Probleem met php online update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Fleijsman

Dennis Fleijsman

22/01/2023 11:00:52
Quote Anchor link
Dag Allemaal,

Ik heb een php-script gemaakt waarmee je online een update kan doen.
Ik heb een aantal kolommen hierin waarbij je dat kan doen. Dat werkt perfect. Echter als ik van begin_bedrag en eind_bedrag de waarde aftrek moet deze komen in kolom verschil. De online-update versie geeft niet de waarde zichtbaar in het kolom wel als ik een refresh doe van de pagina.
Wat doe ik verkeerd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
include_once("db_connect.php");
include("header.php");
?>

<title>Verdien model</title>
<script type="text/javascript" src="dist/jquery.tabledit.js"></script>

<div class="container test">    
    <h2>Verdien model</h2>        
    <table id="data_table" class="table table-striped">
        <thead>
            <tr>
                <th>Id</th>
                <th>Website</th>
                <th>Naam website</th>
                <th>Begin bedrag</th>    
                <th>Eind bedrag</th>
                <th>Verschil bedrag</th>
            </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

//            $sql_query = "SELECT id, url_website, naam_website, begin_bedrag, eind_bedrag, verschil_bedrag FROM sparen LIMIT 30";
            $sql_query = "select id, url_website, naam_website, begin_bedrag, eind_bedrag,verschil_bedrag, (eind_bedrag-begin_bedrag) as 'verschil' from sparen";
            $resultset = mysqli_query($conn, $sql_query) or die("database error:". mysqli_error($conn));
            while( $developer = mysqli_fetch_assoc($resultset) ) {
            ?>

               <tr id="<?php echo $developer ['id']; ?>">
               <td><?php echo $developer ['id']; ?></td>
               <td><?php echo $developer ['url_website']; ?></td>
               <td><?php echo $developer ['naam_website']; ?></td>
               <td><?php echo $developer ['begin_bedrag']; ?></td>  
               <td><?php echo $developer ['eind_bedrag']; ?></td>
               <td><?php echo $developer ['verschil']; ?></td>  
               </tr>
            <?php } ?>
        </tbody>
    </table>    
</div>
<script type="text/javascript" src="custom_table_edit.js"></script>
<?php include('footer.php');?>
Gewijzigd op 22/01/2023 11:56:33 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:21:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2023 11:57:59
Quote Anchor link
Ik geloof dat de haakjes ( ) in je query niet nodig zijn.
Gewijzigd op 22/01/2023 12:38:32 door - Ariën -
 
Dennis Fleijsman

Dennis Fleijsman

22/01/2023 16:23:39
Quote Anchor link
Nee haakjes werkt niet of blijft het zelfde.
De oplossing die ik heb gevonden is: <meta http-equiv="refresh" content="10" > waarbij dus iedere 10 seconden de pagina ververst. De interval kan je langer zetten.
Maar het mooie zou zijn als de pagina pas ververst als er een update is geweest.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2023 16:28:05
Quote Anchor link
Ik denk dat het gebruik van AJAX veel beter is. Een refresh is niet altijd gewenst.

Toevoeging op 22/01/2023 16:28:06:

Ik denk dat het gebruik van AJAX veel beter is. Een refresh is niet altijd gewenst.

Je controleert met setInterval() om de xx seconden met een AJAX-request of er een update is. Zo ja, dan toon je die.
Ikzelf raad het JavaScript jQuery framework aan..
Gewijzigd op 22/01/2023 16:37:23 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2023 10:52:22
Quote Anchor link
Maar je kunt ook gewoon eerst even kijken hoe je het in JavaScript op kunt lossen.
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/XMLHttpRequest
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.