Probleem met mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

15/05/2022 17:34:30
Quote Anchor link
Hoe moet ik die if schrijven. Help me AUB!

Moet in het selectstatement een WHERE opgenomen worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:53:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/05/2022 17:35:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Voer hier query uit
$result = mysqli_query(.........);
if( $result === false) {
  // De query is niet gelukt, toon error
} else {
  // De query is gelukt. Voer vanaf hier de rest uit!
}
?>


Zoiets!
Maar ik vraag mij af of je de basis van PHP wel genoeg begrijpt. Misschien is dit wat je wilt best wel een hogere lat?
- Snap je hoe if-elseif-else werkt?
- Snap je de werking van functies?
Gewijzigd op 15/05/2022 17:41:16 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

15/05/2022 17:48:36
Quote Anchor link
Ja Arien is allemaal ook erg hoog, maar sinds ik ziek geworden ben (en afgekeurd, zittend in een rolstoel met PPMS) ben ik maar op internet gaan zoeken naar een besteding van mijn tijd. IK kwam uit op het digitaliseren van mijn studieboeken. Vandaar mijn vragen en gezeur!


Toevoeging op 15/05/2022 17:54:19:

Het geinige is dat ik op treinenweb had gekeken naar een foto van een tunnel. Het eerste waar ik naar keek of er een lift was. Had ik vroeger nooit gedaan! Maar off the record


Toevoeging op 15/05/2022 17:56:25:

Hoe if/else snap ik. Maar de andere functies zijn voor mij namen hoe ze precies werken, helaas nee dat weet ik niet. Daar is een site voor waar dat op eenvoudige wijze wordt uitgelegd?

Toevoeging op 15/05/2022 18:03:18:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

require_once('config.php');
$query = "SELECT * FROM pagination";
$result = mysqli_query($con, $query);
echo $result;


// Voer hier query uit
$result = mysqli_query($con, $query);
if( $result === false)
{

    echo 'Het is niet gelukt';
}

else
{
  echo'Het is gelukt';
}


?>


<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Pagination in PHP with Next and Previous</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
    <table class="table table-striped">
        <tr>
            <td>User ID</td>
            <td>User Name</td>
            <td>User Email</td>
        </tr>
        <tr>
            <?php
            
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            {

            print_r($row);
            ?>

            <td> <?php echo $row['ID'] ?> </td>
            <td> <?php echo $row['Username'] ?> </td>
            <td> <?php echo $row['Email'] ?> </td>
        </tr>
            <?php

            }

            ?>


</body>
</html>



Resultaat:

Het is niet gelukt
Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\USB WebServer\root\Youtube11\index.php on line 42

De query lukt niet!
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

15/05/2022 18:43:02
Quote Anchor link
Dit moet lukken.

Wel even regels 3, 10, 13, 51, 52, 53 aanpassen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$con
= mysqli_connect('localhost', 'demo', 'demodemo');

if ( !$con )
{

    die('Could not connect: ' . mysql_error());
}


mysqli_select_db($con, "demodemo");
echo '<pre>' . print_r( $con, true ) . '</pre>';

$query = "SELECT * FROM users";
$result = mysqli_query($con, $query);
echo '<pre>' . print_r( $result, true ) . '</pre>';

// Voer hier query uit

if( $result === false)
{

    echo 'Het is niet gelukt';
}
else {
    echo'Het is gelukt';
}


?>


<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Pagination in PHP with Next and Previous</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>

    <table class="table table-striped">
        <tr>
            <td>User ID</td>
            <td>User Name</td>
            <td>User Email</td>
        </tr>
        <tr>
        <?php

        while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
        {

            echo '<pre>' . print_r( $row, true ) . '</pre>';
            ?>

            <td><?php echo $row['id'] ?></td>
            <td><?php echo $row['name'] ?> </td>
            <td><?php echo $row['password'] ?></td>
        </tr>
            <?php
        }
        ?>

    </table>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/05/2022 18:46:11
Quote Anchor link
@Ed:
Aan lijn 5 heb je niks omdat je al op lijn 10 de query uitvoert.

