Probleempje bij het include van een beveiligde pagina..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs

Thijs

07/02/2006 21:08:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een login script van deze site af gehaalt en nu moet ik voor beveiligde pagina's een pagina met het script include.

Maar als ik de pagina die beveiligt is include op de index dan moet je inloggen om de hele site te zien... Dit is mijn code om de pagina te beveiligen:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
include("config.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 // Inloggen correct, updaten laatst actief in db
 $sql = "UPDATE gebruikers SET lastactive=NOW() WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
 mysql_query($sql);
 if($_SESSION['user_status'] == 1) {
  // Status correct, klaar
 }else{
  echo "Je hebt niet de juiste rechten om deze pagina te bekijken.";
  exit();
 }
}
else{
 if(isset($_COOKIE['user_id'])) {
  $sql = "SELECT wachtwoord,status FROM gebruikers WHERE id='".$_COOKIE['user_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $rij = mysql_fetch_object($query);
  $dbpass = htmlspecialchars($rij->wachtwoord);
  $dbstatus = htmlspecialchars($rij->status);
  if($dbpass == $_COOKIE['user_password']) {
   $_SESSION['user_id'] = $_COOKIE['user_id'];
   $_SESSION['user_status'] = $dbstatus;
  }
else{
   setcookie("user_id", "", time() - 3600);
   setcookie("user_password", "", time() - 3600);
   echo "Cookies incorrect. Cookies verwijderd.";
   header("Location: inloggen.php");
  }
 }
else{
  header("Location: inloggen.php");
 }
}

?>


Kan iemand het script zo aan passen dat hij wel in een tabel op de index kan??

Alvast bedankt

Gr. Thijs
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:30:23
 
Thijs

Thijs

07/02/2006 21:30:00
Quote Anchor link
weet iemand iets...?
 
Jonathan

Jonathan

07/02/2006 21:34:00
Quote Anchor link
miss nog een tweede status ofzo aanmaken zoals deze (die er nu instaat!)
($_SESSION['user_status'] == 1)
kan bv nog een status 2 aanmaken
 
Jonathan

Jonathan

07/02/2006 21:36:00
Quote Anchor link
Of je kan je in dex in 2 delen offline en online!
Kan je bv zegge als hij online is laat je dat zien wat een online-gebruiker mag zien
en als een gebruiker offline is dat laten zien voor een niet-ingelogde-gebruiker ;)
 
Thijs

Thijs

07/02/2006 21:40:00
Quote Anchor link
maar het probleem is dus dat als mensen niet ingelogd zijn dat ze de website helemaal niet zien,, en ik wil dat ze alleen de pagina die ge include word niet zichtbaar word..
 
Jonathan

Jonathan

07/02/2006 21:58:00
Quote Anchor link
wel wat ik al zei een deel voor offline leden maken en een deel voor online leden maken ;)
 
Thijs

Thijs

07/02/2006 21:59:00
Quote Anchor link
en... dat kan niet simpeler?
 
Johan K

Johan K

07/02/2006 22:13:00
Quote Anchor link
probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require("config.php");
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
// Inloggen correct, updaten laatst actief in db
$sql = "UPDATE gebruikers SET lastactive=NOW() WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
mysql_query($sql);
if($_SESSION['user_status'] == 1) {
  // Status correct, klaar
}else{
  echo "Je hebt niet de juiste rechten om deze pagina te bekijken.";
  exit();
}
}
else{
if(isset($_COOKIE['user_id'])) {
  $sql = "SELECT wachtwoord,status FROM gebruikers WHERE id='".$_COOKIE['user_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $rij = mysql_fetch_object($query);
  $dbpass = htmlspecialchars($rij->wachtwoord);
  $dbstatus = htmlspecialchars($rij->status);
  if($dbpass == $_COOKIE['user_password']) {
   $_SESSION['user_id'] = $_COOKIE['user_id'];
   $_SESSION['user_status'] = $dbstatus;
  }
else{
   setcookie("user_id", "", time() - 3600);
   setcookie("user_password", "", time() - 3600);
   echo "Cookies incorrect. Cookies verwijderd.";
   header("Location: inloggen.php");
  }
}
else{
  header("Location: inloggen.php");
}
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.