Probleem met sessies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 03:17:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met sessies zoals u wel ziet :)
Het probleem is dat de logout niet doet wat hij zou moeten doen
ik heb hier een paar delen uit mijn script het deel waar hij inloggen,kijkt of sessie passwoord overeen komt met het ip,waar die knop van uitloggen zit en natuurlijk de uitlog pagina :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
//inloggen.php
$user = mysql_real_escape_string(trim($_POST[user]));
$pass = md5(trim($_POST[pass]));
$sql = 'SELECT * FROM user WHERE user= "'.$user.'"';
    $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error());

    if (mysql_num_rows($query) == 1){
        $inf = mysql_fetch_row($query);
        if ($inf[2] == $pass){
            session_unset();
            $_SESSION[id] = $inf[0];
            $_SESSION[check] = md5($inf[2].''.$_SERVER[REMOTE_ADDR]);
            echo 'You have succesfully logged in.';
        }

//eind deel van inloggen

//check van ip en pass dus $_SESSION[check] dit word uitgevoerd aan het begin van elke pagina

if (isset($_SESSION[id]) && isset($_SESSION[check])){    
    $sql = 'SELECT id, user, pass, rank FROM user WHERE id="'.$_SESSION[id].'"';
    $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    if (mysql_num_rows($query) == 1){
        $inf = mysql_fetch_row($query);
        $checken = md5($inf[2].''.$_SERVER[REMOTE_ADDR]);
        if ($checken == $_SESSION[check]){
            $user = $inf[1];
            $rank = $inf[3];
        }
    }
}

//eind

//knop van uitloggen/inloggen

if (isset($user)&& !empty($user)){
    echo '<a href="logout.php">Logout</a>';
}

else {
    echo '<a href="inloggen.php">Login</a>';
}

//eind

//uitlog pagina logout.php

session_unset();
echo 'You have succefully logged out! <a href="member.php">Go Back</a>';
//einde
?>

Ik heb echt geen idee wat ik fout doet dus ik hoop dat jullie mij kunnen helpen alvast bedankt :) Dit is btw m'n eerste post om hulp volgensmij:$ dus jullie moeten het zeggen als ik iets fout doe :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martiveen -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:20:15
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

04/07/2007 09:57:00
Quote Anchor link
doe ipv session_unset(); een session_destroy();
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik deze error:
Warning: session_destroy() [function.session-destroy]: Trying to destroy uninitialized session in C:\Documents and Settings\Martijn van Wensveen\My Documents\www\member\logout.php on line 2
 
Martiveen -

Martiveen -

05/07/2007 20:50:00
Quote Anchor link
Joepie ik mag bumben dus...

bumb
 
Kees V

Kees V

05/07/2007 21:34:00
Quote Anchor link
De melding is 'Trying to destroy uninitialized session ...'. Zou het kunnen dat je geen 'session_start()' bovenaan in 'logout.php' hebt staan?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/07/2007 21:38:00
Quote Anchor link
Dat zou wel een handige idee zijn.
Nu doe je iets als sloop die auto zonder dat die weet welke auto. En gelukkig is php zo aardig een foutmelding te geven en niks te doen. (als ik pissig was en kreeg zo'n opdracht zou ik gewoon alles slopen ;))
 
Martiveen -

Martiveen -

05/07/2007 23:17:00
Quote Anchor link
Wat een domme fout... Kees bedankt :) Ik ben in logout.php een bestand vergeten te includen waar session_start() instaat thank you ^^
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/07/2007 00:18:00
Quote Anchor link
plus dat je session_distroy koud in pagina knalt, hij wordt dus altijd uitgevoerd, wel of geen sessie gestart, wel of niet ingelogd...
 
Martiveen -

Martiveen -

06/07/2007 12:05:00
Quote Anchor link
bart van der veen schreef op 06.07.2007 00:18:
plus dat je session_distroy koud in pagina knalt, hij wordt dus altijd uitgevoerd, wel of geen sessie gestart, wel of niet ingelogd...


Dat zal ik wel nog even veranderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.