Probleem met uitslagen + stand met MySQL script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ane Lenstra

Ane Lenstra

24/08/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem bij dit script:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/495/

Namelijk, waar voer je de teams in? En de wedstrijden? Etc. Ik snap er niet echt veel van, en ik zou enige hulp zeer op prijs stellen!

Danny Roelofs : Probeer een zo duidelijke mogelijk titel te geven, heb het even voor je aangepast zoals je het had kunnen doen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ane Lenstra
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:10:11
 
Erik Rijk

Erik Rijk

24/08/2007 16:53:00
Quote Anchor link
Ik zie nergens een insert query, dus wordt rechtstreeks in de db insterten denk ik.
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/08/2007 16:55:00
Quote Anchor link
Lijkt erop dat je dit zelf moet maken en/of via PHPMyAdmin toevoegen?

Ik kan verder ook niks herleiden uit de scripts om toe te kunnen voegen.

Dus ik denk dat dit zelf even gemaakt moet worden met een invoer veld die een mysql_query uitvoert met een INSERT INTO.

offtopic:
Lol, Erik was me net voor
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

24/08/2007 17:02:00
Quote Anchor link
En hoe moet je dat invoeren?
Ik snap niets van de databases en heb het tot nu toe nog redelijk genegeert :p

Dus als iemand mij zou kunnen helpen met het invoeren van de Nederlandse Eredivisie.. Zou geweldig zijn
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/08/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Ik maak een invoer script waarbij je een wedstrijd kan toeveogen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

24/08/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Dank je! Echt top!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/08/2007 17:17:00
Quote Anchor link
@Ane Marius de Jong

Dit is het origineel voor het toevoegen/ bewerken van wedstrijden. Het script is ondertussen wel redelijk verouderd, en ik zou het nou ook heel anders bouwen. Punt is dat ik daar nog geen zin/ tijd/ moeite in heb willen stoppen, omdat het niet voor mezelf nodig is: (let op, plaats deze pagina's wel in een beveiligd deel, anders kan iedereen wedstrijden toevoegen.)

--wedstrijden.php--
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

//Hier wordt de verbinding met de database gemaakt
$rootdir="../";


//eerst verbinding met de database maken
include($rootdir."opmaak/verbinden.php");

  $standen_SQL="SELECT * FROM stand";
  $standen_resultaat=mysql_query($standen_SQL)
?>

<form name="form1" action="wedstrijden_bewerken.php" method="post">
<select name="thuis">

<?php

//Hier worden de nieuwsitems weergegeven
while($standen=mysql_fetch_array($standen_resultaat)){


  ?>

<option value="<?php echo $standen['team'] ?>"><?php echo $standen['team'] ?></option>  
  <?php
 
  }
mysql_close();
?>



</select>&nbsp;&nbsp;&nbsp;-&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<select name="uit">

<?php
include($rootdir."opmaak/verbinden.php");

  $standen_SQL="SELECT * FROM stand";
  $standen_resultaat=mysql_query($standen_SQL)
 ?>


 <?php


//Hier worden de nieuwsitems weergegeven
while($standen=mysql_fetch_array($standen_resultaat)){


  ?>

<option value="<?php echo $standen['team'] ?>"><?php echo $standen['team'] ?></option>  
  <?php
 
  }
mysql_close();
?>



</select>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Datum:&nbsp;
<input type="text" name="datum" size="11" maxlength="11"><br>
<input type="submit" value="Maak wedstrijden">
</form>
<title>Welkom op de teamsite van Raalte 4</title>



--wedstrijden_bewerken.php--
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
//Script voor het bewerken van nieuwsberichten

//eerst verbinding met de database maken

$rootdir="../";

include($rootdir."opmaak/verbinden.php");
$uitploeg = $_POST['uit'];
$thuisploeg = $_POST['thuis'];
$datum = explode("-",$_POST['datum']);
$dag = $datum[2];
$maand = $datum[1];
$jaar = $datum[0];
$datum = $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar;
  

//SQL-opdracht heeft news_ID nodig die is doorgegeven door news_list.php.
$wedstrijden_SQL_insert="INSERT INTO wedstrijden(uit,thuis,datum) VALUES ('$uitploeg','$thuisploeg','$datum')";
 $bool=mysql_query($wedstrijden_SQL_insert);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het toevoegen van het bericht is een fout opgetreden')</SCRIPT>";
  
  mysql_close();
include("wedstrijden.php");
?>


<html>
<head>
<title>Bericht bewerken</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">


    
<p>&nbsp; </p>
</body>
</html>


Je moet wel in de tabel stand zoals aangegeven in het script de teams hebben ingevoerd, daarna kan je via deze pagina's wedstrijden toevoegen uit een selectielijst. (thuisteam en uitteam kiezen uit een selectlist en een datum ingeven)
 
Martin Meijer

Martin Meijer

24/08/2007 17:21:00
Quote Anchor link
Ok dan hartstikke top!

Dan hoef ik het niet verder te maken, geweldig!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/08/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Ik zou als je een beetje kan PHP-en wel goed naar het script kijken en het een en ander aanpassen. Het script is dusdanig verouderd, en niet compleet veilig. Je kan het beter zelf eens nakijken, of bouwen. (ben zelf wel een beetje bezig, maar mijn prioriteiten liggen nu bij een foto-album systeem, met admin en slideshow en popup mogelijkheden)
 
Wouter K

Wouter K

24/08/2007 17:50:00
Quote Anchor link
@robert -> dit gaf zeker een voorschot naar een tutorial ??
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

24/08/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor alle hulp, maar ik weet nu nog niet hoe ik de teams moet toevoegen; en wáár ik ze moet toevoegen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.