probleem met koppelen afbeelding bij juiste ad.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny just me

danny just me

26/02/2007 14:38:00
Quote Anchor link
bij deze sorry


Hallo
nou daar gaat die dan
dit is de opzet:
wanneer met gaat na mijn website
komt men aan bij script 1.
Hiervan een voorbeeld op:
http://www.alleenhier.nl/test
hier voert men een advertentie in en kiest de juiste categorie en prijs.
Tot dusver alles best.
Daarna na het invoeren komt met op script 2.
Hier kan men een afbeelding toevoegen aan de zohuist geplaatste advertentie.
En hier komt het probleem!!!!!!
Het is de bedoeling dat er allen die advertentie staat die je zojuist hebt aangemaakt.
Nu staan er alle ads waaruit je kan kiezen, en dat wil ik dus voorkomen.
Hier mag alleen de advertentie staan die je nu net hebt aangemaakt.
op dit moment kun je dus op alle ads een afbeelding toevoegen , en de bedoeling is dat je dat alleen kunt doen aan de door jou zojuist ingevoerd ad.
Probeer het maar eens.
je kunt de resultaten zien op de tijdelijke link:
http://www.alleenhier.nl/test/zoek.php.
hieronder de scripts in kwestie.

Ik heb al vele dingen geprobeerd maar kom er echt niet meer uit.
ik zie hiervoor 2 oplosingen maar weet niet hoe.
1=beide script in een voegen. dus dat en ad en foto in een venster worden geselecterd en dan geupload.
2= dat er op de een of andere manier alleen de zojuist geplaatste ad word getoond.

wie kan me helpen

hier de code's


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
<?php
  session_start($naam);
?>

<head>
<script>  
<!--  
if (window.Event)  
  document.captureEvents(Event.MOUSEUP);  
 function nocontextmenu()    
{  
 event.cancelBubble = true  
 event.returnValue = false;  
  return false;  
}  
 function norightclick(e)  
{  
 if (window.Event)  
 {  
  if (e.which == 2 || e.which == 3)  
   return false;  
 }  
 else  
  if (event.button == 2 || event.button == 3)  
  {  
   event.cancelBubble = true  
   event.returnValue = false;  
   return false;  
  }  
 }  
 document.oncontextmenu = nocontextmenu;  
document.onmousedown = norightclick;  
 function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
document.onselectstart=new Function ("return false")
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}

//-->  
</script>  
</head>
<body onLoad="scroll_disp()" onUnload="finish()">


<body link="#000080" vlink="#000080" alink="#000080" text="#000080" bgcolor="#000000"><center>      
<?php
  require "********.php";
  $admin = true;
  require "*********.php";
  
  if ($knop && $naam && $omschrijving && $prijs) {
      // artikel ingevoerd?
      $sql = "INSERT INTO Artikel (Naam, Omschrijving, Prijs) VALUES ('$naam', '$omschrijving', $prijs)";
      if (!mysql_query($sql)) {
          // voer SQL code uit
          echo "Toevoegen advertentie mislukt!";
          exit;
      }
else {
          // primaire sleutel van zojuist toegevoegde rij
          $artikelid = mysql_insert_id();
          $sql = "INSERT INTO Categorie_per_Artikel (ARTIKEL_ID, CATEGORIE_ID) VALUES ($artikelid, $categorieid)";
          if (!mysql_query($sql)) {
              // voer SQL code uit
              echo "Toevoegen categorie mislukt!";
              exit;
          }
      }

      echo "OK, uw advertentie $naam is toegevoegd.";
  }
elseif ($knop) {
      $sql = "INSERT INTO Categorie_per_Artikel (ARTIKEL_ID, CATEGORIE_ID) VALUES ($artikelid, $categorieid)";
      if (!mysql_query($sql)) {
          // voer SQL code uit
          echo "Toevoegen categorie mislukt!";
          exit;
      }

      echo "OK, uw advertentie $naam is toegevoegd.";
  }

  if ($knop) {
?>

<form method="post" action="<?php
      echo $PHP_SELF
?>
">
<input type="hidden" name="naam" value="<?php
      echo $naam
?>
">
<input type="hidden" name="artikelid" value="<?php
      echo $artikelid
?>
">

<?php
      } else
      {
?>


<form method="post" action="<?php
          echo $PHP_SELF
?>
">
Selecteer een categorie: <select name="categorieid">
<?php
          $sql
= "SELECT * FROM Categorie";
          // voer SQL code uit
          $resultaat = mysql_query($sql);
          while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
              echo "<option value=\"";
              echo $rij["CATEGORIE_ID"] . "\">";
              echo $rij["Naam"] . "</option>\n";
          }

