Probleem(pje) met PhpMyAdmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Wout C

wout C

02/01/2012 12:58:10
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Sins kort ben ik begonnen met PHP, ik begon met een wamp server, maar nadien raade iemand mij XAMPP aan.

Ik heb alle files van de wamp server verwijderd en XAMPP goed gedownload.
Ik werk momenteel op een localhost.

Mijn probleem(pje) is... PhpMyAdmin werkt niet, altijd als ik het wil opstarten staat er:

Quote:
De mysqli extensie ontbreekt. Gelieve uw PHP configuratie te controleren. <a href="Documentation.html#faqmysql" target="documentation"><img class="icon" src="./themes/pmahomme/img/b_help.png" width="11" height="11" alt="Documentatie" title="Documentatie" /></a>


Ik heb in dit forum vernomen dat je iets in de php.ini file moet doen, maar daar snap ik bijna niets van.
Ikzelf denk dat het inorde is.

Quote:
extension=php_bz2.dll
;extension=php_curl.dll
;extension=php_dba.dll
extension=php_mbstring.dll
extension=php_exif.dll
;extension=php_fileinfo.dll
extension=php_gd2.dll
extension=php_gettext.dll
;extension=php_gmp.dll
extension=php_imap.dll
;extension=php_interbase.dll
;extension=php_ldap.dll
;extension=php_mssql.dll
;extension=php_mysql_mysqlnd.dll
extension=php_mysql.dll
;extension=php_mysqli_mysqlnd.dll
extension=php_mysqli.dll
;extension=php_oci8.dll
;extension=php_pdo_firebird.dll
;extension=php_pdo_mssql.dll
;extension=php_pdo_mysql_mysqlnd.dll
extension=php_pdo_mysql.dll
extension=php_pdo_odbc.dll
;extension=php_pdo_pgsql.dll
extension=php_pdo_sqlite.dll
;extension=php_pdo_sqlite_external.dll
;extension=php_pgsql.dll
;extension=php_pspell.dll
;extension=php_shmop.dll
;extension=php_snmp.dll
extension=php_soap.dll
extension=php_sockets.dll
extension=php_sqlite.dll
extension=php_sqlite3.dll
;extension=php_sybase_ct.dll
;extension=php_tidy.dll
extension=php_xmlrpc.dll



Graag een oplossing. :-)

Wout
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:57:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 13:01:39
Quote Anchor link
; voor de myqli extentie weghalen en xampp opnieuw opstarten.

Bedenk in het vervolg ook een betere topic titel
 
- SanThe -

- SanThe -

02/01/2012 13:03:19
Quote Anchor link
Heb je php_mysqli.dll ook daadwerkelijk tussen de andere extensions op de schijf staan?
 
Wout C

wout C

02/01/2012 13:12:52
Quote Anchor link
Bij welke myqli extentie moet de ';' weg? Sorry, ik ben gisteren maar bezig met PHP. :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

02/01/2012 13:15:54
Quote Anchor link
- Aar - op 02/01/2012 13:01:39:
; voor de myqli extentie weghalen en xampp opnieuw opstarten.
 
Wout C

wout C

02/01/2012 13:39:22
Quote Anchor link
Als ik dat doe dan...

Krijg ik eerst een melding.
Dan kan ik niet meer naar mijn http://localhost gaan. En phpMyAdmin werkt dan niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 13:41:26
Quote Anchor link
Wout C op 02/01/2012 13:39:22:
Krijg ik eerst een melding.

Afbeelding

- SanThe - op 02/01/2012 13:03:19:
Heb je php_mysqli.dll ook daadwerkelijk tussen de andere extensions op de schijf staan?
Gewijzigd op 02/01/2012 13:42:33 door - Ariën -
 
Wout C

wout C

02/01/2012 13:45:23
Quote Anchor link
Quote:
Heb je php_mysqli.dll ook daadwerkelijk tussen de andere extensions op de schijf staan?


De php_mysqli extension staat bij die lijst, en er is geen ';' voor. Welke schijf bedoel je juist?

Foutmelding:
PHP startup: Unable to load dynamic library
'C:\xampp\php\ext\php_mysqli_mysqlnd.dll' - Kan opgegeven module niet vinden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 13:49:24
Quote Anchor link
Wout C op 02/01/2012 13:45:23:
Foutmelding:
PHP startup: Unable to load dynamic library
'C:\xampp\php\ext\php_mysqli_mysqlnd.dll' - Kan opgegeven module niet vinden.

Het gaat om alleen mysqli lijkt me. Haal daar de punt-komma voor weg, controleer of het mysqli.dll bestand op zijn plaats staat en herstart XAMPP (Apache).
 
- SanThe -

- SanThe -

02/01/2012 13:53:03
Quote Anchor link
Wout C op 02/01/2012 13:45:23:
Welke schijf bedoel je juist?

Foutmelding:
PHP startup: Unable to load dynamic library
'C:\xampp\php\ext\php_mysqli_mysqlnd.dll' - Kan opgegeven module niet vinden.


Die dus: C:
php_mysqli_mysqlnd.dll heb je volgens mij niet nodig.
 
Wout C

wout C

02/01/2012 14:00:01
Quote Anchor link
Juiste plaats? Waar is dan de 'juiste plaats'?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 14:00:52
Quote Anchor link
In php.ini is de extentie-directorie gedefineerd. Kijk daar eens in.
 
Wout C

wout C

02/01/2012 14:05:30
Quote Anchor link
Bedoel je: [MySQLi]
 
- SanThe -

- SanThe -

02/01/2012 14:05:45
Quote Anchor link
Wout C op 02/01/2012 14:00:01:
Juiste plaats? Waar is dan de 'juiste plaats'?


Aan je foutmelding te zien: C:\xampp\php\ext\
 
Wout C

wout C

02/01/2012 14:10:12
Quote Anchor link
in C:\xampp\php\ext zitten alleen maar bestanden met vanvoor PHP in...
 
- SanThe -

- SanThe -

02/01/2012 14:11:36
Quote Anchor link
Wout C op 02/01/2012 14:10:12:
in C:\xampp\php\ext zitten alleen maar bestanden met vanvoor PHP in...


Ja, de extensies.
 
Herman van Ree

Herman van Ree

02/01/2012 14:15:24
Quote Anchor link
Beginnen ze met PHP of met php?
 
Wout C

wout C

02/01/2012 14:15:35
Quote Anchor link
er zit een 'php_mysql' en een 'php_mysqli' in.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 14:16:35
Quote Anchor link
eindigend op .dll?

Zet in php.ini de php_mysqli_mysqlnd.dll uit, door er een ; voor te zetten (en herstart apache/xampp). Zorg ervoor dat die van mysqli.dll en mysql.dll aan staan.
Gewijzigd op 02/01/2012 14:17:47 door - Ariën -
 
Wout C

wout C

02/01/2012 14:20:43
Quote Anchor link
Er zit geen één file in met .dll .
 
- SanThe -

- SanThe -

02/01/2012 14:21:33
Quote Anchor link
Wat zit er dan wél in?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.