Probleempje is_int()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 16:17:29
Quote Anchor link
Hoi, ik heb een probleempje met een script.
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include("config/config.php");
$user_id=$_GET['id'];
$album=$_GET['a'];
if(is_int($user_id) && is_int($album)){

// Hier mijn script

}else{
echo "<p><b>Geen resultaten<b></p>";
}

?>


Als ik de pagina open (gallerij.php?id=1&a=1 bijvoorbeeld)
Krijg ik de melding "Geen resultaten" terwijl 1 in beide gevallen een getal is, wat heb ik hier fout gedaan?
Gewijzigd op 24/05/2010 16:18:41 door Crude Oil
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:09:53
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 16:21:23
Quote Anchor link
Variabelen uit $_GET/$_POST etc. zijn altijd strings (op de ?var[] methode na), je zal moeten checken of de inhoud numeriek is, bijvoorbeeld met is_numeric of met ctype_digit.
 

24/05/2010 16:22:12
Quote Anchor link
Waarden in $_GET, $_POST en $_REQUEST zijn per definitie strings.
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 16:22:37
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor je reactie

EDIT: met is_numeric werkt het wel
Gewijzigd op 24/05/2010 16:23:27 door Crude Oil
 

24/05/2010 16:24:42
 
Afra ca

Afra ca

24/05/2010 18:24:18
Quote Anchor link
On a sidenote: Overigens ben je nu een beetje nutteloos variabelen aan het kopiëren aangezien je gewoon gelijk de $_GET's in je check kan zetten.
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 19:07:12
Quote Anchor link
Afra:
On a sidenote: Overigens ben je nu een beetje nutteloos variabelen aan het kopiëren aangezien je gewoon gelijk de $_GET's in je check kan zetten.


Hier ben ik het niet mee eens. Die variabelen komen in de rest van het script nog veel vaker voor. Ik gebruik het niet alleen voor de check.
 

24/05/2010 19:14:41
Quote Anchor link
Olie:
Afra:
On a sidenote: Overigens ben je nu een beetje nutteloos variabelen aan het kopiëren aangezien je gewoon gelijk de $_GET's in je check kan zetten.


Hier ben ik het niet mee eens. Die variabelen komen in de rest van het script nog veel vaker voor. Ik gebruik het niet alleen voor de check.

En wat maakt dat uit?
Je kunt $_GET, $_POST en $_REQUEST overal in je script gebruiken.
Pas als je wat met die variabelen hebt gedaan (trim, strip_tags, weutikveul), dan pas kan je het beste een andere variabele van maken.
Want je weet, als je met $_GET e.d. te maken hebt dat die variabelen onveilig zijn (vertrouw de gebruiker nooit).
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 19:18:02
Quote Anchor link
Als je $_GET blijft gebruiken door je hele script heen wordt je iedere keer eraan herinnerd dat het variabelen van buitenaf zijn, en dat je moet oppassen met wat je met hun waarden doet. Soort tainted mode, maar dan wat informeler. Of zoals de nazi uniformen in Inglorious Basterds.

edit: of zoals Karl zegt, na de check, (dus nadat je zeker weet dat ze veilig zijn, en niet besmet), mag je ze pas toewijzen aan normale variabelen.
Gewijzigd op 24/05/2010 19:19:13 door Jelmer -
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 19:18:11
Quote Anchor link
Wat heeft onveiligheid temaken met variabelen van GET naar $nogwat om te zetten
 

24/05/2010 19:21:22
Quote Anchor link
Olie:
Wat heeft onveiligheid temaken met variabelen van GET naar $nogwat om te zetten

Is onze uitleg niet duidelijk genoeg?
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 19:22:24
Quote Anchor link
Karl:
Is onze uitleg niet duidelijk genoeg?

De uitleg van Jel Mer wel, maar die van jou niet
Gewijzigd op 24/05/2010 19:23:04 door Crude Oil
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 19:24:03
Quote Anchor link
Korte variant van de uitleg: http://xkcd.com/327/ :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 19:47:59
Quote Anchor link
ik dacht al dat je naar die linkte :P Die hebben wij op kantoor aan de muur hangen ^^
 
Erik Rijk

Erik Rijk

24/05/2010 21:32:49
Quote Anchor link
Stukje code bij de functie: ctype_digit op php.net.
Als je echt goed wilt controleren op een numerieke waarde, kan je beter is_numeric gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$numeric_string
= '42';
$integer        = 42;

ctype_digit($numeric_string);  // true
ctype_digit($integer);         // false

is_numeric($numeric_string);   // true
is_numeric($integer);          // true
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.