
#AcceptPathInfo On # uncomment this if you have apache2
</files>
RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-z]+)-(.+)-(.+)-(.*)\.html$ $1-$2.html?$3=$4&%{QUERY_STRING} [N]
RewriteRule ^([a-z]+)-(.+)-(.*)\.html$ $1.php?$2=$3&%{QUERY_STRING} [L,PT]
RewriteRule ^([a-z]+)\.html$ $1.php?%{QUERY_STRING} [L,PT]
RewriteRule ^login-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+).html$ login.php?$1=$2&$3=$4&$5=$6&$7=$8


Ik weet niet als dit voldoende info is.
Zonee, vraag me gerust wat je nog moet weten.

Ik dank jullie bij voorbaat !
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:02:19
 
Olivier

Olivier

26/05/2006 17:34:00
Quote Anchor link
Het probleem is reeds opgelost.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

26/05/2006 17:35:00
Quote Anchor link
En de oplossing was?
 
Olivier

Olivier

26/05/2006 18:30:00
Quote Anchor link
Bij alle RewriteRules van het forum heb ik
/forum/ erbij geplaatst.

En ik heb die RewriteRules voor het forum in de .htaccess gezet van datingcity.be (in de map public_html, dus niet in public_html/forum/)

Met andere woorden, dit .htaccess bestand is nu:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on

RewriteRule ^privacy.html$ index.php?page=privacy
RewriteRule ^terms_of_use.html$ index.php?page=terms_of_use
RewriteRule ^services.html$ index.php?page=services
RewriteRule ^stories.html$ index.php?page=stories
RewriteRule ^sitemap.html$ index.php?page=sitemap
RewriteRule ^faq.html$ index.php?page=faq
RewriteRule ^articles.html$ index.php?page=articles
RewriteRule ^news([^/]+).htm$ index.php?page=shownews&newsid=$1
RewriteRule ^allnews.html$ index.php?page=allnews
RewriteRule ^aanmelden.html$ signup.php
RewriteRule ^feedback.html$ feedback.php
RewriteRule ^index.html$ index.php
RewriteRule ^onlineusers.html$ onlineusers.php


RewriteRule ^/forum/([a-z]+)-(.+)-(.+)-(.*)\.html$ $1-$2.html?$3=$4&%{QUERY_STRING} [N]
RewriteRule ^/forum/([a-z]+)-(.+)-(.*)\.html$ $1.php?$2=$3&%{QUERY_STRING} [L,PT]
RewriteRule ^/forum/([a-z]+)\.html$ $1.php?%{QUERY_STRING} [L,PT]
RewriteRule ^/forum/login-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+).html$ login.php?$1=$2&$3=$4&$5=$6&$7=$8


# Translates {$id}.html to showprofile.php?id={$id}
RewriteRule ^([^/]+).html$ showprofile.php?id=$1
RewriteRule ^([^/]+).htm$ showprofile.php?id=$1
</IfModule>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Olivier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.