probleem met refresh na upload foto

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Didier mercier

didier mercier

08/11/2010 15:28:42
Quote Anchor link
Hallo,
ik zit met het volgende probleem.
Ik heb een script gemaakt die laat toe om fotos te verwijderen.
Het functionneerd heel goed.
Als de klant een nieuwe foto wil toevoegen, de upload is ok en het nieuw bestand wordt correct geschreven in de directory.
Als de klant een foto wil vervangen, dus eerst delete en dan upload, dan gebeurd er iets raar.
Als de pagina wordt herladen na de upload (geforceerd met header:location..) dan zie ik nog de oude foto (niet altijd!!!!!) en als ik een F5 doe, dan zie ik de nieuwe wat bewijst dat alles wel geschreven is.
Mijn vraag is dus, is er een speciale manier om een "refresh te doen " van een directory om zeker te zijn dat hij de nieuwe files gaat lezen??

ik doe dit om de dir te lezen.
$dir = "pictures";
$kl = strtolower($kl_num);
$opendir = opendir($dir);
$scan = scandir($dir);
$count_files = count($scan);
foreach ($scan as $file) {
if((strstr($file,$kl."-tb")) && (!strstr($file,"-tb0"))){
$count ++;
$e = substr($file,strlen($file)-5,1);
$name_tb = "img".$e;
echo '<input name="'.$name_tb.'" src="/pictures/'.$file.'" alt="Cliquez pour supprimer" title="cliquez pour supprimer" type="image" style="padding:7px; width:90px; height:65px" value="'.$file.'" />';
echo '<input name="image'.$e.'" type="hidden" value="'.$file.'" />';
echo '<input name="del" type="hidden" value="del" />';
}
}
closedir($opendir);


bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:56:49
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/11/2010 15:31:40
Quote Anchor link
ik heb er ook weleens lastvan

druk je op enter gebeurt er niks druk je op f5 of ctrl F dan doet hij het wel

<meta http-equiv="refresh" content="5" >

mischien heb je daar wat aan

content staat voor de tijd voor iedere refresh
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

08/11/2010 15:42:44
Quote Anchor link
geef aan in een header dat je de cache niet wil gebruiken. Misschien werkt dat?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/11/2010 15:44:43
Quote Anchor link
Komt het nieuwe bestand onder dezelfde url beschikbaar als de oude? dan is het waarschijnlijk een cache waaruit die foto gehaald wordt (browser cache, server cache, proxy cache)
 
Didier mercier

didier mercier

08/11/2010 15:52:47
Quote Anchor link
@ Jurgen,
ik heb dit
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
is dat ok?

@ TVJB
Browser cache leeg gemaakt
server cache ?? test fase op localhost.. kan het daar aan liggen ??
 
Didier mercier

didier mercier

09/11/2010 23:24:25
Quote Anchor link
Hi Guys,

ik heb ondertussen mijn script aangepast en het werkt veel beter. Ik gebruik nu na het uploaden van de foto's de header refresh method met refresh op 0 en de nieuwe image wordt "bijna" onmiddelijk getoond.

thanks for support

didier
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 23:41:17
Quote Anchor link
Zet ook dit in <head>

<meta http-equiv='expires' content='0'>
<meta http-equiv='pragma' content='no-cache'>
 
Didier mercier

didier mercier

15/11/2010 23:11:51
Quote Anchor link
Thanks SanThe,

smane met de refesh, zou het niet voor problemen zorgen??

in verband met pictures en directory, ho kan ik het best een directory openen zodanig dat de pictures in juiste volg orde getoond zijn..

ik heb max 6 pict genoemd pict.jpg pict2.jpg ...

maar ze worden random getoond, bebrijp het niet..

$dir = "pictures";
$fd = opendir($dir);
scandir($dir);
$n = strtolower($kl_num)."-";
while (false !=($files = readdir($fd))) {
if (($files != ".") && ($files != "..")) {
if((strstr($files,$n)) && (!strstr($files,'-pict0'))){
$pict = '<img src="'.$dir."/".$files.'" alt="" title="" width="103" height="60" onmouseover="MM_setTextOfLayer(\'Layer1\',\'\',\'&lt;img src=&quot;'.$dir."/".$files.'&quot; width=&quot;300&quot; height=&quot;199&quot;/&gt;\')"/>';
echo $pict;
$trouve = 1;
}
}
}


Thanks, didier
 
Didier mercier

didier mercier

24/11/2010 11:37:04
Quote Anchor link
de pictures in een array() zetten en dan sorteren.. dat was de oplossing :)

thanks anyway

didier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.