Probleem met versturen van Contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 17:43:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal ik heb een probleem met het contactformulier.
In de HTML staat het volgende:
Quote:
<div id="contact">
<div id="message"></div>
<form method="post" action="http://www.tonneurd.com/formulierverzenden.php" name="contactform" id="contactform" autocomplete="off">
<fieldset>
<label for="name" accesskey="U"><span class="required">Name</span></label>
<input name="name" type="text" id="name" size="30" title="Name *" class="margin-right" />
<label for="email" accesskey="E"><span class="required">Email</span></label>
<input name="email" type="text" id="email" size="30" title="Email *" />
<label for="comments" accesskey="C"><span class="required">Comments</span></label>
<textarea name="comments" cols="40" rows="3" id="comments" title="Comment *"></textarea>
<input type="submit" class="submit" id="submit" value="» Submit" />
</fieldset>
</form>
</div>
</div>

Nu heb ik in verzendformulier.php dit staan:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
$to
= info@tonneurd.com;
$subject = Contactformulier tonneurd.com; /

$headers = "MIME-version: 1.0\r\n";
$headers .= "content-type: text/html;charset=utf-8\r\n";

if(isset($_POST['submit']))
{

  $name = trim($_POST['name']);
  $email = trim($_POST['email']);
  $comments = trim($_POST['comments']);
  $fout = false;

  if(empty($name))
  {

    print '<p>Please put your name in!</p>';
    $false = true;
  }

  if(empty($email))
  {

    print '<p>Please put your email in!</p>';
    $false = true;
  }

  if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL))
  {

    print '<p>Your email is false.</p>';
    $false = true;
  }

  if(empty($comments))
  {

    print '<p>Please put in your comment!</p>';
    $false = true;
  }


  if($false == false)
  {

    $headers .= 'From: ' . $name . ' <' . $email . '>';

    if(mail($to, $subject, nl2br($comments), $headers))
    {

      print '<p>Your message sended succesfully</p>';
    }

    else
    {
      print '<p>Something is went wrong.</p>';
    }
  }
}

?>


Kan iemand me verder helpen, want hij verstuurd geen email.

Met vriendelijke groet,
Tonny-Boy Verweij
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:25:22
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

10/02/2014 18:01:55
Quote Anchor link
deze regels kloppen niet dus ik denk dat het daar aan ligt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$to
= info@tonneurd.com;
$subject = Contactformulier tonneurd.com; /
?>


Moet zijn :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$to
= "[email protected]";
$subject = "Contactformulier tonneurd.com";
?>
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 18:06:15
Quote Anchor link
Wouter Van Marrum op 10/02/2014 18:01:55:
deze regels kloppen niet dus ik denk dat het daar aan ligt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$to
= info@tonneurd.com;
$subject = Contactformulier tonneurd.com; /
?>


Moet zijn :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$to
= "[email protected]";
$subject = "Contactformulier tonneurd.com";
?>


Heeft helaas niet geholpen!

Kan iemand mij eventueel vertellen hoe het zit met het instaleren van swiftmailer op mijndomein hosting?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 18:33:54
Quote Anchor link
Installeren? Ik noem het meer een kwestie van uploaden, en toevoegen aan je script. ;-)

Ikzelf gebruik PHPmailer, en vind deze voor beginners ook nog een makkelijker werken.

Lees anders dit eens voor SwiftMailer: http://swiftmailer.org/docs/overview.html
of dit voor PHPmailer: http://phpmailer.worxware.com/?pg=tutorial
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/02/2014 19:36:08
Quote Anchor link
Op regel 13 maak je een $fout aan. Wat doe je daar verder mee?
Zet error-reporting eens aan.
Wordt er geen mail verstuurd omdat het script niet bij dat punt komt, of wordt er wel een mail verstuurd, maar komt die niet aan? Wereld van verschil. Kortom: debuggen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/02/2014 19:51:02
Quote Anchor link
Euh:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//regel 13
$fout = false;
//regel 36
if ($false == false) {
//...
}
?>

$false bestaat nite als er iets fout gaat dus .........
Gewijzigd op 10/02/2014 19:52:08 door Ger van Steenderen
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 19:54:05
Quote Anchor link
Ik kom er totaal niet uit.
Zou iemand bereid zijn mij te kunnen helpen via de e-mail?
Mijn e-mail is [email protected]

Met vriendelijke groet,
Tonny-Boy Verweij
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/02/2014 20:10:59
Quote Anchor link
Tonny lees de antwoorden, ik ben in een goeie bui dus nog wat meer uitgelegd.
Op regel 13 doe je iets met $fout, op regel 36 met $false.
Op regel 14 ga in een if/else waar je $false dan op true bepaald.
Maar dat is alleen als er fout is, anders bestaat $false niet en is dus false.
Gewijzigd op 10/02/2014 20:11:21 door Ger van Steenderen
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 20:12:16
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 10/02/2014 20:10:59:
Tonny lees de antwoorden, ik ben in een goeie bui dus nog wat meer uitgelegd.
Op regel 13 doe je iets met $fout, op regel 36 met $false.
Op regel 14 ga in een if/else waar je $false dan op true bepaald.
Maar dat is alleen als er fout is, anders bestaat $false niet en is dus false.