?>

</select><br>
Advertentie naam: <input type="text" name="naam"><br>
Advertentie omschrijving: <textarea name="omschrijving" cols="30" rows="4"></textarea><br>
jouw prijs (vul gehele euro's in dus 11 of 25 of 50  etc.etc(word niet op de site weergegeven!)<BR>vergeet dus niet je prijs te noemen in de advertentie: <br> prijs :<input type="text" name="prijs"><br>
<input type="submit" name="knop" value="toevoegen">
</form>
<?php
      }
      $_SESSION['$naam'];
      
      require "footer.php";
?>
<BIG>
<a target="_self" href="artikel_afbeelding.php"><br>Let erop dat je je eigen naam kiest!!<BR>fouten worden niet vergoed<br><br>Let erop dat de foto niet te groot is (max 300kb) en liefst een JPG<br> en de foto moet vierkant zijn<br> anders word deze vervormd weergegeven.<BR><BR><BR>FOUTIEVE PLAATSINGEN WORDEN VERWIJDERD,<BR>EN WORDEN NIET VERGOED,</a><br>




en dit is het 2e script waar de afbeeldingen worden geupload.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
<head>
<script>  
<!--  
if (window.Event)  
  document.captureEvents(Event.MOUSEUP);  
 function nocontextmenu()    
{  
 event.cancelBubble = true  
 event.returnValue = false;  
  return false;  
}  
 function norightclick(e)  
{  
 if (window.Event)  
 {  
  if (e.which == 2 || e.which == 3)  
   return false;  
 }  
 else  
  if (event.button == 2 || event.button == 3)  
  {  
   event.cancelBubble = true  
   event.returnValue = false;  
   return false;  
  }  
 }  
 document.oncontextmenu = nocontextmenu;  
document.onmousedown = norightclick;  
 function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
document.onselectstart=new Function ("return false")
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}
//-->  
</script>  
</head>
<body onLoad="scroll_disp()" onUnload="finish()">
<body link="#000080" vlink="#000080" alink="#000080" text="#000080" bgcolor="#000000"><center>      
<?php
  $sql
= $naam;
  require "**********.php";
  $admin = true;
  require "*************.php";
  if (isset($_POST['knop'])) {
      if (is_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'])) {
          // Controleer grootte
          if ($_FILES['afbeelding']['size'] > 150000) {
              echo $rij, "Het bestand is te groot!";
              exit;
          }

          // Controleer extensie
          if (!ereg("((.gif|.jpg)$)", $_FILES['afbeelding']['name'], $extensie)) {
              echo "Het bestand bevat is niet van het juiste type";
              exit;
          }

          $extensie = $extensie[0];
          $sql = "INSERT INTO Afbeelding (ARTIKEL_ID, Bestandstype) VALUES ($artikelid, '$extensie')";
          if (!mysql_query($sql)) {
              echo $naam, "Het bijwerken van de database is mislukt!";
          }

          // naam bestaat uit sleutel en extensie.
          $doelbestandsnaam = mysql_insert_id() . $extensie;
          
          if (!move_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'], $pad . $doelbestandsnaam)) {
              echo "Het bestand kan niet verplaatst worden!";
          }

          echo $rij, "Uw bestand " . $_FILES['afbeelding']['name'] . " is geupload<br>.";
      }
else {
          echo "Het uploaden is mislukt!";
      }
  }
else {
?>

<p><div class="big">Afbeelding uploaden bij artikel</div><br>


<form enctype="multipart/form-data" action=<?php
      echo $PHP_SELF
?>
method="post">
<big><big>Let op dat hier uw advertentie-naam staat---->>>>!!: ..<select name="artikelid">...........</big>



<?php
      $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
      // voer SQL code uit
      $resultaat = mysql_query($sql);
      while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
          echo "<option value=\"";
          echo $rij["ARTIKEL_ID"] . "\"";
          echo artikelid;
          
          // Link tussen artikeloverzicht en afb. uploaden
          if ($_GET["artikelid"] == $rij["ARTIKEL_ID"]) {
              echo "selected";
          }

          echo ">";
          echo $rij["Naam"] . "</option>\n";
      }

      echo "$naam";
      echo "$rij";
      echo "$adv";
?>

</select><br>
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="300000">
Upload afbeelding: <input name="afbeelding" type="file">
<input type="submit" value="Verzend!" name="knop">
</form>
<?php
  }
  
  require "footer.php";
?>



ik hoop dat iemand begrijpt wat ik bedoel
alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny just me
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:24:00
 
Vincent

Vincent

26/02/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Zou je je hele script ff tussen code tags willen zetten?
dus: [.code.] en [./code.] en dan die puntjes weghalen
 
Danny just me

danny just me

26/02/2007 15:05:00
Quote Anchor link
bij deze sorry
zulen deze er ff inhouden.
danny
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.