probleem met mysql_fetch_assoc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan iemand

Stefan iemand

12/09/2011 18:31:42
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met het maken van een spel,
nu ben ik namelijk bezig aan de inventory,
mijn probleem is dat ik deze error krijg:
Quote:
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\inventory.php on line 5


Hier is de code:
inventory.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include 'includes/check.php';

$query = mysql_query("SELECT * FROM uitems WHERE id = '".$_SESSION['id']."' AND type='0'");
while($row = mysql_fetch_assoc($query)) {
echo getItemName($row['itemid']).'<br>';
}

?>


En hier de functie getItemName:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function getItemName($id) {
$query = mysql_query("SELECT * FROM items WHERE id = '".$id."'");
$row = mysql_fetch_assoc($query);

return $row['itemname'];
}


alvast bedankt voor de hulp

Toevoeging op 12/09/2011 18:51:00:

laat maar, foute tabelnaam, wat dom van me
Gewijzigd op 12/09/2011 20:59:08 door Stefan iemand
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:49:02
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/09/2011 19:27:35
Quote Anchor link
Met een (juiste) foutafhandeling van je query's had je het vermoedelijk al (veel) eerder gevonden...
Gebruik geen * maar selecteer het veld/de velden die je nodig hebt.
Je script is lek: kans op mysql injection
Gewijzigd op 12/09/2011 19:28:32 door Obelix Idefix
 
Gerhard l

gerhard l

12/09/2011 19:41:13
Quote Anchor link
En wil je je titel even aanpassen, dan kunnen mensen met dezelfde problemen hun antwoord hier ook vinden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.