Probleem met mail() functie (contact formulier)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MpW MpW

MpW MpW

25/02/2011 23:01:35
Quote Anchor link
Probleem, de mail wordt wel verstuurd maar de velden worden blijven leeg. De labels worden wel getoont in de ontvangen e-mail. Het lijkt alsof de variabelen niet gevuld zijn na het invullen van de input velden.
Hij komt altijd hier in: if ( mail ($mailtowho,$sub,$body,$header)) en toont dan de prints " Helaas.." etc Iemand een idee waarom de variabelen niet gevuld worden mee gestuurd met de e-mail?


contact.html:

<form method="post" Action="aanvraag2.php">
<TABLE CELLSPACING="0" CELLPADDING="0" BORDER="0">
<TBODY>
<tr><td><font size="2" color="#004080">
<I>Voornaam:</I></td>
<td><INPUT NAME="voor" MAXLENGTH="30" ></td>

<tr><td><font size="2" color="#004080"><I>Achternaam:</I></td>
<td><INPUT NAME="naam" MAXLENGTH="30" ></td></tr>
<tr><td><font size="2" color="#004080"><I>Straat & huis nr:</I></td>
<td><INPUT NAME="stra" MAXLENGTH="40" ></td>
</tr>



<TR><td><font size="2" color="#004080"><I>Postcode & woonplaats:</I></td>
<td><INPUT NAME="post" MAXLENGTH="40" ></td></TR>
</tr>
<TR><td><font size="2" color="#004080"><I>E-mail:</I></td>
<td><INPUT NAME="mail" MAXLENGTH="40" ></td></TR></TR>
<TR><td><font size="2" color="#004080"><I>Telefoon:</I></td>
<td><INPUT NAME="tel" MAXLENGTH="30" ></td></TR>
<tr>
<td><font size="2" color="Maroon">
<I>Uw verzoek of vraag:</I><BR>
</td>
<BR>
<td><TEXTAREA name=vraa rows=3 cols=35></textarea>
</td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td><INPUT TYPE="reset" VALUE="Wissen"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Verzenden"></td>
</tr>
</table>
</form>



aanvraag2.php:

<HTML>
<BODY bgcolor=FFFFFF text="black">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
$mailtowho
= "[email protected]";

    print("<CENTER>\n");
    if($mailtowho != "")
    {

        $header = "From: $mail";
        $sub = "Bedrijfsnaam";
        $body = "Voorletters: $voor \nNaam: $naam \nStraatnaam: $stra \nWoonplaats: $post \nEmail: $mail \nTelefoon thuis/mobiel: $tel \n \nHeeft u een vraag of een opmerking?: \n$vraa";
        if ( mail ($mailtowho,$sub,$body,$header))
        {

            print("<H1>Helaas is onze database op dit moment niet beschikbaar, we hopen in enkele dagen weer online te kunnen zijn<br><br></H1>\n");
            print("<H2>Voor meer informatie kunt u ons mailen naar <u>[email protected]</u>, u kunt ons ook bellen voor een afspraak op tel.nr: 06 00000000</H1>\n");
            print("<p>");
        }

        else
        {
            print("<h1>Fout bij verzenden</h1>\n");
        }
    }

    else
    {
    print("<h1>Fout bij verzenden</h1>\n");
    print("<p></p>\n");
    print("<p>en is geen adres geselecteerd</p>\n");
    }

    print("<p></p><p></p>\n");
    print("<p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p>\n");
    print("<p><font size=2></font></p>\n");
    print("</BODY>\n");
    print("</HTML>\n");
?>
Gewijzigd op 25/02/2011 23:48:33 door MpW MpW
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:49:14
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

26/02/2011 00:06:36
Quote Anchor link
Je mist headers. Tip pak Swiftmailer wordt het mailen een stuk makkelijker van
 
Erwin Bot

Erwin Bot

26/02/2011 00:24:42
Quote Anchor link
Beste is te werken met $_POST['var'] ipv $var
DUS:
$body = "Voorletters: $_POST['voor'] \nNaam: $_POST['naam'] ... etc.

Of inderdaad swiftmailer!
 
MpW MpW

MpW MpW

26/02/2011 09:33:35
Quote Anchor link
Ik heb het aangepast naar:

$body = "Voorletters: $_POST['voor'] \nNaam: $_POST['naam'] \nStraatnaam: $_POST['stra'] \nWoonplaats: $_POST['post'] \nEmail: $_POST['mail'] \nTelefoon thuis/mobiel: $_POST['tel'] \n \nHeeft u een vraag of een opmerking?: $_POST['vraa']";

maar krijg nu de error:

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /var/www/g25008/zaaknaam.nl/HTML/aanvraag2.php on line 11
 
Erwin Bot

Erwin Bot

26/02/2011 10:35:23
Quote Anchor link
$body = "Voorletters: ".$_POST['voor']." \nNaam: ".$_POST['naam']." etc

Alle POST variabelen tussen " . . " zetten.
 
MpW MpW

MpW MpW

26/02/2011 10:46:23
Quote Anchor link
Heb ik aangepast naar:

$body = "Voorletters: .$_POST['voor']. \nNaam: .$_POST['naam']. \nStraatnaam: .$_POST['stra']. \nWoonplaats: .$_POST['post']. \nEmail: .$_POST['mail']. \nTelefoon thuis/mobiel: .$_POST['tel']. \n \nHeeft u een vraag of een opmerking?: .$_POST['vraa'].";

en krijg nog:

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /var/www/g25008/blabla.nl/HTML/aanvraag2.php on line 11

Lukt dus nog steeds niet...
 
Erwin Bot

Erwin Bot

26/02/2011 11:21:43
Quote Anchor link
inclusief deze " zie voorbeeld hierboven
 
MpW MpW

MpW MpW

26/02/2011 11:37:39
Quote Anchor link
Het is gelukt! De $_POST en quote characters toevoeging deden het hem. Bedankt voor de tips!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.