Probleem met Recruitment Form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2020 19:54:49
Quote Anchor link
Dan vul je waarschijnlijk een tab of spatie in, die gestript wordt.
Hier gaat 'ie prima.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:09:23
 
- SanThe -

- SanThe -

21/03/2020 19:55:06
Quote Anchor link
Heb je de verandering wel opgeslagen?
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

21/03/2020 19:58:26
Quote Anchor link
Er is wel wat ingevuld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// voorbeeld:
$var = "raar"; // vul tussen de " " iets in, en zie het verschil!

if(trim($var) == "") {
echo "Er is niks ingevuld";
}
else {
echo "Er is wel wat ingevuld";
}

?>



maar hoe moet ik deze nu gebruiken in mijn php form?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2020 20:11:43
Quote Anchor link
Pas die hele berg aan isset's tot aan $email_message aan in dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php // <---- deze begin en sluit tags zijn niet nodig in je script bij copy/paste
$pattern_postcode = "/^\d{4}\s?\w{2}$/";
$error_message = ""; // maak de string voor de error messages alvast aan.

if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
  $error_message .= 'Het e-mailadres dat u ingegeven hebt is niet correct.<br />';
}


if(trim($_POST['naam']) == "") {
    $error_message .= 'Geen naam opgegeven.<br />';
}


if(trim($_POST['straat']) == "") {
    $error_message .= 'Geen straat opgegeven.<br />';
}


if(trim($_POST['stad']) == "") {
    $error_message .= 'Geen stad opgegeven.<br />';
}

 
if(!preg_match($pattern_postcode,$_POST['postcode'])){
    $error_message .= 'Geen geldige postcode ingegeven.<br />';
  }

 
if(strlen($_POST['subject']) < 2) {
    $error_message .= 'The Comments you entered do not appear to be valid.<br />';
}

 
if(strlen($error_message) > 0) {
    died($error_message);
}

?>
Gewijzigd op 21/03/2020 20:27:57 door - Ariën -
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

21/03/2020 20:20:09
Quote Anchor link
hihi
http error 500
if(trim($var) == "") {
echo "Er is niks ingevuld";
} else {
echo "Er is wel wat ingevuld";
}

$pattern_postcode = "/^\d{4}\s?\w{2}$/";
$error_message = "Alleen cijfers gebruiken aub"; // maak de string voor de error messages alvast aan.

if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
$error_message .= 'Het e-mailadres dat u ingegeven hebt is niet correct.<br />';
}

if(trim($_POST['naam']) == "") {
$error_message .= 'Geen naam opgegeven.<br />';
}

if(trim($_POST['straat']) == "") {
$error_message .= 'Geen straat opgegeven.<br />';
}

if(trim($_POST['stad']) == "") {
$error_message .= 'Geen stad opgegeven.<br />';
}

if(!preg_match($pattern_postcode,$_POST['postcode']{
$error_message .= 'Geen Postcode ingegeven.<br />';
}

if(strlen($_POST['subject']) < 2) {
$error_message .= 'The Comments you entered do not appear to be valid.<br />';
}

if(strlen($error_message) > 0) {
died($error_message);
}
$email_message = "Form details below.\n\n";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2020 20:27:05
Quote Anchor link
Check je error_logs voor de foutmelding.
En waarom nog steeds die demonstratie-code bovenin?

Ah, er ontbraken twee )) bij de regel over de postcode. Heb het even toegevoegd.
Gewijzigd op 21/03/2020 20:28:33 door - Ariën -
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

21/03/2020 20:38:29
Quote Anchor link
heb het voorbeeldje eruit gehaald maar nog steeds 500 error

[Sat Mar 21 17:51:36.584492 2020] [error] [pid 46960] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60456] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ')' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 60\n'
[Sat Mar 21 17:52:09.558311 2020] [error] [pid 46960] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60465] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ')' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 58\n'
[Sat Mar 21 18:13:29.234393 2020] [error] [pid 46960] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60739] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function test_input() in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php:74\nStack trace:\n#0 {main}\n thrown in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 74\n'
[Sat Mar 21 18:14:15.797518 2020] [error] [pid 46960] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60748] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ')' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 74\n'
[Sat Mar 21 18:17:08.460566 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60771] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function test_input() in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php:77\nStack trace:\n#0 {main}\n thrown in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 77\n'
[Sat Mar 21 18:19:35.598779 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60789] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected end of file in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 142\n'
[Sat Mar 21 18:26:07.072098 2020] [error] [pid 46960] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60835] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Notice: Undefined variable: var in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 28\n'
[Sat Mar 21 18:59:41.446268 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:60973] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Notice: Undefined variable: var in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 28\n'
[Sat Mar 21 19:06:21.324029 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61015] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Notice: Undefined variable: var in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 28\n'
[Sat Mar 21 19:14:26.662450 2020] [error] [pid 92442] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61108] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 54\n'
[Sat Mar 21 19:14:30.992076 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61105] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 54\n'
[Sat Mar 21 19:15:26.268095 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61115] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 55\n'
[Sat Mar 21 19:16:30.172613 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61121] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 54\n'
[Sat Mar 21 19:18:49.936710 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61143] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 55\n'
[Sat Mar 21 19:30:35.525466 2020] [error] [pid 92442] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61166] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 50\n'
[Sat Mar 21 19:35:46.691364 2020] [error] [pid 92442] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61213] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 50\n'
[Sat Mar 21 19:36:15.159223 2020] [error] [pid 34763] mod_proxy_fcgi.c(860): [client 109.133.43.193:61217] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/sites/web/mysitecom/www/test/send.php on line 50\n'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2020 20:42:39
Quote Anchor link
Zie mijn edit ^^
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

