probleem met JOIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel K

Marcel K

24/03/2007 19:53:00
Quote Anchor link
ben aan het experimenteren met JOINS en dat wil niet zo lukken.
wat is het geval:
Ik heb 2 tabellen, members en members_profile waarbij members.id=members_profile.member_id

Mijn select is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT m.id, m.nick_name, m.real_name, m.email, mp.plaats, mp.gebdatum
                FROM members as m,
                INNER JOIN members_profile AS mp
                ON m.id = mp.member_id
                WHERE id='".$id."'";


Bij uitvoeren hiervan krijg ik een error:

You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INNER JOIN members_profile AS mp ON m.id = mp.member_id

Ik heb de tutorial van uitgebreide joins gelezen maar schijnbaar doe ik nog iets fout.

Tevens zou ik van de 2e tabel (members_profile alle velden willen ophalen, kan dat dan met mp.* ?

Kan iemand me een zetje in de goede richting geven ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:40:40
 
Dizzy

Dizzy

24/03/2007 19:58:00
Quote Anchor link
ik ben zelf nog maar een newbie in de wereld van PHP en MySQL maar ik weet niet of het kan helpen om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ON m.id = mp.member_id

te veranderen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ON m.id = "mp.member_id"
 
Bo az

Bo az

24/03/2007 20:03:00
Quote Anchor link
Quote:
FROM members as m,

Daar staat een komma die er niet hoort.

Bij een SQL error moet je bijna altijd kijken naar wat er staat voor de tekst die in de error gegeven wordt.
 
Marcel K

Marcel K

24/03/2007 20:03:00
Quote Anchor link
als ik zo de tutor lees niet hoor, toch bedankt voor je antwoord.

tutor: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/479/
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/03/2007 20:11:00
Quote Anchor link
@Dizzy: kolomnamen zet je nooit tussen quotes, dat doe je alleen met strings!

@Daddy: de oplossing is gegeven door Boaz. Daarnaast lijkt het me dat een id een integer is, dat hoor je dus niet tussen quotes te plaatsen...
 
Marcel K

Marcel K

24/03/2007 20:14:00
Quote Anchor link
Hartelijk dank Boaz, zal wel lukken nu.

@ Blanche: ik had Boaz z'n bericht nog niet gezien, we zaten schijnbaar gelijktijdig een bericht in te tikken, zie datum/tijd van onze berichten: 20.03 hr ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/03/2007 20:29:00
Quote Anchor link
Klopt had ik gezien. Vandaar ook mijn reactie ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.