probleem met session controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr.Moe

Mr.Moe

22/08/2008 18:03:00
Quote Anchor link
Ik weet niet wat ik hier verkeerd doe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SESSION['log_in'] == false || !isset($_SESSION['log_in'])){
...
}

?>


Ik krijg er volgende foutmelding op

Notice: Undefined index: log_in in ... on line 107

logisch eigenlijk want, die sessie is nog niet gestart voor dat je ingelogd bent, dus ook nog niet gedefinieerd.

Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:55:01
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

22/08/2008 18:16:00
Quote Anchor link
als je inlogt, en je krijgt een positief resultaat, dan doe je (na de validatie die succesvol is)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

session_start();
// script
 //script
// als validatie succesvol is


$_SESSION['log_in'] = true;

// de rest ( link naar ingelogde pagina

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Jansen
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/08/2008 18:48:00
Quote Anchor link
die session start heb ik al, en dat ander staat in mijn inlog script.

maar het is maar dat ik wil kijken op een pagina of je wel ingelogd bent of niet, als je ingelogd bent krijg je de inhoud te zien, anders het inlogscript.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

22/08/2008 19:15:00
Quote Anchor link
Probeer zo eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( !isset($_SESSION['log_in'] || $_SESSION['log_in'] == false)){
...
}

?>


Eerst zien of de variabele bestaat, dan pas zien of ze true of false is.
 
Kalle P

Kalle P

22/08/2008 22:42:00
Quote Anchor link
Beter is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ( empty($_SESSION['log_in']) || $_SESSION['log_in'] !== true ){
//...
}
?>
 
Mr.Moe

Mr.Moe

24/08/2008 18:15:00
Quote Anchor link
Merci Emmanuel, het werkt

@Kallo:
Kan je mij eens even vertellen waarom dit beter is?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.