Probleem met speciale tekens in mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

05/09/2013 20:16:35
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een mail script. Dit werkt perfect, op 1 ding na...
Als ik ááá ééé en zulk soort tekens wil versturen, krijg ik 'aparte' tekens. Nu dacht ik dit met nl2br en/of htmlspecialchars op te vangen, maar niet dus.
Dit zijn mijn header
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
                 // Headers
                 $headers = "From: \"titel\" <".$cfg['email'].">\r\n";
                 $headers .= "Reply-To: \"".$naam."\" <".$email.">\n";
                 $headers .= "Return-Path: Mail-Error <".$cfg['email'].">\n";
                 $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
                 $headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
                 $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";


Wie weet wat ik hier aan moet/kan doen?

Groet,
Roel
Gewijzigd op 05/09/2013 20:33:39 door Roel H
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:25:55
 
Victor G

Victor G

05/09/2013 20:40:36
 
Roel H

Roel H

05/09/2013 20:49:27
Quote Anchor link
Ja thanks! Haha heb ik net die niet gebruikt. Ik wist dat ik 1 van deze functies moest hebben...
Thanks!
 
Victor G

Victor G

05/09/2013 20:50:06
Quote Anchor link
Geen probleem :)
 
Roel H

Roel H

06/09/2013 10:05:55
Quote Anchor link
Oke, heel apart!
Thuis op mijn hosting werkt het wel. Echter ga ik naar waar het naar toe moet, dan werkt het niet.
Iemand een idee wat het kan zijn? Ik neem aan dat bij hosting zelf niks aangepast hoeft te worden?

Toevoeging op 06/09/2013 10:17:31:

Wanneer ik het bericht laat zien op de pagina en niet verzend met de mail, laat die wel goede tekens zien...
Dus het zit hem dan ergens in het versturen ervan. Ligt het dan aan het script of de server?
 
Zie Foto

Zie Foto

07/09/2013 14:13:50
Quote Anchor link
Zo doe ik het voor een bericht met é en à goed in je mail te krijgen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
htmlentities($_POST['bericht'], ENT_COMPAT, "UTF-8");
 
Roel H

Roel H

11/09/2013 16:15:45
Quote Anchor link
Thanks, dit is de oplossing! Veel gekloot met headers, maar dit werkt perfect!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.