Probleem met preg_replace()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorik

Jorik

11/12/2004 15:41:00
Quote Anchor link
Ik doe een poging preg_replace(); te laten werken als ubb parser op m'n site..

Ik ben al heel ver (vind ik)... 10 minuutjes bezig en kan het :P

wat ik tot nu toe (werkend!:P) heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$bericht
= preg_replace("/\[i\](.*)\[\/i\]/","<i>\\1</i>",$bericht);
$bericht = preg_replace("/\[u\](.*)\[\/u\]/","<u>\\1</u>",$bericht);
$bericht = preg_replace("/\[b\](.*)\[\/b\]/","<b>\\1</b>",$bericht);
$bericht = preg_replace("/\[s\](.*)\[\/s\]/","<s>\\1</s>",$bericht);
$bericht = preg_replace("/\[url\](http)(.*)\[\/url\]/","<a href=\"\\1\\2\" target=\"_blank\">\\1\\2</a>",$bericht);
?>


Maar nu hebk het probleem, hoe laat ik dit werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= preg_replace("/(http)(.*)/","<a href=\"\\1\\2\" target=\"_blank\">\\1\\2</a>",$bericht);
?>


als dat nu het laatste (enige) is wat er is, werkt het.. alleen als er achter http://adres nog wat staat.. word dat ook de link :S..

Nu de vraag, hoe zorg je dat dat ding max. 1 woord (inclusief punten, -jes enz) pakt, en niet de spaties ertussen.. dus dat het wel werkt :P..

Hoop dat iemand het weet.

Groetjes,
Jorik
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:13:01
 
Jorik

Jorik

11/12/2004 15:50:00
Quote Anchor link
Ben nog ergens achter gekomen.. me http:// ding werkt ook niet goed..

als ik doe http://test.nl sdkl http://moi.nl krijg ik als resultaat:

http://test.nl[/url] sdkl http://moi.nl
met als link:
http://test.nl[/url%5D%20sdkl%20%5Burl%5Dhttp://moi.nl

Anybody?
 
Jorik

Jorik

11/12/2004 15:59:00
Quote Anchor link
Is btw zelfde probleem met piep piep dan komt er te staan
(in bron):
<i>piep [/i] </i>
ofzow:S
 
Jorik

Jorik

11/12/2004 20:23:00
Quote Anchor link
Niemand die heir iets van snapt?..

Ik moet enkel nog dat het automatisch link word hebben :(... niemand?
 
Jorik

Jorik

11/12/2004 22:33:00
Quote Anchor link
Opgelost
 
Marien xD

Marien xD

11/12/2004 22:44:00
Quote Anchor link
leuk allemaal aan je eigen posten ;)

mitch is zon beetje de enige hier die daar iets van af weet. die ook nog eens vaak reageert :P srry voor de anderen. Ik wil je niet kwetsen
 
Mitch X

Mitch X

11/12/2004 23:01:00
Quote Anchor link
Gebruik ipv \\1 of \\2 beter $1 of $2 :)
 
Jorik

Jorik

12/12/2004 09:13:00
Quote Anchor link
wrm?..
Wat heeft dat voor zin :|?..

@marien
Ja ik had als verwacht dat mitch de enige was... drm bleef ik maar posten :P... :$
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.