Maar let ook op de vervolgstappen.
Als de query gelukt is, dan voer je de rest bij voorkeur in die statement uit.

@Adoptive: Lijn 7 is fout. Je wilt de error van je connectie zien.

@all: Ik ga van de week een bijgewerkte versie van deze boilerplate online zetten. Mét SQL-file.
Gewijzigd op 15/05/2022 19:05:23 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/05/2022 19:15:22
Quote Anchor link
Maak dan van "proceduraal" meteen even procedureel. Want zo is er geen touw aan vast te knopen...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/05/2022 21:17:38
Quote Anchor link
Ik maak het meteen of iets later Engelstalig, dus 'procedural' en 'Object-oriented' worden de termen.
Gewijzigd op 15/05/2022 21:17:52 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

17/05/2022 15:51:31
Quote Anchor link
Hallo,

De code heb ik aangepast en het werkt. Echter ik wil maar 5 regels zien ik krijg de hele tabel te zien terwijl ik wel heb aangegeven dat ik maar 5 regels wil zien!

De code tot zover

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85

<?php

    require_once('config.php');

    if(isset($_GET['page']))
    {

        $page= $_GET['page'];
    }

    else
    {
        $page = 1;
    }


    $num_per_page = 05;
    $start_from = ($page-1)*05;

    $query = "SELECT * FROM pagination LIMIT $start_from, $num_per_page";
    $result = mysqli_query($con, $query);

?>



<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Pagination in PHP with Next and Previous</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>

    <table class="table table-striped">
        <tr>
            <td>User ID</td>
            <td>User name</td>
            <td>Email</td>
        </tr>
        <tr>
        <?php

        while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
        {

            //echo '<pre>' . print_r( $row, true ) . '</pre>';
            ?>

            <td><?php echo $row['ID'] ?></td>
            <td><?php echo $row['Username'] ?></td>
            <td><?php echo $row['Email'] ?></td>
        </tr>
            <?php
        }
        ?>

    </table>

    <?php
    
        $pr_query
= "SELECT * FROM pagination";
        $pr_result = mysqli_query($con, $pr_query);
        $total_record = mysqli_num_rows($pr_result);

        $total_page = ceil($total_record / $num_per_page);

        if($page>1)
        {

            echo "<a href = 'index4.php?page=".($page-1)."' class= 'btn btn-danger'>Previous</a>";
        }

      
        for($i=1;$i<$total_page;$i++)
        {

            echo "<a href = 'index4.php?page=".$i."' class= 'btn btn-primary'>$i</a>";
        }


        if($i>$page)
        {

            echo "<a href = 'index4.php?page=".($page+1)."' class= 'btn btn-danger'>Next</a>";
        }

        
    
        
        
    ?>


</body>
</html>


Wie kan me helpen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2022 16:01:30
Quote Anchor link
Echo eens $query. Dan weet je wat er uitgevoerd wordt. Vooral ideaal bij dynamische queries met variabelen.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

17/05/2022 16:27:00
Quote Anchor link
Hoi;
Dit komt er uit:

SELECT * FROM pagination LIMIT 0, 5


Toevoeging op 17/05/2022 16:36:58:

DE eerste keer krijg ik 5 recirds te zien aks ik dan op next duw krijg ik er weer 12.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2022 16:38:00
Quote Anchor link
Dan verandert je query. Dus kijk even hoe die dan wordt, en of je daar de aanleiding voor vindt.
Gewijzigd op 17/05/2022 17:09:13 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/05/2022 17:20:40
Quote Anchor link
Zet op regel 72 een &mdash; op het eind.
Dan zie je 1 — 2 ipv 12
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

17/05/2022 17:34:21
Quote Anchor link
Probleem opgelost. Ik had index5 gemaakt en de verwijzingen waren naar index4
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.