Probleem met PHP scripts - Wegschrijven naar .txt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Mat Hijs

Mat Hijs

14/06/2011 11:11:16
Quote Anchor link
<html>

<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Broodje Bal Bestellen!</title>
</head>

<body>


<BODY bgcolor="orange" text="black" link="pink" alink="purple" vlink="brown">

<FONT size="6">Welkom op onze site! Hier kunt een Broodje Bal Bestellen!</FONT>
<IMG src="file:///U:/BROODJEBAL!!!.jpg.jpg" height="279" width="456">
<form name="form1">
Naam: <input type="text" name="naam"><br>
Adres, postcode: <input type="text" name="adres"><br>
Plaats: <input type="text" name="plaats"><br>
Bestelling (kiest uit Broodje Bal en een drankje (Cola, Fanta, Bier of Koffie)): <input type="text" name="bestelling"><br></form>

<hr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php$a=fopen("GEGEVENS.TXT","w");
fwrite($a,"$naam");
fwrite($a,"$adres");
fwrite($a,"$plaats");
fwrite($a,"$bestelling");
fclose($a);
?>


<input type="submit" value="verzenden">


</body>

</html>

Ben al een paar uur aan het proberen om dit script aan het werk te krijgen zodat het de input van de formulieren naam t/m bestelling wegschrijft naar gegevens.txt. Als ik nu op de knop Verzenden druk doet hij helemaal niets. Kan iemand mij vertellen waar de fout ligt?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:56:29
 
Ivo P

ivo P

14/06/2011 11:20:35
Quote Anchor link
je <form> tag heeft geen method=".."

dus valt die default naar GET.

Ik zie je nergens iets met $_GET doen?

---
heeft php schrijfrechten in de huidige directory?

Je krijgt kennelijk geen foutmeldingen (noch van het niet bestaan van $naam, $adres etc, noch van je schrijfacties.

staat error reporting aan?

Zet eens bovenin je script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 12:03:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<form name="form1" method="post">
Naam: <input type="text" name="naam"><br>
Adres, postcode: <input type="text" name="adres"><br>
Plaats: <input type="text" name="plaats"><br>
Bestelling (kiest uit Broodje Bal en een drankje (Cola, Fanta, Bier of Koffie)): <input type="text" name="bestelling"><br>
<input type="submit" name="submit" value="verzenden">
</form>
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
    $naam = $_POST['naam'];
    $adres = $_POST['adres'];
    $plaats = $_POST['plaats'];
    $bestelling = $_POST['bestelling'];

    $tekst = '';
    $tekst .= 'Naam: ' . $naam . "\r\n";
    $tekst .= 'Adres: ' . $adres . "\r\n";
    $tekst .= 'Plaats: ' . $plaats . "\r\n";
    $tekst .= 'Bestelling: ' . $bestelling . "\r\n";

    $file = fopen('gegevens.txt', 'w');
    fwrite($file, $tekst);
    fclose($file);
    echo 'Bestelling is verzonden.';
}

?>
Gewijzigd op 14/06/2011 12:04:45 door Johan van der Molen
 
Ivo P

ivo P

14/06/2011 12:11:45
Quote Anchor link
of gebruik file_put_contents() als kortere variant van fopen, fwrite en fclose.
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 12:14:46
Quote Anchor link
Ivo P op 14/06/2011 12:11:45:
of gebruik file_put_contents() als kortere variant van fopen, fwrite en fclose.


Ook mogelijk natuurlijk maar aangezien hij ook gebruik maakte van fopen enz.. ben ik even op die gedachte verder gegaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.