Probleempje met dropdownbox.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

03/11/2018 17:09:19
Quote Anchor link
Ik heb in mijn scherm een dropdownbox staan en ernaast een veld.
De dropdownbox word gevuld met gegevens van een database.
Zodra iemand een keuze maakt uit een Taqnummer van de dropdownbox komt in het vak ernaast de beschrijving van de daarbij horende Tagnummer.
De code die ik hiervoor gebruik is.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
     <td>
                                &nbsp;<select name="prod" id="Omschrijving" style=" height:26px;">
                                    <option value="" disabled selected="selected[]" multiple="multiple">Tagnummer</option>
                                    <?php
                                        $pdo
= Database::connect();
                                        $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
                                        $sql = "SELECT * FROM Tagnummers where Gedeelte = 'WASTE'";
                                        $q = $pdo->prepare($sql);
                                        $q->execute(array($Id,$Lijn,$Tagnummer,$Omschrijving,$Opmerking));
                                        Database::disconnect();
                                        while ($row = $q->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
                                            echo "<option value='" . $row['Omschrijving'] . "'>" . $row['Tagnummer'] . "</option>";}
                                    ?>

                                </select>

                            </td>
                            <td>
                              <script>
                                  $("#Omschrijving").on("change", function(){
                                    var selected = $(this).val();
                                    $("#results").html("&nbsp;" +selected +"&nbsp;");
                                  })
                                </script>
                                     <div id="results" size="25" Style="border: solid black 1px;">&nbsp;</div>


                            </td>


Nu wil ik de gekozen Taqnummer wat in de dropdown gekozen word opslaan in een database.
Als ik dus Omschrijving gebruik krijg ik niet het nummer maar de omschrijving in mijn database als resultaat, normaal omdat hij deze als value heeft.
Is er toch een mogelijkheid om dat taqnummer ook erbij te krijgen om dat op te slaan?
Gewijzigd op 03/11/2018 17:10:07 door Pascal Schuffelers
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:04:20
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/11/2018 17:17:21
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

03/11/2018 17:59:31
Quote Anchor link
En hoe zet ik dat dan in mijn code om dat dan in mijn db op te slaan?
Je gebruik de id van de dropdown box om de waarde op te vangen van de value die gekozen is om op te slaan in de db.
Hoe wil ik die text dan ervan op slaan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2018 18:05:30
Quote Anchor link
Met een INSERT-query.
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

03/11/2018 18:18:40
Quote Anchor link
Ja dat begrijp ik @Ariën.
Maar hoe haal ik die waarde op om in die insert te zetten?
Dit script haalt nu de text eruit.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
                               $(document).ready(function(){
    $('#WasteW').on('change',function(){
        var optionText = $("#WasteW option:selected").text();
       $("#resultww1").html("&nbsp;" +optionText +"&nbsp;");
    });
});


en in deze regel word nu dankzij @Adoptive de tekst getoond.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
   <div id="resultww1" size="25" Style="border: solid black 1px;">&nbsp;</div>


Maar hoe krijg ik die text in mijn insert? zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$WWTaq = $_POST['resultww1'];


Maar dat laat niets zien.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/11/2018 18:56:40
Quote Anchor link
Je zou var optionText met AJAX POST naar de server kunnen sturen voor verdere verwerking.

https://api.jquery.com/jquery.post/
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

03/11/2018 20:01:05
Quote Anchor link
Snap niet veel ervan, zou eigenlijk toch makkelijker kunnen.
Als ik toch de value zo kan uitlezen , zou het toch ook moeten kunnen met de text op een makkelijker manier, maar schijnbaar niet.

[update]


Ik heb het opgelost, dit verdiend absoluut geen schoonheidsprijs , maar het werkt wel voor dit stukje.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script>
                                  $("#WasteW").on("change", function(){
                                    var selected = $(this).val();
                                    var optionText = $("#WasteW option:selected").text();
                                    $("#resultsw").html("&nbsp;" +selected +"&nbsp;");
                                   document.getElementById("myText").value = optionText;
                                  })
                                </script>
                                     <div id="resultsw" size="25" Style="border: solid black 1px;">&nbsp;</div>
                                     <input type="hidden" id="myText" name="TagWW" value="" >


Door een hidden input box te maken en door java het nummer erin te zetten.
Zo kan ik via de name van de input box de waarde in de db opslaan en het werkt.
Gewijzigd op 03/11/2018 21:04:11 door Pascal Schuffelers
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.