probleem met mollie payment

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

26/03/2011 19:13:38
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een mollie payment.
Ik ben bijna klaar, alleenheb ik 1 probleem.

De Gebruiker krijgt na het betalen zoveel credits waarvoor hij betaald heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
    require('classes/class.micropayment-mollie.php');
    
    $m = new micropayment();
    
    $m->setPartnerID(555277); # change this to your partner ID
    if (isset($_GET['c']) and is_numeric($_GET['c'])) $m->setCountry($_GET['c']);
    $m->setAmount($_GET['a']); # Set payment amount to € 0,50
    
    if (isset($_GET['action']) and $_GET['action'] == 'check' and isset($_SESSION['servicenumber']) and isset($_SESSION['paycode']) and $_SESSION['servicenumber'] and $_SESSION['paycode']) {
        /* user posted a paymentcheck, so below we'll check if the servicenumber and the paycode is fully payed */
        
        $m->setServicenumber($_SESSION['servicenumber']);
        $m->setPaycode($_SESSION['paycode']);
        $m->checkPayment();
        
        if ($m->payed) {
            # User payed succesfully!
            # Now, do your thing: for example put credits on the users account, or give access to premium content

            
            echo '<b>Bedankt voor je betaling</b><br />
                  Er worden nu geen advertenties meer weergeven op jouw website.'
;
                  mysql_query("INSERT INTO `logs` (`ip`,`tijd`,`type`)  VALUES ('" . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "', NOW(), '9')") or die(mysql_error());
                  mysql_query("UPDATE leden SET `advert` = '1' WHERE naam LIKE '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'") or die(mysql_error());
        }

        else {
            # payment is not (fully) done, send the user back to the payment-screen
            echo '<font color=red><b>Betaling is niet afgerond,<br />volg de onderstaande instructies!</b></font><br /><br />';
        }
    }

    
    if (!$m->payed) {
        /* Below we include the payment-screen, because no payment is received (yet) */
        include('inc/include.paymentscreen.php');
    }

?>


Dit is mijn code. achter koopcredits.php zet ik ?a=AANTAL EURO
Maar na het betalen moeten er credits worden bijgeschreven. en dat is elke keer anders. als je voor 5 euro betaalt krijg je bijvoorbeeld 50 credits en voor 10 euro 100 credits.

Wie kan me hier mee helpen?

Mvg Kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:20:52
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 19:22:26
Quote Anchor link
Toon eerst maar aan hoe je hetzelf zult aanpakken.

1. Backticks (`) horen niet thuis in SQL
2. or die() is geen foutafhandeling, daarmee zeg je tegen de gebruiker sterf maar af met je credits
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

26/03/2011 19:24:18
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 26/03/2011 19:22:26:
Toon eerst maar aan hoe je hetzelf zult aanpakken.

1. Backticks (`) horen niet thuis in SQL
2. or die() is geen foutafhandeling, daarmee zeg je tegen de gebruiker sterf maar af met je credits


Ik vraag het hier toch niet voor niks?

Als je me niet KUNT helpen reageer dan ook NIET
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 19:31:08
Quote Anchor link
Ik wil graag zien hoe jij het zult aanpakken, dan dat ik of iemand anders het jou gaat voorkauwen.

Het is jouw probleem niet het "onze", dus denk er zelf over na hoe je het kunt doen, dan vertellen wij op den duur wel hoe het anders dan wel beter kan.

Wat kan je verzinnen om 5 euro te transleren naar 50 credits
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

26/03/2011 19:36:10
Quote Anchor link
Wat kan je verzinnen om 5 euro te transleren naar 50 credits

Foute Redenering :)

En je zoekt het maar uit als je me niet wilt helpen.
Ga wel ergens anders vragen.

Aan jou hebben ze niks hier op dit forum :S
 
Wesley PHP

Wesley PHP

26/03/2011 19:39:03
Quote Anchor link
Kevin Blokzijl op 26/03/2011 19:36:10:
Wat kan je verzinnen om 5 euro te transleren naar 50 credits

Foute Redenering :)

En je zoekt het maar uit als je me niet wilt helpen.
Ga wel ergens anders vragen.

Aan jou hebben ze niks hier op dit forum :S


"En je zoekt het maar uit als je me niet wilt helpen."
Hij geeft er niks om dat hij jouw niet meer hoeft te helpen, het is jouw script niet het zijne.

En hij heeft gewoon gelijk, probeer eerst iets zelf ipv. alles voorgekauwd te willen krijgen.
Gewijzigd op 26/03/2011 19:39:30 door Wesley PHP
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

26/03/2011 22:39:03
Quote Anchor link
Simpel rekensommetje?

10 euro = 100 credits
5 euro = 50 credits
1 euro is dus 10 credits.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $aantaleuro
= _GET['aantaleuro'];
    $aantalcredits = $aantaleuro*10;
    echo $aantaleuro;
?>


edit: typo: _GET = $_GET
Gewijzigd op 26/03/2011 22:40:36 door Joris van Rijn
 
Mar cel

Mar cel

26/03/2011 22:53:48
Quote Anchor link
Let wel op je veiligheid, dus niet dat je door simpelweg de url aan te passen ineens 100x meer credits krijgt dan dat je betaald.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

26/03/2011 23:12:40
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 26/03/2011 22:39:03:
Simpel rekensommetje?

10 euro = 100 credits
5 euro = 50 credits
1 euro is dus 10 credits.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $aantaleuro
= _GET['aantaleuro'];
    $aantalcredits = $aantaleuro*10;
    echo $aantaleuro;
?>


edit: typo: _GET = $_GET


Maar als 10.000 credits 2 euro 90 is dan?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

26/03/2011 23:17:48
Quote Anchor link
Wat is dat voor iets?
Dat stond niet in het logische rijtje..

Programmeren is logica. Lukt het niet met logica, dan zit jouw model niet logisch in elkaar. Logisch toch? #flauw
 
Mar cel

Mar cel

26/03/2011 23:19:56
Quote Anchor link
-del-
Gewijzigd op 26/03/2011 23:20:35 door Mar cel
 
- Mark -

- Mark -

27/03/2011 12:33:15
Quote Anchor link
Het is alweer een tijdje geleden maar ik maakte altijd voor elk pakket met credits een nieuw item "of hoe dat dan ook alweer heet" aan. Bij de optionele parameters stopte ik alleen maar het ID van de gebruiker zelf. op deze manier kun je ook andere dingen aan het gekochte product hangen zoals extra items of wat dan ook. Mollie geeft het product ID altijd mee als ik me niet vergis.

In onderstaande array is de sleutel het product ID van mollie en de waardes zijn het aantal credits.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $id_to_credits
= array(
                          
                           1000 => 50,
                           1001 => 100,
                           1002 => 300
                          
                           );

?>


Ik zou is_numeric vervangen door ctype_digit() is_numeric laat iets te veel door.
Gewijzigd op 27/03/2011 12:34:52 door - Mark -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.