Probleem met php scripten .

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper De Moor

Jasper De Moor

15/05/2013 13:41:15
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met een admin check.
Dus als ik de admin check doe dan werkt hij niet de admins kunnen niet op de pagina.
Kan iemand me helpen met het te fixen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

session_start(); // Start your sessions to allow your page to interact with session variables

include_once("connect.php");



// Check to see if they person accessing this page is logged in and that there is a category id in the url

if ((!isset($_SESSION['uid']))) {

    header("Location: index.php");

    exit();

}




// Function that will convert a user id into their Permission

function getpermission($uid) {

    $sql = "SELECT Permission FROM users WHERE id='".$uid."'";

    $res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

    $row = mysql_fetch_assoc($res);

    return $row['Permission'];

}


$uid = $_SESSION[uid];

$permission = '$getpermission($uid)';



$admin = 'admin';



if ($permission!=$admin) {

        header("Location: index.php");

    exit();

}




include_once("header.php");

include_once("sidebar.php");



        echo "go back to <a href='index.php'>forum index</a> - <a href='admin.php'>admin index</a>";



include_once("footer.php");

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:09:56
 
Marvin H

Marvin H

15/05/2013 14:19:30
Quote Anchor link
Op regel 37 zou ik het alsvolgt in ieder geval neerzetten en '$uid = $_SESSION[uid];' verwijderen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$permission = getpermission($_SESSION[uid]);


De inhoud van Permission in de database, is dat bij een administrator 'admin' ?... als dit niet het geval is namelijk gaat 'if ($permission!=$admin)' op regel 45 altijd TRUE teruggeven en dus naar de index.php verwijzen.

regel 11 kan je twee haakjes weghalen, dus dan wordt het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (!isset($_SESSION['uid'])) {
Gewijzigd op 15/05/2013 14:20:58 door Marvin H
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2013 14:24:01
Quote Anchor link
$permission = '$getpermission($uid)';


Moet zijn:
$permission = getpermission($uid);
 
Jasper De Moor

Jasper De Moor

15/05/2013 14:37:39
Quote Anchor link
werkt niet -_-
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
session_start(); // Start your sessions to allow your page to interact with session variables

include_once("connect.php");



// Check to see if they person accessing this page is logged in and that there is a category id in the url

if ((!isset($_SESSION['uid']))) {

    header("Location: index.php");

    exit();

}




// Function that will convert a user id into their Permission

function getpermission($uid) {

    $sql = "SELECT Permission FROM users WHERE id='".$uid."'";

    $res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

    $row = mysql_fetch_assoc($res);

    return $row['Permission'];

}


$uid = $_SESSION[uid];

$permission = getpermission($uid);



$admin = 'admin';



if ($permission!=$admin) {

        header("Location: index.php");

    exit();

}




include_once("header.php");

include_once("sidebar.php");



        echo "go back to <a href='index.php'>forum index</a> - <a href='admin.php'>admin index</a>";



include_once("footer.php");

?>


Fatal error: Call to undefined function phpsession_start() in /home/vol14/xtreemhost.com/xth_13129488/knightsofedvar.xtreemhost.com/htdocs/admin.php on line 1

Toevoeging op 15/05/2013 14:44:42:

Code werkt tnx ;)
Gewijzigd op 15/05/2013 14:39:15 door Jasper De Moor
 
Marvin H

Marvin H

15/05/2013 14:44:54
Quote Anchor link
Jasper De Moor op 15/05/2013 14:37:39:
Fatal error: Call to undefined function phpsession_start() in /home/vol14/xtreemhost.com/xth_13129488/knightsofedvar.xtreemhost.com/htdocs/admin.php on line 1


Dit komt omdat je waarschijnlijk je < ?php en session_start(); op één regel aan elkaar hebt staan:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?phpsession_start();
?>


moet zijn


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>
Gewijzigd op 15/05/2013 14:46:11 door Marvin H
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2013 14:47:13
Quote Anchor link
Jasper De Moor op 15/05/2013 14:37:39:
werkt niet -_-

Kan niemand iets mee.

Jasper De Moor op 15/05/2013 14:37:39:
Fatal error: Call to undefined function phpsession_start() in /home/vol14/xtreemhost.com/xth_13129488/knightsofedvar.xtreemhost.com/htdocs/admin.php on line 1

Lijkt mij duidelijk genoeg.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

15/05/2013 15:22:06
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/05/2013 14:47:13:
Jasper De Moor op 15/05/2013 14:37:39:
werkt niet -_-

Kan niemand iets mee.

Jasper De Moor op 15/05/2013 14:37:39:
Fatal error: Call to undefined function phpsession_start() in /home/vol14/xtreemhost.com/xth_13129488/knightsofedvar.xtreemhost.com/htdocs/admin.php on line 1

Lijkt mij duidelijk genoeg.


Je mist volgens mij de quotes.
$uid = $_SESSION["uid"];
 
Jasper De Moor

Jasper De Moor

15/05/2013 15:46:24
Quote Anchor link
Ik heb al gezegd dat het gefixt is ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.