21/03/2020 20:46:55
Quote Anchor link
geupdate :

Notice: Undefined variable: email in /data/sites/web/site/www/test/send.php on line 33
Er zijn nog enkele fouten gevonden. De fouten worden hieronder weergegeven.

Het e-mailadres dat u ingegeven hebt is niet correct.
Geen geldige postcode ingegeven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2020 20:50:40
Quote Anchor link
Oh ja, $email moet ook een $_POST-variabele worden net als de andere.
Dan moet het wel werken. Gelukkig zijn de errors ook Engels en dus makkelijk te vertalen.
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

21/03/2020 20:58:44
Quote Anchor link
Geen geldige postcode ingegeven

ok bijna alles weg haha
postcode input is 2222 en hij geeft een fout aan

/^\d{4}\s?\w{2}$/

kan het zijn dat dat 4 cijfers & 2 letters zijn en in belgie hebben we enkel 4 cijfers

(mag van mij 4+2 zijn maar ook dat 4 mogelijk is hehe)
Gewijzigd op 21/03/2020 20:59:15 door Philip VanGorp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2020 21:00:01
Quote Anchor link
België heeft inderdaad een ander postcodesysteem, dus moet je die even aanpassen.
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

21/03/2020 21:12:12
Quote Anchor link
/^d{4}$/

doet het niet :s

Toevoeging op 21/03/2020 21:45:13:

misschien iemand inhuren om men html + php werkende te krijgen en op te schonen zodat de codes geen errors enzo meer geven haha

Error: The character encoding was not declared. Proceeding using windows-1252.

in ieder geval enkel die 4 cijfers krijg ik nu niet aan de praat :s en google geeft me geen raad lol

Toevoeging op 21/03/2020 22:36:02:

Heb de verificatie voor de postcode weggelaten zo werkt het script ook haha
 
- SanThe -

- SanThe -

22/03/2020 10:02:48
Quote Anchor link
Philip VanGorp op 21/03/2020 21:12:12:
/^d{4}$/

doet het niet :s


Moet volgens mij goed zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2020 10:11:30
Quote Anchor link
Probeer deze eens:
/^(?:(?:[1-9])(?:\d{3}))$/
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

22/03/2020 11:43:18
Quote Anchor link
Zalig het werkt ????????????
Zou ik er nog iets van captcha op zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2020 11:57:30
Quote Anchor link
Ik zou het wel aanraden. Op een gegeven moment hebben de spammers je ontdekt.
Ik heb zelf ReCaptcha V2 draaien, maar V3 is ook al uit en werkt onzichtbaar.

Maar het is geen 100% veiligheid, ik krijg geregeld mensen die dit omzeilen.
Dat moet volgens wel handwerk zijn in plaats van botjes.

Hier een mooie uitleg:
https://stevencotterill.com/articles/adding-google-recaptcha-v3-to-a-php-form
Gewijzigd op 22/03/2020 11:58:51 door - Ariën -
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

22/03/2020 12:15:52
Quote Anchor link
Dus mss beter de v2 nemen dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2020 12:21:57
Quote Anchor link
Waarom beter V2 als V3 uitgekomen is?
Ik heb geen ervaring met V3 op dit moment (staat nog op mijn ToDo) maar lijkt niet lastiger te zijn dan V2 inbouwen. Dus check die URL eens?
Gewijzigd op 22/03/2020 12:22:26 door - Ariën -
 
Philip VanGorp

Philip VanGorp

22/03/2020 12:28:03
Quote Anchor link
, maar V3 is ook al uit en werkt onzichtbaar.

Maar het is geen 100% veiligheid, ik krijg geregeld mensen die dit omzeilen.
Dat moet volgens wel handwerk zijn in plaats van botjes.





Daarom?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.