Ik heb alles veranderd maar blijf de foutmelding houden. Zou iemand misschien bereid zijn een script voor mij te maken die op de html gebaseerd is? Met PHPMailer?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 20:17:07
Quote Anchor link
Sure, heb je dit al gelezen?
http://phpmailer.worxware.com/?pg=tutorial ?
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 20:20:37
Quote Anchor link
- Aar - op 10/02/2014 20:17:07:
Sure, heb je dit al gelezen?
http://phpmailer.worxware.com/?pg=tutorial ?


Ja heb het al gelezen, maar ik heb een formulier al op me website staan.
Alleen verder, ja dat kom ik helaas niet.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/02/2014 20:26:15
Quote Anchor link
Tonny, LEES mijn reactie.
Ik geef aan waar de fout zit, als je dat niet begrijpt:
[sarcasme]ga een andere hobby zoeken[/sarcasme]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 20:26:45
Quote Anchor link
Maar heb je de voorbeelden al geprobeerd in je code?
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 20:31:40
Quote Anchor link
Ja heb alles toegepast maar hij verzend gewoon simpelweg niet. Me contact formulier loopt ook een geseelte via jquery. Weet niet of hier het probleem kan liggen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/02/2014 20:41:39
Quote Anchor link
Tony ik neem dat je een editor hebt:
Kiik eens naar de code in je eerste post:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$to
= info@tonneurd.com;
$subject = Contactformulier tonneurd.com; /
//..
?>
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 20:56:58
Quote Anchor link
Ja heb het gezien daar moesten de haakjes bij ".
Dus dat is al goed, maar hij verstuurd niet.
Kan het liggen aan de jQuery?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
jQuery(document).ready(function(){

$('#contactform').submit(function(){

var action = $(this).attr('action');

$("#message").slideUp(750,function() {
$('#message').hide();

     $('#submit')
.after('<img src="images/ajax-loader.gif" class="loader" />')
.attr('disabled','disabled');

$.post(action, {
name: $('#name').val(),
email: $('#email').val(),
comments: $('#comments').val()
},
function(data){
document.getElementById('message').innerHTML = data;
$('#message').slideDown('slow');
$('#contactform img.loader').fadeOut('slow',function(){$(this).remove()});
$('#submit').removeAttr('disabled');
//if(data.match('success') != null) $('#contactform').slideUp('slow');
jQuery('#message').has('.error_message').mousemove(function() {
jQuery(this).hide();
});
jQuery('#message').has('#success_page').hover(function() {
jQuery(this).show();
});
jQuery('#message').has('#success_page').mousemove(function() {
jQuery(this).show();
});

}
);

});

return false;

});

});



- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken. Dw quote-tag is alleen bedoeld voor het citeren van andermans teksten.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/02/2014 21:15:10 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 21:16:27
Quote Anchor link
Probeer het eerst eens zonder jQuery te versturen, en te kijken wat er gebeurt.
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 21:19:27
Quote Anchor link
- Aar - op 10/02/2014 21:16:27:
Probeer het eerst eens zonder jQuery te versturen, en te kijken wat er gebeurt.


Hoi, heb het geprobeerd en werkt nog steeds niet. Zou je me een stukje op weg kunnen helpen? En me persoonlijk even kunnen helpen, zou het zeer waarderen!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/02/2014 21:20:58
Quote Anchor link
>> Kan het liggen aan de jQuery?
Best wel, ooit zelf als eens nagedacht?
Ik krijg een beetje het idee dat je dingen aan het kopiëren bent waarvan jezelf niet weet waarover het gaat.
 
TonnyBoy Verweij

TonnyBoy Verweij

10/02/2014 21:22:45
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 10/02/2014 21:20:58:
>> Kan het liggen aan de jQuery?
Best wel, ooit zelf als eens nagedacht?
Ik krijg een beetje het idee dat je dingen aan het kopiëren bent waarvan jezelf niet weet waarover het gaat.


Dat klopt in zekere zin ook, want dat contact formulier heb ik gekopieerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 21:22:58
Quote Anchor link
Wat werkt er niet aan, en wat heb je al?
Sterker zelf, weet je al wat basiskennis over PHP, over hoe variabelen, functies en formulieren werken?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.