probleem nieuws systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Anton VE

Anton VE

09/11/2005 17:00:00
Quote Anchor link
heb een probleem bij het tonen van mijn nieuws systeem die toont altijd iets van resource id# een nummer

script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
//database connectie
include ('config.php');

//varibles

$title = "SELECT title FROM nieuwssysteem";
$bericht = "SELECT bericht FROM nieuwssysteem";
$poster = "SELECT poster FROM nieuwssysteem";
$result = mysql_query($title) or die (mysql_error());
$result2 = mysql_query($bericht) or die (mysql_error());
$result3 = mysql_query($poster) or die (mysql_error());

//tonen

echo '<table width="525" height="105" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td width="13" height="26"><img src="images/newsboxie_01.gif" alt="" width="13" height="26" /></td>
    <td width="496" background="images/newsboxie_02.gif">'
.$result.'</td>
    <td width="16"><img src="images/newsboxie_03.gif" width="16" height="26" /></td>
  </tr>
  <tr>
  <td>&nbsp;</td>
  <td>&nbsp;</td>
  <td></td><td>
  </tr>
  <tr>
    <td> <img src="images/newsboxie_04.gif" width="13" height="79" /></td>
    <td background="images/newsboxie_05.gif">gepost door : '
.$result3.' <hr> '.$result2.'</td>
    <td><img src="images/newsboxie_06.gif" width="16" height="79" /></td>
  </tr>
</table>'
;

?>
Gewijzigd op 09/11/2005 19:27:00 door Anton VE
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:53:37
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/11/2005 17:07:00
Quote Anchor link
Maak van je SQL query's eens het volgende:

$query = "SELECT title,bericht,poster FROM nieuwssysteem";
$result = mysql_query($query);
$eindresult = mysql_fetch_array($result);

En van overal waar je $result weer wilt geven verander je $result (resp. $result2 en $result3) hebt staan de waarde in
$eindresult['title'] (waar je titel moet staan)
$eindresult['bericht'] (waar je bericht moet staan)
$eindresult['poster'] (waar je afzender moet staan)

EDIT:
Overigens als je meerdere records hebt, moet je er een while lus om zetten en wel als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
/*Verander dit:
$eindresult = mysql_fetch_array($result);
 IN DIT:*/

while($eindresult = mysql_fetch_array($result)){

?>

En vergeet dan niet de while lus af te sluiten.
Gewijzigd op 09/11/2005 17:09:00 door Robert Deiman
 
Rico

Rico

09/11/2005 17:09:00
Quote Anchor link
Wat ik altijd doe is:

$sql = "SELECT * FROM nieuwssysteem";
$res = mysql_query($sql) or die("SELECT Error: ".mysql_error());

en dan

while ($row = mysql_fetch_array($res)){
$title = $row['title'];
$bericht = $row['bericht'];
$poster = $row['poster'];
}

Hier krijg je alles netjes rij voor rij uit je database je hoeft alleen de layout nog ff goed in te delen. :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/11/2005 17:12:00
Quote Anchor link
Misschien ter aanvulling:

Een veel gemaakte (beginners)fout is dat je denkt dat je meteen waardes uit je database terugkrijgt als je een query uitvoert met mysql_query ().

mysql_query () geeft echter een zogeheten "resource identifier" terug, die je kunt meegeven aan functies zoals, mysql_fetch_array, mysql_fetch_assoc, of mysql_fetch_object. Pas _daarna_ kun je over de waardes uit je database beschikken.
Gewijzigd op 09/11/2005 17:13:00 door Jan Koehoorn
 
Anton VE

Anton VE

09/11/2005 19:26:00
Quote Anchor link
thnx het werkt ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.